KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

روزشمار انقلاب - شب پیروزی

21 بهمن ماه سال 1357 هجری شمسی: میلیونها تن از مردم مسلمان و انقلابی کشورمان برای تأیید حکم حضرت امام خمینی رهبر فقیه انقلاب اسلامی در انتخاب اولین دولت نظام جمهوری اسلامی ایران راهپیمایی باشکوهی شرکت کردند. در همین حال هزاران تن از کارکنان نیروی هوایی به مردم پیوستند و دولت غیر قانونی بختیار را از بیم نابودی اعلام کرد. « امروز حکومت نظامی از ساعت 16:30 بعد از ظهر تا پنج بامداد برقرار خواهد بود.» حضرت امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی با صادرکردن اعلامیه ای از مردم خواستند که در خیابانها بمانند و به حکومت نظامی اعتنایی نکنند. ایشان حکومت نظامی را خدعه و خلاف شرع دانستند . در همین روز لشکر گارد شاهنشاهی به پادگان نیروی هوایی حمله کرد و در پی آن مردم مسلمان و انقلابی از سراسر ایران به یاری انقلابیون داخل پادگان شتافتند. بدین ترتیب جنگ مسلحانه در تهران آغاز شد و مردم ضربه نهایی را بر پیکر پوسیده نظام شاهنشاهی وارد آوردند وبه 2500 سال حکومت جابرانه سلطنتی پایان دادند.

شکسته شدن حکومت نظامی به فرمان "امام خمینی" توسط مردم انقلابی ایران (1357ش): در آخرین ساعات عمر رژیم پهلوی ژنرال‏های رژیم شاه برای به کنترل درآوردن اوضاع، تصمیم گرفتند تا مدت حکومت نظامی را در تهران افزایش دهند. آنها با این اقدام قصد داشتند ضمن جلوگیری از اجتماع مردم، در صورت امکان، حضرت امام خمینی و جمعی از افراد مؤثر در انقلاب را دستگیر نمایند و یا به قتل برسانند. اما رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با تیزبینی و موقع‏شناسی از مردم خواستند که مقررات حکومت نظامی را نادیده بگیرند. مردم انقلابی نیز با آگاه شدن از فرمان حضرت امام به خیابان‏ها ریختند و دامنه درگیری‏ها گسترده‏تر شد و به سایر مراکز نظامی رژیم پوسیده شاه در تهران و دیگر شهرها تعمیم یافت. این در حالی بود که اغلب نظامیان نیز حاضر به رودررویی با مردم نبودند و بسیاری از آنها به انقلاب پیوستند

تصویب لایحه انحلال ساواک و محاکمه وزیران توسط مجلس شورای ملی (1357 ش): در واپسین روزهای عمر رژیم پهلوی، بختیار آخرین تلاش‏های خود را برای بقای رژیم و دولت غیرقانونی خود انجام داد و در 4 بهمن 57 با ارایه لایحه‏هایی به مجلس سنا برای انحلال سازمان امنیتی مخوف شاه به نام ساواک و محاکمه وزیران غارتگر بیت‏المال، تلویحاً به وجود حکومت ترس و وحشت و فساد گسترده در رژیم شاه، اعتراف کرد. هدف بختیار از طرح و ارایه این لایحه، کاستن از خشم مردم نسبت به رژیم در این زمان و عوام‏فریبی بود که ناکام ماند. این لایحه سرانجام در 21 بهمن به تصویب رسید و به عمر سیاه ساواک در ساعات پایانی حیات رژیم پهلوی پایان داد. این سازمان مخوف در طول حدود 22 سال فعالیت خود، هزاران زندانی سیاسی را تحت شکنجه‏های وحشتناک قرار داد و ده‏ها هزار نفر را روانه بازداشت‏گاه‏ها و تبعیدگاه‏ها نمود. ساواک به عنوان بازوی امنیتی رژیم پهلوی، نقش مهمی در گسترش جوّ اختناق حاکم بر جامعه داشت و کوچک‏ترین حرکت ضد رژیم را سرکوب می‏کرد. 

خنثی شدن توطئه کودتای بزرگ نظامیان شاهنشاهی علیه انقلاب اسلامی (1357 ش): در ساعات پایانی عمر حکومت پهلوی، سپهبد رحیمی فرماندار نظامی تهران، طی دستورالعملی به یگان‏های تابعه خود، از آنها خواست تا کلیه رهبران نهضت اسلامی را دستگیر و با هواپیما به یکی از جزایر منتقل نمایند. به همراه این دستورالعمل، اسامی 300 الی 400 نفر که باید بازداشت یا ترور شوند آمده بود که نام حضرت امام خمینی، آیت‏اللَّه طالقانی و مهندس مهدی بازرگان در رأس آن به چشم می‏خورد. همچنین تصرف برخی پادگان‏های مستقر در تهران نیز در این دستورالعمل عنوان گردید. اما سنگربندی خیابان‏ها توسط مردم انقلابی، حرکت تانک‏ها را ناممکن ساخت و این کودتا با شکست مواجه گردید. بعدها فاش شد که در این توطئه، سران ارتش شاه با همکاری بختیار، قصد داشتند تهران را به توپ ببندند و چهار میلیون نفر را قتل عام نمایند.

نظرات 2 + ارسال نظر
احمدIT دوشنبه 21 بهمن 1387 ساعت 22:23

چه روزایی بود.
البته اونجوری که میگن.
ما که نبودیم.
ولی کاش بودیم.

ای کاش!

3pehr سه‌شنبه 22 بهمن 1387 ساعت 01:43 http://3pehr-kntu.dom.ir/

ایول ایول داش مسعودو ایول
پشتبومتون چه خبر؟!!!

چاکریم ! :دی
والا پشت بام خانه ما خبری نبود. ما هم حال الله اکبر گفتن نداشتیم فقط رفتیم تماشا. امسال بیشتر از سال های پیش استقبال شد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد