KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

کال جوش یا کله جوش ؛ تلفیقی از کشک ، گردو و سبزیجات است.

سـفـره سالـم ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

                      

کال جوش یا کله جوش ؛ تلفیقی از کشک ، گردو و سبزیجات است.



               یک غذای کشکی و آبکی




کله جوش ( کال جوش ) از آن غذاهایی
است که قدیمی ها آن را بهتر می شناسند. در
روزگار فست فود و پیتزا کم کم طبخ این قبیل
غذاها رو به فراموشی است. شما بلدید چه طور
کال جوش بپزید؟ می دانید ارزش تغذیه ی این غذا
چقدر است؟ شاید خیال کنید این غذا کلاً فاقد گوشت است ، هیچ
ارزش غذایی ندارد ، اما بد نیست بدانید که کشک و گردوی
آن کاملاً مغذی است. ولی آیا این نوع طبخ غذا هم می تواند
بر ارزش آن بیافزاید؟ این موضوع همان چیزی است که در « سفره سالم »
همکلاسی این بار به آن خواهیم پرداخت.


طرز تهیه :


ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و در کره

سرخ کنید.آنگاه ادویه ها و نعناع را نیز افزوده و نهایتاً
به آن کشک را بیافزایید. البته اگر کشکتان غلیظ
است آن را با آب جوشیده رقیق کنید ؛ به طوری که
به اندازه 4 لیوان کشک رقیق شده به غذا اظافه شود.
در نهایت ، گردوها را نیز حرد کرده و به محتویات
غذایتان بیافزایید و بعد از چند لحظه حرارت دیدن ،
آن را سرو کنید.


این عذا تقریباً 700 کیلوکالری انرژی دارد و در صورت مستقیم کردن اش

بین 6 نفر ، به هر نفر ، 100 کیلوکالری انرژی می رسد
اما چون این غذا غالباً به همراه نان میل می شود حداقل 300 کیلو کالری

میز به انرژی اش افزوده خواهد شد.


پ .ن :


عکس اش باسه ی تینی پیکه !


عکس کال جوشی که خودم پخته بودم رو میخواستم بگذارم شکلش بد شده بود.

یکمم بدمزه شده بود ، آخه اولین بار بود درست می کردم.




امیدوارم اونی که شما می پزید خوشمزه بشه.


البته این بدون کشک و سبزیه .


من کشک زیاد دوست ندارم !





نظرات 11 + ارسال نظر
الهه ترابی-کامپیوتر سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 11:45

این غذا برای استان سمنان هست که البته تخم مرغ هم توش میزنن و خیلیم خوش مزه ست ناگفته نمونه که خوشمزگیش بیشتر واسه همون کشکشه

همراه این غذا :

در این غذا نان حتماً به صورت خرد شده به مصرف می رسد که البته
این طرز غذا خوردن چندان توصیه نمی شود زیرا حجم زیادی از
کالری را به فرد رسانده و نهایتاً اظافه وزن و تپل شدن و چاقی
را بهمراه خواهد داشت D: در ضمن همراه دیگر این غذا پیاز خام
و گاهی سبزی خوردن است که البته در مورد پیاز توصیه می شود
که فقط چند لحظه قبل از غذا خوردن آن را پوست گیری نمایید.

اگر فرزندتان بد غذاست :

طرز مصرف این غذا مورد علاقه بچه هاست و عادت به خوردن اش
در کنار انرژی ُ مواد معدنی بسیاری را به بدن خواهد رساند.
می توانید برای تنوع بیشتر در کنار گردو مغزهای دیگری
مثل بادام خرد شده را نیز بیافزایید. این غذا به دلیل کشکی
که دارد می تواند تا حدودی نیاز به کلسیم و پروتئین این گروه
سنی را نیز تامین کند.

اگر چربی خون دارید :

به جای کره که در این غذا به خوش عطر شدن آن کمک می کند
از روغن کانولا استفاده کنید و گردو را نیز اجازه دهید که
هر نفر در کاسه خودش به میران دو عدد خرد کرده و به همراه
غذایش میل کند. به علاوه به همراهش حتماْ پیاتز خام میل نمایید
که دشمن کلسترول شماست.

سمانه سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 12:37

D:
MER30

من خوردم. خیلی خوشمزه بود. دمت گرم حاجی مرسی از پستت. من آشپزی بلدم. این رو بلد نبودم. ازش پرینت گرفتم که بعدا بشه منبعی برای تهیه این غذا

:دی مرسی مهندس آشپزباشی.

قبلاً آقای نصرآبادی آموزش پخت شله زرد رو داده ، مهیار موسوی چاشمی هم سوپ رو

ث سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 13:57

پس چرا ما توش نه کشک میریزیم نه گردو؟ فک کنم ترکا تحریفش کردن

حالا هم در مورد کشک و هم گردو و هم سیگار و پیاز توضیح میدم خدمتتون:


کشک جزوه لبنیاته ، نصف لیوان کشک معادل یه لیوان شیره ! بنابراین اونو منبع کلسیم دونستن.

اما چون برای افزایش نگهداریش و زمون ماندگاریش از نمک فراوانی در تهیه اش استفاده میشه خوردنش برای کسایی که پوکی استخون دارن به عنوان یه روش برای تامین کلسیم مورد نیاز روزانه توصیه نمیشه.

زیرا نمک اظافی از جذب کلسیم می کاهه !

در ضمن زمینه های فشار خون رو هم می بره بالا :دی و فشار خونی ها نمی تونن میل کنن این غذا رو اون وقت. نکته ی دیگه این که گفتن ازین کشک فله ایها هم نخرید بهتره. چون احتمال ابتلا به عفونت در شما افزایش پیدا می کنه. بنابراین نوع پاستوریزش رو حتماً برای طبخش مورد استفاده قرار بدید.

خسته نشدید که :دی

خب بریم سراغ گردو :ایکس :


گردو ضد کلستروله !

گردو توی دسته ی مغز ها یا دونه های روغنی قرار میگیره.

هر 2 عددش یه واحد چربی به حساب میاد. کلسترول خونو میاره پایین. و تحقیقا هم نشون داده که خوردن حداقل 4 بار در هفته خطر مرگ ناشی از حملات قلبی رو در افراد مستعد ابتلا به این دسته از بیماری ها به میزان نصف کاهش میده.



در نتیجه وجود اسید چربی به نام لینولییک اسید عامل کاهش دهنده کلسترول بد خون و نهایتاً جلوگیری کننده از بروز حملات قلبیه !

OK?

پزشکان می گن کسانی که سیگار می کشن پیاز بخورن با کال جوش سرفشون بند میاد ! :دی

یک کار زشت دیگه ای که اینا انجام میدن اینه که توی این قهوه خونه ها که می رن کال جوش میل کنند با مشت دست هاشون این پیاز رو نصف می کنند که توصیه شده این کارو اصلاً نکنن ً

به دلیل این که این میکروبای دستاشون به این پیازه منتقل میشه و مریض میشن !

الهه ترابی-کامپیوتر سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 14:49

در نظر بال یک نکته ای رو اشتباه گفتم این غذا برای استان خراسان هستش اما سمنانی ها هم خیلی این غذارو درست میکنن

دو نکته رو درباره کال جوش باید اشاره کنم:
یکی درباره کشک مصرفیش و اون یکی دیگه روش خوردنش !

روش خوردنش : ترید کردن .

دربازه کشک می بایست گفت که جزوه لبنیاته و بعد از شیر و ماست و پنیر از جمله مغذی ترین ها به حساب میاد. چون پروتیین و کلسیم بالایی داره و به شکل تازه و خشک هم میشه خوردش.

اما قابلیت جذب کلسیم اون از شیر و ماست کمتره.
یه نوع کشک در شهرهای کرمان و سیستان بلوچستان پیدا میشه که از آرد پنیر یا ماست به دستش میارن و کشک خاصی نیست ، حواستون باشه سرتون کلاه نره.

چون پروتیین و کلسیم و مواد معدنیش کمتره.
انواع کشک رو هم قبل زا مصرف باید بجوشونید چون یه نوع میکروب هوازی در هوا وجود داره ممکنه حمله کنه ! :دی

یادتون باشه که بهترین نوع کشک از مسات یا پنیر کم چربی بدست یماد..

جالبه بدونید که کشکی که توسط عشایر محلی تهیه میشه بدون چربیه چون اونا کره رو از شیر جدا کردن.

و درباره ترید کردن هم که اون اول گفتم : باید گفت که این روش به هضم شدن غذا در دستگاه گوارش و تحریک معده میشه.

ترید کردن فقط در کشور ایران وجود نداره بلکه در بسیاری از کشورها با نام روش دانک متداوله.

پرستو سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 16:12

ندیده بودم تو همکلاسی پست آشپزی بذارن!
سعی کنید همیشه تو هر غذایی یه چیز کوچیکشو تغییر بدین که دست پختتون با بقیه فرق کنه و همون بشه اسرار آشپزیتون.هیچ وقت اسرار آشپزیتونو لو ندین!
موفق باشید.

از ناکجاآباد سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 16:42 http://WWW3.BLOGSKY.COM

این غذای جنوب هم هست
کرمونیا کل جوش رو به خوشمزه ترین وجه ممکن می پزند
اونجا سبزیش فقط آویشن کوهی است
می دونین چه عطر مست کننده ای داره آویشن دیگه
کره نمی زنن بجاش روغن حیوانی که محلیا درست می کنند می زنند
گردو + خرما + سیر هم هست
راسته می دونین چرا بهش می گن کل جوش؟ جنوبیا به کار و چیزی که نصف باشه می گویند کُله یعنی نیمه و نصفه. کله جوش هم چون فقط نیم جوش می شود و هیچ وقت نباید کامل بجوشد را کله جوش می گویند
بیائید اونورا کله جوش در خدتیم

سمانه سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 16:50

اینجوری که دوستان دارن پیش میرن فکر کنم باید 3 واحد آشپزی هم بگذرونیم!!!

احمدIT سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 21:29

my Favorite
وقتی گرسنه باشم به هر غذایی ترجیح میدمش

ممنونم احمد جان.

صابره.دال سه‌شنبه 27 بهمن 1388 ساعت 22:25

غذای خیلی خوشمزه ایه

بله متشکرم.

زهرا -نرم افزار چهارشنبه 28 بهمن 1388 ساعت 09:36

روش ژخت ما مثل جنوبی هاست:
گردو خرما سیر روغن حیوانی نعنا.
ما بهش میگیم:
(قروتی)
قروت=کشک . تو لهجه ما
نوش جان......

نوش جان همشهری جنوبی
مرسی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد