KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

کارنامه کروبی در دوم خرداد

مجمع روحانیون مبارز نقش محوری در جنبش دوم خرداد داشت. به عبارت دیگر مجمع روحانیون مبارز هسته مرکزی و کانون اصلاحات بود. این نکته گویی از شدت ظهور برای برخی پنهان مانده است که آقای کروبی به عنوان دبیر و موسس مجمع روحانیون مبارز؛ هم در تاسیس آن تشکل نقش درجه اول داشت و هم در حمایت از جناب آقای خاتمی؛ که در حقیقت ایشان نامزد مجمع روحانیون مبارز بودند. بنابراین، واکاوی جریان یا رخداد حماسی دوم خرداد، بدون توجه و تاکید بر نقش مجمع روحانیون مبارز و بدون در نظر گرفتن نقش مدیریت تاثیرگذار آقای کروبی، رویکردی نارسا خواهد بود. اصطلاح شیخ اصلاحات که در ادبیات سیاسی پس از دوم خرداد شکل گرفت، نشانه‌ای از توجه به همان واقعیت است. می‌توان گفت دوم خرداد استمرار و تحقق کامل خویش را با پیروزی آقای کروبی در انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری تضمین می‌کند. مراقب باشیم که دوم خرداد در جایگاه حقیقی خویش تفسیر گردد و مصادره به مطلوب نشود.

 

روزهای مهم در کشورمان معمولا به اعتبار اهمیت خود نامگذاری می‌شوند. دوم خرداد نیز یکی از این روزهاست که به اعتبار حماسه‌ای که مردم آفریدند، در تاریخ کشورمان جاودان ماند. دوم خرداد یک نقطه عطف برای حرکت مردم بود. نقطه عطفی که به اعتبار حضور مردم، پایانی برای نامرادی‌ها بود و آغازی برای شکفتن امید. دوم خرداد تحقق امید بود. مردم با حضور خود و با صدای بلند فریاد زدند که می‌خواهیم و می‌توانیم. از سویی، این پیام گویی به رمز در گوش مردم خوانده می‌شد که تکلیف انتخابات از پیش روشن است و جهت‌گیری مردم هم آشکار. در آن مرحله صداوسیما به هر دلیلی نتوانست نقش رسانه ملی را ایفا کند. از طرف دیگر، شمارش و تعداد آرا در برخی استان‌ها حیرت‌انگیز بود. در استان لرستان تعداد آرای به صندوق ریخته شده بیشتر از آرای واجدین شرایط بود! به‌رغم تمامی‌ این داستان‌ها و ماجراها حضور مردم به‌گونه‌ای بود که مثل رودخانه پرخروشی تمامی‌ کف‌ها، خدشه‌ها، شبهه‌سازی‌ها و ترفندها را پاک کرد و با خود برد. تردیدی نیست که مردم به ویژه زنان، جوانان، نخبگان، روزنامه‌نگاران، هنرمندان و نویسندگان در آفرینش دوم خرداد نقش درجه اولی داشتند. اما جهت‌گیری درست احزابی که بعدا به عنوان احزاب اصلاح‌طلب و جریان دوم خرداد معروف شدند، در آن مقطع بسیار بارز و موثر بود. در میان احزاب دوم خردادی کارگزاران تازه شکل گرفته بود، مجاهدین انقلاب دوره‌ای از رکود را پشت سر گذاشته بود و مشارکت هم حزبی بود که از دستاوردهای دوم خرداد بود. در این میان مجمع روحانیون مبارز نقش محوری داشت. به عبارت دیگر مجمع روحانیون مبارز هسته مرکزی و کانون اصلاحات بود. 

  این نکته گویی از شدت ظهور برای برخی پنهان مانده است که آقای کروبی به عنوان دبیر و موسس مجمع روحانیون مبارز؛ هم در تاسیس آن تشکل نقش درجه اول داشت و هم در حمایت از جناب آقای خاتمی؛ که در حقیقت ایشان نامزد مجمع روحانیون مبارز بودند.  

بنابراین، واکاوی جریان یا رخداد حماسی دوم خرداد، بدون توجه و تاکید بر نقش مجمع روحانیون مبارز و بدون در نظر گرفتن نقش مدیریت تاثیرگذار آقای کروبی، رویکردی نارسا خواهد بود. اصطلاح شیخ اصلاحات که در ادبیات سیاسی پس از دوم خرداد شکل گرفت، نشانه‌ای از توجه به همان واقعیت است.  

با توجه به ریشه‌های دوم خرداد و کارنامه آقای کروبی از دوم خرداد ۱۳۷۶ تا به امروز؛ می‌توان گفت دوم خرداد استمرار و تحقق کامل خویش را با پیروزی آقای کروبی در انتخابات دهمین دوره ریاست‌جمهوری تضمین می‌کند.مراقب باشیم که دوم خرداد در جایگاه حقیقی خویش تفسیر گردد و مصادره به مطلوب نشود.


 

نوشتاری از جمیله کدیور

نظرات 1 + ارسال نظر
یادآوری شنبه 2 خرداد 1388 ساعت 23:32 http://www.kntoosi.com/1387/12/18/post-8630/

متن شما چرکنویس شده است.
http://www.kntoosi.com/1387/12/18/post-8630

پس از تطبیق متن با طول معیار آن را مجددا منتشر نمایید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد