بهترین جوانان و دانشجویان کشور را بازداشت کرده اند
مهندس موسوی در دانشگاه فردوسی مشهد و در جمع دانشجویان دانشگاه های مشهد و اعضای انجمن های اسلامی دانشگاه های شرق کشور و در حضور خانواده های احمد قصابان و عباس حکیم زاده ، دو تن از دانشجویان زندانی دانشگاه امیر کبیر، گفت:«چرا مسئولان باید با نگاه امنیتی به اظهار اندیشه و انتقاد دانشجویان بهترین جوان ها ودانشجویان را بازداشت کنند؟»
در ابتدای ای جلسه که دانشجویان مکررا شعار های « دانشجوی زندانی ازاد باید گردد» ، « قصابان ، حکیم زاده آزاد باید گردند » و «مرگ بر دیکتاتور» را فریاد میزدند، میر حسین موسوی در ابتدای سخنانش به وجود آزادی در صدر انقلاب و برگزاری مناظره ها در تلوزیون اشاره کرد . که این سخنان وی با شعار «جمهوری اسلامی آزاد باید گردد» دانشجویان همراه شد.
موسوی افزود: « آینده کشور در گرو بسط آزادی هاست . چرا مسئولان باید با نگاه امنیتی به اظهار اندیشه و انتقاد بهترین جوان ها ودانشجویان را بازداشت کنند؟ » در این هنگام دانشجویان با شعار« دانشجوی زندانی ازاد باید گردد» و « شهید در دانشگاه ، دانشجو در بازداشتگاه » خواستار آزادی دانشجویان دانشگاه پلی تکنیک شدند.
میرحسین موسوی افزود:« باید در دانشگاه فضای تضارب آرا و مناظره برقرار باشد و راهی جز اعتماد به دانشجویان نداریم و باید این راه را پیش گیریم. دانشجو نیاز دارد از طرف ما درک شود و با بی اعتمادی و ایجاد فضای امنیتی در دانشگاهها دچار اشتباه شده ایم.»
در ادامه موسوی در پاسخ به یکی از دانشجویان گفت:« بنده مدافع اسلام نابی هستم که در سال 57 کشور را نجات داد ، اسلام نابی که مدافع آزادی و مخالف تحجر است.»
در این هنگام دانشجویان شعار دادند: « مرگ بر دیکتاتور» و « مرگ بر طالبان چه در کابل چه تهران».
در ادامه علی قلی زاده عضو انجمن اسلامی دانشگاه شاهرود پشت تریبون قرار گرفت و ابتدا در پاسخ به دانشجوی بسیجی که گفته بود اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت به آمریکا پناهنده شده اند ، گفت:
« بنده چون عضو شورای عمومی دفتر تحکیم هستم بر خود واجب میدانم که به این اظهارات کذب پاسخ دهم. عباس حکیم زاده عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت هم اکنون بیش از 60 روز است که در سلول انفرادی بند 209 اوین است نه در آمریکا! وی حتی یک تماس تلفنی با مادرش که در این جلسه نیز حضور دارد ، نداشته است و خانواده اش هیچگونه اطلاعی از وی ندارند. دیگر اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت نیز هم اکنون در دانشگاه های تهران ، علامه ، خواجه نصیر ، زاهدان و همدان مشغول به تحصیل هستند.» در این هنگام دانشجویان مجددا شعار دادند: « دانشجوی زندانی آزاد باید گردد» ایشان همچنین با شعار « انجمن موازی ، دفتر تحکیم جعلی، محکوم است محکوم است» نسبت به پروژه موازی سازی تشکل های دانشجویی در وزارت علوم دولت نهم اعتراض کردند.
قلی زاده که به نمایندگی از انجمن های اسلامی دانشگاه های شرق کشور صحبت میکرد با اشاره به فضای خفقان حداکثری در دانشگاه ها و ذکر نام برخی از دانشجویان بازداشت شده از میرحسین موسوی پرسید: « آقای موسوی نظر صریح تان را در مورد ایجاد محدودیت های گسترده در دانشگاه ها، ستاره دار شدن دانشجویان ، صدور احکام گسترده محرومیت از تحصیل و مهمتر از همه بازداشت گسترده ، غیر قانونی و خودسرانه بیش از 500 دانشجو در چهار سال اخیر و همچنین برنامه هایتان را بر ای تغییر فضای دانشگاه ها در صورت پیروزی در انتخابات را اعلام فرمایید. »
میر حسین موسوی در پاسخ به این سوال گفت: « بنده با بازداشت افراد به جرم اظهار عقیده و اظهار بیان مخالف هستم و ان را در جهت خلاف منافع ملی میدانم. این یک اصل است خصوصا در فضای دانشگاه که مکانی چند صدایی است و جایی است که افکار اندیشه باید راحت و آسوده و بدون احساس ترس بیان شود. ما نمیتوانیم با داشتن 3 میلیون دانشجو یک نوع تفکر را در دانشگاه ها حاکم کنیم و باید از تکثر و برخورد اندیشه ها در فضای دانشجویی استقبال کنیم .»
وی همچنین در خصوص تشکل های اصیل و مستقل دانشجویی گفت: « سابقه تشکل های دانشجویی و انجمن های اسلامی به قبل از انقلاب بر میگردد و بنده هم در این تشکل ها عضو بوده ام و در این تشکل ها رشد کرده ام و تجربه طولانی در این زمینه دارم. نگاه غیر امنیتی به تشکل های دانشجویی به پیشرفت کشور منجر می شود و نگاه امنیتی به تشکل ها به ضرر منافع ملی است.»
در انتهای جلسه فاطمه وطن دوست عضو انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد و فعال حوزه زنان با اشاره به سرنوشت کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان و همچنین اعلامیه رفع خشونت علیه زنان ، از مهندس موسوی پرسید:« برای زنان و حقوقشان ، برای زنان و محرومیتشان و برای زنان و بازداشت هایشان چه خواهید کرد؟» وطن دوست همچنین رنجنامه خانواده دانشجویان زندانی را به موسوی داد.
موسوی در پاسخ گفت:« من همیشه به عدم تبعیض بین زنان و مردان معتقد بوده ام آزادی متعلق به تمام آحاد جامعه اعم از زن و مرد و رفع تبعیض جنسیتی از بزرگترین اهداف انقلاب است. هنوز لایحه کنوانسیون رفع کلیه اشکال تبعیض علیه زنان از مجلس پس گرفته نشده است و من این لایحه را مجددا پیگیری میکنم.»
وی افزود: متاسفانه زنان ما وضعیت خوبی ندارند این مساله فقط در مورد اشتغال زنها نیست ولی نمی شود به این تعداد عظیم از زنان و دختران فرهیخته ایرانی با بی اعتنایی برخورد کرد. در راستای بهبود این وضعیت، نقش مردان بیشتر از زنان است و با همکاری همه باید این مشکل حل شود.
سال گذشته دیدیم که بحث قانونی شدن تعدد زوجات در مجلس مطرح بود که این امر نشان می دهد که همان قدر که میل به پیشرفت و حل مشکلات وجود دارد میلی هم برای برگشت به گذشته وجود دارد.
موسوی در پاسخ به شعار «وزیر زن، وزیر زن» دانشجویان حاضر در سالن تصریح کرد: شخصا موافق وزارت زنان هستم و در این راستا هم تلاش میکنم اما بدانید که مجلس هم در این مورد نقش دارد. اما اگر دولت در اختیار ما باشد ما در این زمینه تلاش خواهیم کرد.
همچنین موسوی در پاسخ به شعار « استقلال دانشگاه خواسته اصلی ماست » دانشجویان گفت : « در گذشته در خصوص انتخابی شدن روسای دانشکده ها و دانشگاه ها تجربه هایی داشته ایم، من نیز در زمینه تلاش خواهم کرد.»
همچنین در این مراسم دانشجویان پلا کارد هایی با مضامین :« تحصیل سهم من نیست، حق من است.» ، « دانشجوی زندانی آزاد باید گردد » ، « احمد قصابان و عباس حکیم زاده را آزاد کنید» ، « استقلال دانشگاه از دولت خواسته اصلی دانشجویان است » ، « سهم زن نیمی از آزادی است» و « حق تحصیل، حق آزادی تشکل ها ، حق آزادی بیان و حق آزادی تجمعات حقوق اساسی دانشجویان میباشد» در دست داشتند.