KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

پرویز مشکاتیان درگذشت

پرویز مشکاتیان

  

  

پرویز مشکاتیان، موسیقی‌دان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر موسیقی، در سن ۵۴ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت. مشکاتیان، کتاب‌های فراوانی در زمینه سنتور و موسیقی ایرانی تالیف کرده‌ که از میان آن‌ها می‌توان به آثاری چون: «بیداد: دونوازی سنتور»، «پیروزی: چهارگاه»، «گل‌آوا: قطعاتی برای سنتور» و «۲۰ قطعه برای سنتور» اشاره کرد.

 


مشکاتیان که زاده ۲۴ اردیبهشت سال ۱۳۳۴ است، امروز، دوشنبه ۳۰ شهریور، در منزلش و بر اثر حمله قلبی، درگذشته است. وی آثار زیادی در زمینه موسیقی ایرانی و ساز سنتور تالیف کرده است.


داوود گنجه‌ای، موسیقی‌دان، از اعضای خانه موسیقی ایران و از دوستان مشکاتیان مرگ مشکاتیان را «غیر قابل باور و ناگهانی» دانست و گفت: خانواده استاد مشکاتیان در نیشابورند،به همین دلیل نمی‌توانیم مشخص کنیم کالبد ایشان کی به خاک سپرده می‌شود. اما با اطمینان می‌گویم خانه موسیقی تلاش می‌کند مراسمی در شان استاد مشکاتیان برگزار کند.

پرویز مشکاتیان کار هنری خود را در ۶ سالگی با پدرش، حسن مشکاتیان که استاد سنتورنوازی و آشنا با ویولن و سه‌تار بود، آغاز کرد. وی با ادامه آموختن موسیقی در طول تحصیل، در سال ۱۳۵۳ وارد دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران شد.

مشکاتیان، ردیف میرزا عبدالله را نزد استاد نورعلی برومند و دکتر داریوش صفوت و مبانی موسیقی ایرانی را نزد استادانی چون دکتر محمدتقی مسعودیه، عبدالله دوامی، سعید هرمزی و یوسف فروتن فراگرفت. او کار سنتورنوازی خود را به شیوه رسمی در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی آغاز و در این زمینه بسیار موفق کار کرد و کارهای فراوانی را در زمینه آهنگسازی وسنتورنوازی به ویژه تکنوازی انجام داد. وی در آزمون موسیقی باربد که به ابتکار استاد نورعلی برومند برگزار می‌شد، همراه پشنگ کامکار مشترکا جایگاه نخست را به دست آورد.

مشکاتیان از سال ۱۳۵۶، همکاری با رادیو را زیر نظر هوشنگ ابتهاج آغاز کرد ولی پس از واقعه ۱۷شهریور ۱۳۵۷ از رادیو استعفا داد و موسسه چاووش را با همکاری هنرمندان گروه عارف و شیدا تشکیل داد. سپس با همکاری شهرام ناظری، تصنیف «مرا عاشق» را بر  شعر مولانا ساخت. از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۷ با محمدرضا شجریان همکاری داشت که نتیجه این همکاری، آثار ماندگاری چون بیداد، آستان جانان، سِر عشق، نوا و دستان بود. وی در همه این آثار، به عنوان آهنگ‌ساز و نوازنده سنتور (در سر عشق به عنوان نوازنده سه‌تار) همکاری داشت.

وی با نوازندگانی چون حسین علیزاده (سرپرست گروه عارف و گروه شیدا) و محمدرضا لطفی (سرپرست گروه شیدا) همکاری‌هایی داشته است.

مشکاتیان، کتاب‌های فراوانی در زمینه سنتور و موسیقی ایرانی تالیف کرده‌ که از میان آن‌ها می‌توان به آثاری چون: «بیداد: دونوازی سنتور»، «پیروزی: چهارگاه»، «گل‌آوا: قطعاتی برای سنتور» و «۲۰ قطعه برای سنتور» اشاره کرد.


روحش شاد.


نظرات 12 + ارسال نظر
3pehr دوشنبه 30 شهریور 1388 ساعت 22:50 http://www.kntoosi.com/

روحش شاد و یادش گرامی...

بیداد بیداد میکنه...

سابین دوشنبه 30 شهریور 1388 ساعت 23:23

روح بلندش در آرامش

ح.ا دوشنبه 30 شهریور 1388 ساعت 23:27

روحش شاد

حسین رنجبر دوشنبه 30 شهریور 1388 ساعت 23:50

آ‌ره منم شنیدم ٬ سنتور <
ایشالا هر چی خاک اونه باقی بقای بقیه هنرمندا ...

حوریه جعفری - کامپوتر دوشنبه 30 شهریور 1388 ساعت 23:54

نمیشناختمشون، روحشون شاد!

علیرضا قهرمانی سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 00:42

خدا ایشونو بیامرزه.واقعا آدم حسابی بود !

جامعه هنری ما آدم مهمی رو از دست داده.انشاءالله از امرز شاهد از دست دادن این عزیزان نباشیم

سیدحسین هاشمی سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 04:34

وای خدای من...

بی همتا بود
بی همتا...

رویا IT سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 10:43

روحش شاد!!

پویا سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 15:19

مراسم سبز بزرگداشت مشکاتیان 5 شنبه از مقابل تالار وحدت است.
از تمامی دوستان دعوت می کنم که با حضور سبز خودشون روح آن مرحوم را در این زمستان سرد و سوزناک ستم و استبداد، تسلی خاطر دهند.

س.ج سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 22:42

خیلی ناراحت شدم وقتی شنیدم...

استاد بزرگی بودن!!

خدا بیامرزتشون!

رویا سه‌شنبه 31 شهریور 1388 ساعت 22:46

واقعا خبر ناراحت کننده ای بود
خداوندش بیامرزد

حسین مالکی چهارشنبه 1 مهر 1388 ساعت 12:19

پشتم شکست باورم نمیشه رفت به همین سادگی

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد