KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

فیلتر؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟



تا حالا چند بار این متن رو دیدی؟


چند بار وبلاگ یا سایتی رو به اشتباه فیلتر کردن؟


تا حالا وبلاگتو فیلتر کردن؟


بر چه اساس و مبنایی فیلتر انجام می شود؟


فیلتر کردن یعنی چی؟ و اصلا چه جوری فیلتر می کنن؟




شب بعد با درج نظرات دوستان متن اصلی قرار خواهد گرفت.


عدم توجه و درک صحیح مدیران و متولیان قانون گذاری، اجرایی و قضایی نسبت به تحولات جهانی، از مشکلات همیشگی کشور در بحث اینترنت و فناوری اطلاعات و ارتباطات بوده است.

”تجملیان” مدیرعامل موسسه‌ی اطلاع رسانی علیم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران، تصریح کرد: شاهد بودیم که ISPها بدون هیچ ضابطه و قانونی فعالیت می‌کردند، به طوری که طی سال‌های 1378 تا 1381 بسیاری از ISPها به طور رسمی از اعلام عدم فیلترگذاری به عنوان یک پارامتر قدرتمند تبلیغاتی استفاده می‌کردند؛ اگرچه چندین دفعه مخابرات چه صحیح و چه غلط به خاطر تهدید شدن منافعش با بهانه‌هایی مثل تلفن اینترنتی، امنیت اطلاعاتی، مشکل اخلاقی، سایت‌های سیاسی و نشریات الکترونیکی با بعضی از ISPها برخوردهای تندی کرد.
وی، ادامه داد: آنچه مسلم است ISPها به عنوان فعالان بخش خصوصی در اندیشه‌ی تامین درآمدشان می‌باشند و در هیچ جامعه‌ای کار فرهنگ سازی را به بخش خصوصی نمی‌سپارد و او را به دلیل عدم هدایت جامعه به پای محاکمه نمی‌کشانند! لذا باید در رابطه با وضعیت نامناسب فعلی کشور در کنترل اینترنت از متولیان امر در سیستم حکومتی در بحث‌های قانونگذاری، اجرایی و قضایی خرده گرفت.
تجملیان، مشکل عدم وجود متولی واحد را یادآور شد گفت: بالاخره نظام حکومتی ما باید تکلیف خودش و جامعه را روشن کند. در حال حاضر شورای عالی اطلاع رسانی، شورای عالی انفورماتیک، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، صدا و سیما، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و چند دستگاه دیگر، هر یک مدعیان متولی‌گری و هدایت این امرند و هیچ یک نیز تابع دیگری نیست! این معضل نه تنها در فیلترینگ بلکه در تمامی موارد مربوط به فناوری اطلاعات در کشور مشاهده می‌شود و باعث تفرقه، عدم هماهنگی و موازی عمل کردن یا فعالیت‌های متناقض شده است.
مدیرعامل موسسه‌ی علیم، گفت: متاسفانه در جامعه تعریف مشترکی از فیلترینگ وجود ندارد و در حالی که تعدادی از ISPها علت برخوردهای اخیر را سایت‌های سیاسی می‌دانند، برخی دیگر بر این باورند که بخش اعظم فیلترینگ موضوعات ضد اخلاقی و ضد فرهنگی است. ذکر این نکته ضروری است که کنترل مسایل فرهنگی اینترنت مهمتر از مسایل سیاسی است، چرا که مسایل سیاسی فکر و اندیشه‌ی افراد را به کار می‌گیرد و افراد را به نتیجه‌گیری منطقی وا می‌دارد.
وی، در ادامه خاطرنشان کرد: بارها شاهد بودیم که اشخاصی در سطح دستگاه‌های مختلف دولتی همچون وزارت ICT و حتی خود وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات صحبت از فیلتر شدن چند صد سایت غیرمجاز در ایران کرده‌اند در حالی که هم اکنون رقمی بالای 7 میلیون آدرس سایت‌های غیراخلاقی در شبکه‌ی اینترنت وجود دارد، لذا این سوال پیش می‌آید که دقیقا منظور وزارت ICT از فیلترینگ چیست؟ آیا منظور تنها چند سایت سیاسی است یا اینکه برای معضل اصلی که سایت‌های ضداخلاقی و ضدفرهنگی می‌باشد هم فکری کرده‌اند؟ شاید تهیه‌ی لیست‌های به روز از سایت‌های نامناسب توسط یک هیات مرکزی و ابلاغ منظم و پیوسته‌ی آن در سطح کشور راه حل صحیح باشد. از آنجا که هر روز سایت‌های نامناسب جدیدی به وجود می‌آید که بعضا قادر به عبور از فیلترها نیز می‌باشند، توجه کافی به فناوری‌های جدید و استفاده از روش‌های هوش مصنوعی راه حل بهتری برای فیلترگذاری سایت‌های غیرمجاز و حتی جدید می‌باشد.
وی، همچنین تولید محتوای مناسب و جذاب بر روی بستر اینترنت را در بحث فرهنگ‌سازی و اقناع کردن جوانان را از روش‌های مکمل فیلترگذاری برای کاهش احتیاج به فیلترگذاری دانست و افزود: نباید از صحبت‌ها این توهم ایجاد شود که کار کنترل فرهنگی اینترنت تنها با فیلترگذاری به سامان خواهد رسید، بلکه همیشه روش‌های ترکیبی فیلترگذاری به علاوه ایجاد محتوای مناسب و کار فرهنگی بهتر از روش‌های یک جانبه نتیجه بخش خواهد بود.
مدیرعامل این موسسه، تصریح کرد: در حال حاضر در بسیاری از مراکز ارایه دهنده‌ی اینترنت از فیلترهای تولیدی کشورهای غربی که متناسب با فرهنگ و نیازهای جوامع غربی است استفاده می‌شود، در صورتی که فرهنگ و نیازهای جامعه‌ی ایرانی اسلامی با فرهنگ و نیازهای جوامعی همچون سوئد و آمریکا کاملا متفاوت است.
تجملیان، در پایان اظهار داشت: توان علمی و فنی لازم در بین متخصصان متعهد کشورمان برای کنترل اینترنت توسط محصولات ایرانی وجود دارد، ولی تا زمانی که تصمیم‌گیران و قانونگذاران کشور ما از تحولات جهانی بی‌خبرند و یا با تاخیر چندین ساله متوجه آن‌ها می‌شوند و می‌خواهند کم کاری و عقب ماندگی چندین ساله‌ی خود را با روش‌های یک شب حل کنند، این آشفتگی‌ها و مشکلات همچنان ادامه خواهد داشت.



آنچه باید در مورد فیلترینگ بدانیم! (pdf)



نظرات 2 + ارسال نظر
رام جمعه 7 فروردین 1388 ساعت 10:24

اون tinypic لعنتی رو فیلتر کردن

تقریبا از هر 5 سایتی که میبینم، یکیش فیلتره!

هیچگاه سایت و وبلاگی رو اشتباه فیلتر نکردن، صحیح تر آن است که بگوییم تا به حال چند تا سایت و وبلاگ که می بایست فیلتر میشد از نظرشون دور مونده!

بله، بارها!
یکی از کارشناسان دادگستری گفتند برو از کمیته فیلترینگ شکایت کن و معترض شو به بی دلیل فیلتر کردن، رفتم دادسرای کارکنان دولت برای شکایت، سرپرست دادسرا میخواست منو بخوره! ...

بر اساس سلیقه ی شخصی!

فیلتر کردن یعنی مانور مسئولین ICT کشور در دنیای کثیف اینترنت، مسئولین ICT کشور فقط در همین زمینه توانایی مانور دارن!

با روش های مختلف فیلتر میکنن، و الان دارن روی روش های جدید کار میکنن تا به امید خدا علم فیلترینگ توسعه پیدا کنه!

ایمان جان، به طور کلی فیلترینگ قابل بحث نیست چون هیچ اصول خاصی در آن رعایت نمیشه!
حتی اصول ِ غیرمنطقی هم در آن رعایت نمیشه و همه چیز بر اساس سلیقه ی شخصی افراد مختلف فیلتر کننده صورت میگیره!

بار ها مسئولین سایت های بزرگ و کوچک به فیلتریگ معترض شده اند، آیا تا به حال پاسخی از سوی مسئولین داده شده است؟
آیا فیلتر کنندگان تا به حال دعوت به یک مصاحبه یا گزارش را قبول کرده اند؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد