طرح ساخت جزیره مصنوعی به شکل نماد فروهر در خلیج فارس در حال تکمیل است و مجوزهای اولیه و موافقت اصولی این پروژه نیز دریافت شده است. این جزیره با مساحتی بالغ بر 6 میلیون و دویست هزار متر مربع در محدوده ای به ابعاد 3 در 5 کیلومتر، روبروی حاشیه ی بندر تاریخی سیراف در استان بوشهر ساخته خواهد شد.
این جزیره شامل منطقه مسکونی، هتل، دانشگاه، پارک انرژی خورشیدی، زمین ورزش، فرهنگسرای بزرگ ملل و گفتگوی تمدن ها، رصدخانه عمومی و ... خواهد بود. همچنین مجوزهای اولیه اجرای این پروژه نیز دریافت شده است.
دکتر اسفندیار اختیاری نماینده ایرانیان زرتشتی که عضو تیم مدیریت این پروژه است ضمن اعلام این خبر افزود، در آینده ای نزدیک طرح این پروژه که توسط بیش از 60 کارشناس در حال آماده شدن است، در نشستهایی تخصصی برای آخرین بار بررسی خواهد شد تا شاهد اجرای یک پروژه کم نظیر باشیم.
این جزیره مصنوعی در کناره ی منطقه ی پارس جنوبی و در حاشیه ی بندر تاریخی سیراف ساخته خواهد شد. سیراف یکی از شهرهای قدیمی استان بوشهر است. بازماندههای آن در نزدیکی بندر طاهری فعلی دیده میشود، زمانی از بندرهای اصلی ایران و خاورمیانه و محل پهلوگیری کشتیهای بزرگ بود. ولی طی یک زلزله و سونامی حاصله از آن در بهار سال 398 قمری قسمت عمده این بندر پر رونق به زیر آب رفته و فقط مسجد جامع سیراف و قلعه نصوری و دخمه و بازار از آن باقیمانده است.
بر اساس باور ایرانیان، فروهر یکی از اجزای وجود هر آدمی است که او را به سمت پیشرفت و راستی رهنمون خواهد بود و هر کدام از قسمتهای این نماد مفهومی در بردارد.
در چند روز گذشته آدریان تهران، میزبان گروهی از طراحان و مجری طرح ساخت جزیره ی مصنوعی فروهر در خلیج همیشه فارس بود. این گروه گرد هم آمده بودند تا در مورد نگاره فروهر و مفاهیم آن با نماینده انجمن موبدان تهران به گفتگو بنشینند.
این جلسه در پی نشست دکتر اسفندیار اختیاری با مسئولین این پروژه در هفته گذشته و عضویت نماینده ایرانیان زرتشتی در تیم مدیریت ساخت جزیره فروهر تشکیل می شد و هدف از برگزاری آن آشنایی بیشتر و کامل تر با نماد فروهر و بررسی طراحی های انجام شده بود.
در ابتدای نشست دکتر اسفندیار اختیاری به مهندس فرصت به عنوان ایده پرداز و سرمایه گذار طرح و همچنین طراحان همراه وی خیر مقدم گفت و تاکید کرد که ساخت این جزیره یک پروژه معماری ساده نیست. زیرا هر گوشه ای از فرهنگ ایرانی و زرتشتی مفاهیم بالایی را در خود دارد. به ویژه نماد فروهر که هر کدام از بخشهای این نگاره مفهوم و منظور دارد و بی حکمت نیست.
دکتر فرزانه گشتاسب، نماینده انجمن موبدان تهران، در این نشست ضمن معرفی بخش های گوناگون فروهر، بخش هایی از فلسفه و اسطوره های دین زرتشتی را برای باشندگان توضیح داد.
وی با ابراز خوشنودی از اینکه طراحان جزیره با استفاده از مفاهیم فروهر و پژوهش در این مورد اقدام به طراحی این سازه کرده اند افزود شوربختانه گروهی از نماد فروهر به صورت ساده انگارانه استفاده می کنند.
نماینده انجمن موبدان همچنین با اشاره به استفاده از فروهر پیش از هخامنشیان توسط ملل دیگر ادامه داد، این نماد در ایران مهر ایرانی خورده است و با اندیشه و مفاهیم ارزشمندی همراه شده است. همچنین وی با اشاره به معماری خانه های زرتشتیان، دقت در جهت سازه ها و نمادهای عددی رمزگونه را یادآور شد و مفاهیم اسطوره ای آنها را برای طراحان حاضر که دانشجویان معماری بودند، بازگو نمود.
سپس مهندس فرصت، در سخنانی بخشهای گوناگون جزیره فروهر را برای باشندگان توضیج داد و معماری را برگرفته از سه فلسفه دانست که یکی از آنها فلسفه سهروردی است. وی با اشاره به اینکه در معماری باید از طبیعت خداوند الهام گرفته شود. افزود اگر این طرح موفق باشد که بسیار خوب، ولی در غیر این صورت هم، ما کوشش خود را کرده ایم و پژوهش های آن به صورت یک کتاب ارایه خواهد شد.
نماینده ایرانیان زرتشتی نیز با اشاره به دیدگاه رهبر معظم انقلاب که می گویند ما افتخار می کنیم که از آغاز یکتاپرست بودیم، پرسشهایی را درباره این طرح مطرح نمود.
منبع: http://www.ahura-zartosht.persianblog.ir
*روز پرستار مبارک*
ممنون
*روز پرستار مبارک*
ممنون؛
رنگ های آبی در هر دو تصویر بسیار زیبا بود.
موفق باشید.
ـــــــــــــــــــ
واقعا من که یکی از طرفدارهای این نماد ارزشمند هستم خیلی خیـــــــــــــــــــلی خوشحال شدم.
......
امضاء:
چه خبر خوشحال ککنده ای
چه خوب
امیدوارم اجرایی شه
خیلی خبر خوبی بود.من خیلی این نماد را دوست دارم.خیلی ممنون.

ای کاش باز هم از این خبرهای خوب بشنویم.