KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

هان جوئو، نصف بهشت

شهرهای تاریخی و زیبای هان جوئو و سو جوئو در جنوب شرقی چین واقع است. همان طور که شهر اصفهان از قدیم در ایران در بزرگی و شکوه به «نصف جهان» توصیف می شود، از چین باستان نیز درباره این دو شهر گفته می شود: «آسمان و بهشتش، زمین و سو هانش (سو جوئو و هان جوئو اش)». با این حساب می توان هر کدام از این دو شهر را «نصف بهشت» توصیف کرد.

در سفر یک هفته ای از بیست و ششم نوامبر که از بخش فارسی رادیوی بین المللی چین و همراه با گروه دیگری از همکاران بخش های دیگر به شهرهای هان جوئو و یی وو رفته بودیم، سه روز را در هان جوئو گذراندیم.

وصف «نصف بهشت» درباره این شهر تنها از زیبایی و سرسبزی کنونی اش نیست. بلکه همچنین به دلیل شعرهایی است که در وصف این دو شهر در دوره های پرشکوه باستانی شان سروده شده، بزم هایی که برگزار شده، افسانه هایی که در آنها پرداخته شده و قهرمانان افسانه ای که در حوالی آن شکوه آفریده شده اند.

دریاچه غربی (شی هو) در شهر هان جوئو یکی از مناظر زیبا و دیدنی شهر از آن دسته است. در چین و به ویژه در جنوب این کشور به دریاچه های متعددی مثل دریاچه غربی می توان برخورد کرد. اما هر کدام از مناظر و پل های این دریاچه ماجرای رویدادی واقعی یا افسانه ای در پس خود دارند.

در مقایسه با پکن که شهر همواری است و تپه ها و جنگل های میان آن از زمان های قدیم یا طبق تصمیمات جدید تفرجگاه یا کاخی هستند، ضمن وجود شباهت هایی، در عین حال در هان جوئو خیابان ها و کوچه ها بر تپه های موجود در شهر ساخته شده اند. تپه های بلندتر نیز به شهر مشرفند و در رطوبت و مهِ همیشگی در فراز خود، شکوه ویژه ای به شهر می دهند.

نکته تحسین برانگیزی که در شهر امروزی هان جوئو وجود دارد این است که در پیشرفت شهر به بناهای یادبود باستانی و حتی افسانه ای توجه زیادی شده و مسئولان شهر به ویژه پس از آغاز سیاست اصلاحات و درهای باز در سی سال گذشته در نگه داری و بازسازی آن کوشیده اند. 


پ.ن: پیشنهاد میکنم دوستانی که قصد سفر به چین رو دارن حتما این 2 شهر رو ببینند به خصوص زمان عید " چون یانگ"  (نهمین روز ماه نهم به تقویم کشاورزی چین مصادف با " عید چون یانگ " یکی از عیدهای مهم چین است. مردم چین در این روز با خانواده خود به کوهنوردی می روند و ضمن تماشای مناظر زیبا و گل های داودی، "کیک گل" نوعی از غذای سنتی چین را صرف می کنند. و در باره این عید شعر معروفی وجود دارد : دور از زادگاه زندگی می کنم و در ایام عیدها دلم برای خانواده تنگ می شود. آیا وقتی که برادرم به کوهی رود، با دیدن گل " و یو" مرا به یاد می آورد؟) از سفرتون لذت 2چندان ببرید.


منبع : وبلاگ دوست خوبم ک ک  (keke)

نظرات 2 + ارسال نظر
com جمعه 20 شهریور 1388 ساعت 10:36

چه جالب .... تا حالا نشنیده بودم

ممنون بابت نظر

فاطیما جمعه 20 شهریور 1388 ساعت 14:17

بابا بی خیال.
شیراز خودمونو عشقه
خوشا شیراز و وضع بی مثالش
خداوندا نگــــــــــه دار ار روالــش
به شیراز آی و فیض روح قدوس
بجوی از مردم صاحـــــب کمالـــش

ولی استفاده کردیم.
مر۳۰

ممنون بابت نظر
به به چه شعری حیف که یه شعر به چینی در مورد چین میدونم و شما فکر کنم از چینی چیز زیادی ندونین اگر اطلاع داشتید اون شعر رو میگذاشتم(چون ترجمه فارسیش دیگه شوق و لذتش رو از دست میده)
ممنون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد