دوست خوبم مجید خمسه، در نقدی که در اعتراض به حذف متن خویش نوشته بود، سوال زیر را مطرح کرد:
قوانین: ب-4) توهین به دولت ها، ملت ها و اشخاص ممنوع است اما نقد و بررسی دولت ها، ملت ها و اشخاص مجاز است.
اگر چه می توان به بند فوق این ایراد اساسی را وارد کرد که مصادیق این توهین و اهانت چگونه و توسط چه کسانی تعیین می شود؟
(در ابتدا باید عذرخواهی کنم از این دوست عزیز که پاسخ به سوال مفیدش را با تاخیر زیاد میدهم)
متن های زیادی در همکلاسی منتشر شده که عده ای از دوستان آن را توهین دانسته اند اما این متن ها هیچگاه حذف نشده اند، چرا؟
از طرفی گاهی متن هایی حذف می شوند که از نظر برخی توهین محسوب نمی شوند!
بنده یک متن می نویسم، یکی می گوید توهین هست، یکی می گوید توهین نیست، چون هرکس برداشت متفاوتی از یک متن دارد، برداشت ها در اندیشه ها ریشه دارد، و اندیشه ها رنگارنگ!
بنابراین بهتر است زیاد به برداشت ها تکیه نکنیم چون به نتیجه ی معینی نخواهیم رسید!
باید مصادیق توهین طوری مشخص شود که وقتی متن توهین آمیزی منتشر شد، کسی در مورد توهین آمیز بودن یا نبودن آن دچار شک نگردد!
در طی دو سالی که گذشت، توهین آمیز بودن یا نبودن متن ها بر اساس واژه های توهین آمیز مشخص گردید، وقتی واژه ی توهین آمیزی در متنی به کسی خطاب شود، چون توهین مستقیم و واضح هست، برداشت افراد افراد مختلف در مورد توهین آمیز بودن آن متن به هم نزدیک می شود، به عنوان مثال (معذرت میخواهم از ذکر مثال ها) اگر بنده در متنی بگویم که فلان شخص یک احمق است/یک دیوانه است/حیوان است/گاو است و امثال آن، متن توهین آمیز محسوب می شود!
مثالی میزنم تا منظورم واضح تر منتقل گردد:
برخی دوستان عزیز، به متن دوست گرامی، نیما ابراهیمی گله کردند و گفتند توهین آمیز است، متن مذکور را می توان در بدترین حالت ممکن، تمسخر یک شخص دانست، اما تمسخر، توهین نیست، از آن واژه ها هم در متن وجود ندارد، بنابراین نمی توان بر اساس برداشت برخی از عزیزان، متن را توهین آمیز قلمداد کرد!
واژه ی "جانور" توهین محسوب می شود، اگر به کسی بگوییم خر، توهین است اما اگر به کسی بگوییم خرگوش، توهین نیست، اینها فقط به نوع استفاده از واژه در فرهنگ بومی ما مربوط می شود، ممکن است در فرهنگ ما واژگانی چون "سگ" به عنوان توهین به کار رود و در فرهنگی دیگر "سگ" توهین محسوب نگردد!
البته لزومی ندارد که مستقیما از واژه های توهین آمیز استفاده شود، ممکن است کسی در متنش بگوید که فلانی باید در تیمارستان بستری شود، در اینجا تیمارستان واژه ی توهین آمیزی نیست، اسم یک مکان است، مکانی که پزشکان هم به آنجا می روند اما معنای این جمله آن است که فلانی دیوانه است، بنابراین این نیز در همکلاسی توهین محسوب می شود!
بسیار مهم است که وقتی واژه ای توهین آمیز محسوب شد، مصلحتا در برخی متن ها نادیده گرفته نگردد، بنابراین از دوستان توقع است که اگر دیدند متنی به خاطر واژه ی "گاو" و نسبت دادن آن به شخصی حذف گردید، و متنی با همین ویژگی حذف نگردید، نسبت به عدم حذف آن معترض شوند، البته ممکن است سرویس دهنده متن دوم را نخوانده باشد اما پس از اعتراض موظف به پاسخگویی است!
متنی که توهین آمیز شناخته شد، حذف گردید و بحث در مورد آن شکل گرفت، این متن است که مجید خمسه برای بررسی بهتر موضوع لینک آن را در وبلاگی دیگر داده است، بنابراین این فرصت به وجود آمده که بتوان دلیل توهین آمیز بودن متن را بررسی کرد:
در ابتدا برخی تصور کردند که متن به خاطر جملاتی که در نقد آیت الله خامنه ای بیان شده، توهین محسوب گردیده است، و حتی برخی دوستان در نظرات آن متن با اشاره به آن بندها، متن را توهین آمیز خواندند، اما متن از این جهت حذف نشد، چون همانطور که میبینید هیچ واژه ی توهین آمیزی به آیت الله خامنه نسبت داده نشده است، نقد تندی است اما توهین نیست!
این متن به خاطر بند دوم متن، توهین آمیز محسوب گردید:
"کشتی نوح: حضرت نوح در کشتی اش همه جور جانوری را نگه می داشت، حضرت محمود در کابینه اش همه جور جانوری را نگه می دارد."
در اینجا از واژه ی "جانور" استفاده شده، و روشن است است که این واژه به اعضای دولت نهم نسبت داده شده است، به خاطر استفاده از همین واژه بود که متن مذکور، توهین محسوب گردید!
متشکرم از نقد دوست خوبم، مجید خمسه که فرصت بررسی این موضوع را به وجود آورد!
این روش بنده بود برای تشخیص توهین آمیز بودن متن ها، آن چند متنی که از ابتدا تاکنون به عنوان متن توهین آمیز حذف شده اند، حاوی این واژه ها و گاهی واژگانی بدتر از این واژه ها بوده اند، اگر روش بدی است، امیدوارم مرا ببخشید و ادامه دارش نکنید...
نگاهی به قوانین همکلاسی:
اگر نویسنده ای، متن توهین آمیزی منتشر کند، بار اول شش ساعت پیش از حذف متن به او اخطار داده می شود تا بتواند متن را اصلاح نماید، در صورت اصلاح، مثلا حذف واژه ی "جانور" از متن، حذف صورت نخواهد گرفت!
اما بار دوم متن در اولین فرصت حذف شده و عضویت نویسنده نیز لغو میگردد، نه به طور دائم، نویسنده می تواند یک ماه بعد درخواست عضویت دهد و مجددا عضو گردد، متنی های قبلی نویسنده حذف نخواهند شد و پس از عضویت مجدد، می تواند به همه ی آنها دسترسی داشته باشد!
ممنون از پاسختان.
در جواب سوالی از بنده مبنی بر نحوه حضور فارغاتحصیلان در همکلاسی گفته بودید که فارغ اتحصیلان از همکلاسی نمی روند اما دیگر اجازه انتشار متن ندارند !و پیرو آن نیز حق عضویت بنده لغو شده بود.می خواستم ببینم اینکه فارغ اتحصیلان از همکلاسی اخراج نمی شوند و همزمان حق انتشار متنی ندارند چگونه قابل جمع است!!!؟؟؟؟؟
عرض نکردم که فاغ التحصیلان اجازه ی انتشار متن ندارند، تا جایی که یادم هست اشاره کردم که به خاطر مشغله ای که دارند معمولا متن منتشر نمیکنند!
دوست عزیزم، عضویت شما درست چند دقیقه بعد لغو شد، اما لغو عضویت ارتباطی با فارغ التحصیلی نداشت، به خاطر متن توهین آمیز دوم بود!
در متن دوم تو دوست عزیز، واژه ی "احمق" به برخی مسئولین نسبت داده شده بود، و بنابر همین توضیحاتی که داده ام، توهین آمیز محسوب گشته و حذف گردید!
طبق قوانین لغو عضویت یک ماهه شده ای، در تاریخ 1388/05/05
یعنی 1388/06/05
می توانی با ارسال یوزرنیم و پسوردت دوباره عضو شده و به همه ی متن های سابق نیز دسترسی داشته باشی!
امیدوارم سوء تفاهم به وجود آمده رفع شده باشد!
موفق باشی!
خیلی داری می سوزی تا چند روز دیگه با دست بچه ها می خواهیم عزلت کنیم؟







گریه نکن همه چیزت را از دست دادی دانشگاه وبلاگ همه چیز
شاید آن موقع که وبلاگ را ساختی فکر می کردی تا زمانیکه مهندسی نرم افزار از خواجه نصیر بگیری می تونی این وبلاگم اداره کنی
ولی نه مهندس نرم افزار شدی نه وبلاگت برات موند
گریه نکن بزرگ میشی یادت میره
سلام و درود بر شما دوست گرامی...
حق با شماست، صحیح می فرمایید، موفق باشید!
جدی میسوزی حمید ! اگه اینجوریه که خیلی بده!!!(شوخی کردم به خدا!نگی اهانته حذفم کنی پسر!)
:دی
وای یک اشتباه کردم
نوشتم مهندسی نرم افزاری ولی تو آی تی هستی الان رفتم تو مشخصاتت دیدم
هنوز که در مشخصاتت خودت را دانشجو معرفی کردی سریع پاکش کن
راستی فرق نرم افزار با آی تی در چیست
دوست عزیزم
نسبت نرم افزار و آی تی، مثل
نسبت عمران و معماری است! یا مثل
نسبت داروسازی و پزشکی است!
داروساز، یک دارو را می سازد اما در تشخیص بیماری و تجویز دارو، تخصص پزشک را ندارد، پزشک نمی تواند مثل داروساز، دارو بسازد اما در عوض در تشخیص اینکه داروی ساخته شده باید در کجا به کار برود، تخصص دارد!
بنابراین پزشک مثل متخصص آی تی است چون متخصص آی تی شاید نتواند هر برنامه ای را بنویسد اما با برنامه ها آشناست و می داند کجا به چه برنامه ای نیاز است و هر برنامه را کجا باید به کار برد!
یک مهندس عمران بیشتر به استحکام سازه ها می اندیشد و یک مهندس معماری بیشتر به ظرافت کار و طراحی ساختمان توجه دارد!
در واقع، مهندس عمران، داروساز و مهندس نرم افزار، کارشان بیشتر تولید محصول است و مهندس معماری، پزشک و مهندس آی تی، کارشان بیشتر آن است که تشخیص دهند این محصول چطور و کجا باید استفاده شود تا بیشترین بازدهی به دست بیاید!
تفاوت های دیگر!
معمولا در جایی که نرم افزار به سمت برق پیش می رود، آی تی به سمت مدیریت در حرکت است!
برای مهندس نرم افزار خوب بلد بودن یک زبان برنامه نویسی مهم تر است تا اینکه چند زبان را به طور ناقص بلد باشد اما برای مهندس آی تی، آشنا بودن با زبانهای متفاوت هر چند در سطح متوسط مهمتر از آن است که یک زبان را کاملا یاد بگیرد و از سایز زیان های برنامه نویسی غافل باشد!
البته در ایران، در حیطه ی کاری، هنوز مرز مشخص و پررنگی بین مهندس نرم افزار و مهندس آی تی نیست، و خیلی از مهندسین نرم افزار، کارهای مهندس های آی تی را انجام می دهند، مثلا مدیر یک شرکت نرم افزاری می شوند، و بالعکس!
یک چیز دیگر، برای مهندس آی تی، شناخت زبانهای برنامه نویسی تحت وب، از سایر زبانهای برنامه نویسی که معمولا تحت وب استفاده نمی شوند، مهمتر بوده و علاوه بر آن باید تسلطش بر ارتباطات و شبکه نیز بیشتر باشد!
موفق باشی!
ممنون از پاسخ به جا و کاملت حمید جان
موفق باشی دوست من
سلامت باشی!
توضیح خوبی بود البته تا آنجا که گفتی دکتر و داروسازی سر در آوردم ولی ادامش را دیگر سردرنیاوردم چون برنامه نویسی فقط در حد برنامه سازی که در ترم پیش داشتیم بلدم


راستی چرا هنوز مشخصاتت را اصلاح نکردی تو دیگر دانشجو نیستی
دوست عزیز!
پروفایل بنده طبق قوانین همکلاسی تکمیل شده!
http://www.kntoosi.com/?PostID=6
بنده تقریبا چیزی از کامپیوتر و برنامه نویسی نمیدانم اما فکر میکنم اگر در ادامه ی آنچه در دانشگاه آموخته ای، #C را هم یاد بگیری، خوب باشد!
بنده بلد نیستم اما کیاناز صنایع، دانشجوی نرم افزار، می تواند در مورد برنامه نویسی مشاور خوبی برایت باشد!
موفق باشی!
بالاخره مشخصاتت را درست کردی
میشه بگی c# چه ربطی به رشته صنایع داره؟
من حدس زدم که دانشجوی نرم افزار باشی برای همین در مورد #C صحبت کردم، برای دانشجوی صنایع لزومی به یاد گرفتنش نیست ولی همونطور که میدونی در کل برای همه ی دانشجوها به خصوص دانشجوهای فنی، یاد گرفتن دو چیز، یه جور مزیت به حساب میاد و در پیشرفت تحصیلی و کاری خیلی کمکشون میکنه:
- زبان انگلیسی
- علوم کامپیوتر
مثلا پویا ضیایی کندری، دانشجوی صنایع هست، هم به میزان کافی به زبان انگلیسی تسلط داره و هم به شبکه و برنامه نویسی تحت وب!
موفق باشی!
کاندیدای سرویس دهندگی نوع برخوردبامتخلفین رومشخص نکردند؟
!
اطلاع دقیقی ندارم ولی در کل همشون تابع اصول همکلاسی خواهند بود و اگه لازم باشه در قوانین تغییراتی انجام بدن، نظرخواهی خواهند کرد، معمولا اینا رو تو متناشون نوشتن!
http://www.kntoosi.com/?PostID=11111
موفق باشید!