KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

آنان که غلط می اندیشند






از ابتدای شکل گیری فلسفه ، یکی از مهمترین شاخه های آن « منطق » یا LOGICS نام گرفت. این شاخه ی فلسفه که امروزه « معرفت شناسی » نیز نامیده می شود ، به دنبال این است که ملاکی به دست بدهد که « اندیشه ی صحیح » را از « اندیشه ی نا صحیح » افتراق بدهیم. انسان ها به طور دائمی در حال فکر کردن هستند اما بسیار پیش می آید که در حال « غلط فکر کردن » باشند‌! سال های سال تصور عمومی بر این بود که تعداد دندان های مردان ، بیش از زنان است و حتی بزرگانی چون « ارسطو » نیز به این باور ، گردن نهاده بودند ! قرن ها باور عمومی بر این بود که خورشید به دور زمین می گردد و حتی دانشمندانی چون « بطلیموس » هم این باور را کاملاً علمی می دانستند! امروزه این باورها برای ما مضحک به نظر می رسند ، کدام دسته از باورهای ما برای آیندگان ، مضحک جلوه خواهند کرد؟!


در این نوشته ی کوتاه ، برخی از اندیشه های نادرست را با شما در میان می گذارم:


اعتقاد به گذشته ی طلایی


برخی از انسان ها به گذشته ی  طلایی باور دارند. آنان خیال می کنند در قرن ها و دهه های پیش ، همه چیز خوب و قشنگ بوده و افکار جدید ، رویکردهای تازه ، تکنولوژی و « مدرنیته » باعث گرفتاری و دغدغه و مشکلات انسان شده است. این افراد هر چیزی که مربوط به قدما باشد یا ریشه در سنت های کهن داشته باشد را می ستایند و به هر دستاورد تازه بشری ، به چشم دشمنی می نگرند که به حریم مقدس شان حمله کرده است ! از نظر چنین افرادی ، هر نوع « داروی گیاهی » ، بهتر از « داروهای شیمیایی » است. آنان « گل گاو زبان » و « حجامت » را دوای هر دردی می دانند و مشورت با یک « ریش سفید » را همواره درست تر از مشاوره با یک متخصص مشاوره و روان درمانی می انگارند. چنین طرز تفکری ، زمینه ساز این است که برخی افراد با سوءاستفاده از احساسات مذهبی مردم ، دکان باز کنند و در پاسخ به هر چالش و پرسشی که در برابر آنان مطرح شود ، افکار و روش های خود را به دین منتسب کنند و پشت اعتقادات مذهبی مردم ، سنگر گیرند تا مجبور نباشند در برابر ناکارآمدی روش های شان پاسخ گو باشند.


اعتقاد به نوگرایی


در مقابل کسانی که هر چیز کهن را تقدیس می کنند ، افراد دیگری قرار دارند که از آن طرف بام فرو می افتند ! این افراد هر چیز را نماد پیشرفت و رشد می دانند ، آنان هر سبک و سیاق جدیدی را نشانه ی آرمان شهر بشری می انگارند و به طور دائمی در جست و جوی روش جدید ، آیین جدید ، مذهب جدید ، مد لباس جدید ، سبک آرایش جدید و دکوراسیون تازه هستند.


« خلاقیت » و « نو طلبی » جزو مهارت های زندگی هستند ولی افراط در آن ها نیز به جز افزودن بر هزینه ها و اتلاف منابع ، ثمری ندارد. گروهی نیز برای آنان که هر چیز نویی از می پرستند ، دکان باز می کنند! تبلیغات پر طمطراق شبکه های ماهواره ای پر است از معرفی روش های تازه ، محصولات جدید درمان های از راه رسیده و داروهای تازه از تنور درآمده !


اعتقاد به راه یگانه


اگر بیماری افسردگی یک نفر با شناخت درمانی مرتفع شده است ، معنایش این نیست که هر روشی به جز این روش ، برای درمان افسردگی ، غلط است. اگر فردی موفق شده با عضویت در جلسات گروههای خودیاری مانند « انجمن معتادان گمنام » NARCOTICS ANONUMUS  از اعتیاد رهایی یابد ، به این معنا نیست که هیچ فردی بدون عضویت در این گروهها نمی تواند از اعتیاد برهد. تصور این که تنها یک راه برای حل مسأله وجود دارد و آن هم ، همانی است که من با آن ، مسأله را حل کرده ام زمینه ساز تعصب و تحجر است. افرادی که چنین طرز تفکری دارند ، گاهی برای دفاع از آن چه آن را « یگانه راه سعادت و رستگاری » می دانند ، دست به خشونت هایی می زنند که انگشت بر دهان می مانیم که « آیا اینان رستگارانند؟!»


« برتراند راسل » ریاضی دان و فیلسوف برجسته می گوید: « هر گاه

برای دفاع از عقیده تان دست به خشونت زدید ، بدانید عقیده ی شما فاقد

پشتوانه ی استدلالی ست که اگر چنین نمی بود ، باری دفاع از آن ، وادار به

استفاده از خشونت نمی شدید.



دکتر محمدرضا سر گلزایی (روان پزشک)


جهت اطلاع از سمینارها و کارگاههای آموزشی با شماره تلفن:

09123336716 ( طباطبایی) تماس حاصل فرمایید.



__________________________________________________



پس از تایپ :


ساعت : 4 و 16 دقیقه جمعه ، 4 فوریه ،

تایپش ، بیشتر از نیم ساعت زمان برد ، آخیش دست هام خسته شد !


دیشب قول آپلود کردن حدود 50 تا فایل پی دی اف آموزشی درباره ی

لینوکس رو به ایمانزندیه داده بودم ، فقط خواستم اگر این متن رو خوند

، بدونه هنوز وقت نکردم آپلودشون کنم ، یادم نرفته.



موفق باشید.



میل به دارا بودن ، بدون تلاش و کوشش ، علامت بزرگ ناتوانی و تنبلی ست.« آنتونی رابینز »

نظرات 1 + ارسال نظر
سید حسین هاشمی جمعه 16 بهمن 1388 ساعت 04:33

این وقت شب بیداری

این یکی دو روزه گوشیت خاموشه!

من روزانه شیش ساعت بیشتر نمی خوابم.
کلی کار عقب مونده دارم. بعضی متون هم هست
اگر تایپشون نکنم می میرم یا کلافه میشم.

هم باید بخونم و هم تایپ کنم.
اسکنشون هم بخوام بکنم خوب درنمیاد.
با این OCR باید کار بشه ...

هم یه سری فیلم و کتابه که باید ببینم و بخونم ، مونیتورینگ صدا و سیما و...

برو توی پست خودت بخون ، اونجا انشاء نوشتم برات :پی !

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد