KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

ایران رتبه چندم IT جهان را دارد؟

علی اکبر جلالی پدر علم IT ایران گفت: از میان 70 کشور جهان ایران رتبه 69 را در زمینه IT به خود اختصاص داده است.

 

 
علی اکبر جلالی با اشاره به اینکه کشور ما در زمینه IT از نظر زیر ساخت‌ها از حد متوسط عقب‌تر است، افزود: این در حالی است که از نظر نیروی انسانی بالای حد متوسط قرار داریم.
وی با بیان اینکه از نظر توسعه کاربردهای فناوری اطلاعات نیز زیر حد متوسط هستیم، اظهار داشت: منظور از عقب بودن زیرساخت‌ها به این معنا است که مردم در کشور ما از اینترنت پر سرعت استفاده نمی‌کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر تصریح کرد: در حال حاضر 500 میلیون از مردم جهان از اینترنت پرسرعت استفاده می‌کنند و این تعداد باید در ایران حدود 5 میلیون نفر باشد اما در ایران تنها 250 هزار نفر از اینترنت پرسرعت استفاده می‌کنند که با آمار جهانی فاصله بسیار دارد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه نیروی انسانی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، گفت: هم‌اکنون بیش از 100 هزار دانشجوی IT در کشور تحصیل می‌کنند که مسئله نشان می‌دهد که در زمینه ایجاد علاقه نیروی انسانی موفق بوده‌ایم.

جلالی با بیان اینکه در این زمینه از برخی از کشورها که کمتر از کشور ما هستند جلوتر هستیم، افزود: اما این در حالی است که از متوسط جهانی در زمینه IT عقب‌تر و پایین‌تر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: نداشتن دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک به صورت گسترده و ارتباطات جهانی و همچنین ضعیف بودن در آموزش الکترونیک برای همه از جمله مواردی است که در کاربردهای فناوری اطلاعات با آمار جهانی فاصله داریم.

این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه برخی از سازمان‌ها در این زمینه فعالیت‌های خوبی داشته‌اند، اظهار داشت: پلیس نیروی انتظامی، وزارت بازرگانی در ساختارسازی و قوه قضائیه در دادگاه‌های الکترونیکی و خدمات الکترونیکی سازمان‌ها و نهادهایی هستند که در زمینه فناوری اطلاعات خدمات شایانی را ارائه داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه برخی از کشورها از نظر تقسیم‌بندی IT، ایران را در رتبه‌های پایینی می‌دانند، تصریح کرد: از میان 70 کشور جهان ایران رتبه 69 را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

جلالی گفت: مسئله‌ای مهم در حال حاضر علاقه مردم به IT است که در موارد مختلفی همچون دریافت کارت کنکور و کارت سوخت استقبال فراوانی از آن می‌شود. 

 منبع:http://www.asriran.com/fa/pages/?cid=78076

نظرات 17 + ارسال نظر
حمید توکلی چهارشنبه 24 تیر 1388 ساعت 23:44

آی تی در ایران = فیلتر + دایل آپ

سیدحسین هاشمی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 00:19

ایران 1404

علیرضا قهرمانی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 00:41

ماشالله به این پیشرفت.اول رتبه 57 بودیم.بعدش 60 بعدش 64 و الان 67 !

سیاوش پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 01:52

شیره.... دسته دار بپا آبه داغو وا نکنی

... پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 07:12

البته ما هسته شدیم ، نانو شدیم ، سلول بنیادی شدیم ، موشک شدیم

تقدسی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 09:01

اولا باید ببینی مبنای رتبه بندی چیه؟! اصلا هدف از IT در ایران چی باید باشه؟ آیا صرف رتبه بالاتری داشتن در فناوری اطلاعات با معیارهای غربی ارزش محسوب میشه؟! این تفکر تو رتبه بندی دانشگاهها هم متاسفانه وجود داره که به نظر من بسیاری از مشکلات علمی و اقتصادی و فرهنگی ما از این تفکر ناشی میشه! ما نیازهای کشورمون رو خودمون اولویت‌بندی میکنیم نه غربیها!
ثانیا یه باره میگفتی از بین ۶۸ کشور رتبه ۶۹ رو داریم که بامزه‌تر بشه! رتبه بندی باید از بین کل کشورهای جهان انجام بشه تا اینطور احساس ... بهتون دست نده! اینکه ما عیبهای خودمون رو بزرگ جلوه بدیم، هنر نیست! دیگه نمیخوام بیشتر راجع به ریشه های این نوع تفکر چیزی بنویسم، ولی پستتون به نظر من اصلا جالب نبود! دوست دارم حداقل یک بار هم از تواناییها و نکات مثبت علمی کشور پست بذارید!

حوریه جعفری - کامپیوتر پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 09:29

(نداشتن دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک به صورت گسترده و ارتباطات جهانی و همچنین ضعیف بودن در آموزش الکترونیک برای همه از جمله مواردی است که در کاربردهای فناوری اطلاعات با آمار جهانی فاصله داریم.)

بد نیست گاهی واقعیت ها را قبول کینیم! اصلا نیازی به ارائه آمار نیست. هنوز در ادارات ما کاغذ بازی رونق دارد!! وزیر ارتباطات اینترنت دایل آپ را برایمان کافی میدانند! و ....
قرار نیست همیشه خودمان را با کشورهایی امثال بورکینافاسو مقایسه کنیم و ادعای پیشرفتمان هم بشود!!
اولین راه پیشرفت این است که قبــــــول کنیم که عقبیم!

محمد پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 10:16

همیشه مثبت نگاه کنیم ببین چقدر خوبه ما اخر نشدیم شدیم ۶۹ پس نشون میده جای پیشرفت داریم

تقدسی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 10:17

هر کسی آزاده که فکر کنه عقبه! ولی حق نداره این موضوع رو اونم با معیارهای غربی به خورد من و امثال من بده [البته با عرض معذرت]. لطفا کسی این احساس شخصی رو با دلایلی که از نظر خودش عقب‌ماندگی محسوب میشه به کل ملت ایران تعمیم نده!
سرعت بالای اینترنت برای خیلی از افراد جز ترویج فساد و ... رو به دنبال نخواهد داشت. من اینجا نمیخوام این موضوع رو باز کنم ولی انتظار دارم درک افراد آنقدر بالا باشه که اینقدر سطحی با مسائل برخورد نکنند!
در ضمن من منکر بعضی از ضعفها نیستم که البته اونم با شرایط و مشکلات خاص کشور ما نسبت به خیلی از کشورها شاید ضعف به حساب نیاد ولی بیان نقطه ضعف با بزرگ و مسخره جلوه دادن نقطه ضعف و احساس حقارت کمی تفاوت میکنه!

نقطه پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 11:42

دوستان ای تی بازم بگید رشته مهندسی کامپوتر مضخرفه تو ایران ای تی از همه چی ..

3pehr پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 11:42

من از بعضی از دوستان تعجب میکنم معیار های غربی ؟ این چه حرفی میزنید شما
خب آی تی اصلا یه علمیست که غربی ها کشف کردند و آنرا به جایی که هم اکنون در آن قرار داره رساندند
پس علمیست غربی بنابراین یاد نگریم که مشت محکمی بزنیم به دهان یاوه گویان غربی بزنیم

برادر من معیار های ایرانی - اسلامی آی تی که ما در کشورمون میبینیم و حاصل تلاش محققان ایرانی و دانشمندان ماست جز چند نرمافزار قرآنی ، کمی مونتاژ ، اینترنت ضعیف با سرعت بسیار پایین که کشور های آفریقایی هم اینجوری نیستن و گران قیمت ، تعدادی جلسه که افردی با کلمات آی تی ، فناوری ، اطلاعات ، رایانه ، پردازش ، خواهش میکنم ، علم ، کمبود بودجه و ... اقدام به جمله سازی میکنند و فیلترینگ بیش از حد ...
واقعا حرفی برای گفتن نداریم در دنیا چرا باید فکر کنیم خیلیم خوبیم ... خیال پردازی که نیست
لطفا قبل از هرگونه اظهار نظر کمی پیشرفت های دشمنان و مستکبران را مورد توجه قرار بدیم ...
کسی احساس حقارت نمیکنه ولی چیزی که وجود نداره ( همونطور که دوست خوبمون خانم جعفری فرمودند ) نمیتونیم به عنوان معیار برتری قرار بدیم...

تقدسی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 12:05

عزیز! کسی نگفت فکر کن خیلی خوب و برتری! من گفتم معیار پیشرفته بودن چیزایی نیست که غربیها میگن. علم صاحب نداره که بخوای غرب رو صاحب علم فناوری اطلاعات بدونی. همونطور که اونا از علم مسلمونها استفاده کردند تا به اینجا رسیدند ما هم از علم اونا استفاده میکنیم تا پیشرفت کنیم، ولی با اولویت بندی خودمون نه اونا! ما از فناوری اطلاعات استفاده میکنیم ولی با فرهنگ خودمون نه فرهنگ اونا. یه مثالشم تو نظر قبلیم در مورد سرعت اینترنت که بعضیا فکر میکنند نشانه پیشرفت (!) یه کشوره، گفتم. ما خیلی کارها رو میتونیم انجام بدیم ولی نیازی به انجام اون نمیبینیم چون حتی شاید ضررش بیشتر از نفعش باشه! تو بحث رتبه بندی دانشگاه هم همینه. یکی از معیارا ممکنه تعداد مقاله‌ها باشه!!! که بسیاری از مقاله‌های دانشجوهای ما کمترین تاثیری در پیشرفت علمی ما نداره! اینو احتمالا چند سال دیگه خودت متوجه میشی عزیز! ما نباید منتظر باشیم اونا برای ارزیابی پیشرفت کشورها معیارگذاری کنند بعد ما خودمونو بسنجیم.
در ضمن بحث بر سر این بود که اگر هم نقطه ضعفی داریم باید واقعیت رو بیان کنیم نه با طعنه و مسخره بخوایم خودمون رو عقب‌مانده جلوه بدیم. اینکار نه روشنفکریه، نه نشانه پیشرفته و نه واقعبینیه! این یعنی احساس حقارت! حالا اگه فکر میکنید این یعنی روشنفکری و واقعبینی؛ باشه! شما روشنفکر و واقعبین و ما متحجر و خیالپرداز! ببینیم چجوری با این تفکرات میخواید پیشرفت کنید!!!

علیرضا قهرمانی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 12:32

اولا اینکه کی گفته معیار آی تی رو غربیها تعیین می کنن ؟ کشورهای بزرگی در آشیا مثل هند-ژاپن و کره از غولهای بزرگ آی تی در جهان هستن که این ثابت می کنه معیار آی تی فقط غربیها نیستن.ثانیا این معیارهایی که برای رتبه بندیه آی تی انتخاب شده کاملا جهانی هستن و مختص غرب نیستن ! نمیدونم چرا ما اینقدر علاقه داریم دنیا رو به دو قسمت شرق و غرب تقسیم کنیم ! در ضمن اگه سرعت اینترنت باعث فساد میشه پس ژاپن و کره با 100 مگابایت اینترنت الان غرق در فساد و کثافت کاری هستن ! این حرفا چیه برادر من ؟!!! اینو یه بچه 2 ساله هم میدونه که هروسیله جدیدی که میخواد تازه توی یه مملکت جا بیفته باید فرهنگ استفاده از اون وسیله هم آموزش داده بشه.اگه ما بلد نیستیم فرهنگ سازی کنیم مطمئن باش اشکال از خودمونه و نه از سرعت بالای اینترنت

تقدسی پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 12:49

غرب یه اصطلاحه! وگرنه فرهنگ شرق و غرب هر دو با فرهنگ ما تفاوت داره!
فساد تو کشورهای غربی عملا رواج میشه و نیاز چندانی به اینترنت نداره. اونا وقتی عملا و آزادانه هرکاری بخوان میکنند و هر فسادی بخوان انجام میدند، دیگه نیازی به سرزدن به سایتهای غیراخلاقی و ... ندارند!
لطفا قبل از نظردادن، به دور از تعصب کمی فکر بفرمایید و همه جوانب اون رو در نظر بگیرید!

3pehr پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 12:54

آقای تقدسی شما منظورمنو نفهمیدین!
من میگم چیزی وجود نداره که ما بخوایم به اون افتخار کنیم یا بخوایم مسخره کنیم یا برخوردی باهاش داشته باشیم
اگر قرار پیشرفت کنیم خوب همونطور که گفتید:
" همونطور که اونا از علم مسلمونها استفاده کردند تا به اینجا رسیدند ما هم از علم اونا استفاده میکنیم تا پیشرفت کنیم ولی با اولویت بندی خودمون " مساله همیجاست چه اولویت بندی ای وجود داره؟!
این اولویت بندیه که سرعت اینترنت پایین باشه والا کشور هایی که این راه رو انتخاب کردند هیچ پیشرفتی نکردند
تولید علم و ارتقای اون با محدودیت و فیلترینگ جور در نمیاد
لطفا الویت بندی ای که ذکر کردید رو (که از آن حمایت میکنید) با جزئیات بیان کنید تا من هم مطلع بشم...

طناز پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 18:39

اسفند دود کنیم چشم نخوره ایران

د پنج‌شنبه 25 تیر 1388 ساعت 19:38

ای اینقدر دوست دارم آغای تقدسی رو ببینم که نگو

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد