سربازی و بالا رفتن سن ازدواج: منبع اصلی
قسمت هایی از این مطلب
هر چند مدتی است دوران سربازی به 18ماه کاهش یافته لیکن عملا اولاد ذکور خانواده را به مدت 2 سال از ازدواج باز می دارد چرا که فرد مشمول از حدود سه ماه قبل، جهت گرفتن دفترچه آماده به خدمت تا سه ماه بعد درگیر و دار گرفتن کارت پایان خدمت است.
البته آنچه در بالا بدان اشاره شد بدین معنی نیست که دوران سربازی فقط 2 سال ازدواج را به تاخیر می اندازد چرا که از دست رفتن برخی فرصتها، فرصت جبران چند برابر با آنچه از دست رفته را می طلبد و میزان فوق حداقل است
چندی پیش حضرت آیت الله جوادی آملی در دیدار با جمعی از طلاب و دانشجویان اظهار داشتند: «افزایش سن ازدواج، خلاف شریعت و غریزه خدادادی است و نباید در جامعه اسلامی این گونه باشد»
تاکنون از دیدگاههای مختلفی، به علل بالا رفتن سن ازدواج در جامعه پرداخته شده اما گویا دوران سربازی از قلم افتاده است. هر چند مدتی است دوران سربازی به 18ماه کاهش یافته لیکن عملا اولاد ذکور خانواده را به مدت 2 سال از ازدواج باز می دارد چرا که فرد مشمول از حدود سه ماه قبل، جهت گرفتن دفترچه آماده به خدمت تا سه ماه بعد درگیر و دار گرفتن کارت پایان خدمت است.
از طرفی برپایه یک باور، ازدواج باید بعد از خدمت سربازی انجام شود که بررسی درست بودن یا نبود این باور خارج از حوصله این نوشتار است لیکن آنچه مهم است مدت زمان سربازی و عقب افتادگی تحصیلی، اقتصادی و... فردی است که به این خدمت مقدس اعزام می شود که در نهایت منجر به بالارفتن سن ازدواج می گردد. متاسفانه آنچه از گفته سربازان در حال خدمت در یگان های مختلف شنیده می شود. در اغلب پادگان ها و مراکزی که سربازان مشغول به خدمت اند از زمان بخوبی استفاده نشده و اوقات آنها به هدر می رود یا کارهایی با بهره وری بسیار پایین انجام می دهند که علت آن نبود برنامه ریزی است. به جاست در این خصوص کار گروهی مامور رسیدگی به موضوع فوق شوند تا با محاسبه دقیق مازاد نیروی وظیفه در هر ماه مدت زمان خدمت وظیفه عمومی به حداقل کاهش یابد.
از سوی دیگر حقوق بسیار پایین مشمول که حتی جوابگوی نیازهای حین خدمت آنها نیست، نه تنها منجر به عقب افتادگی اقتصادی مشمولان حین خدمت وظیفه می شود، بلکه باعث می شود پس از خدمت نیز ورود افراد به عرصه اقتصادی، از زیر صفر شروع گردد که علت فوق هم در نهایت در تاخیر سن ازدواج مؤثر استدر این زمینه نیز پیشنهاد می شود با پرداخت حقوق معادل کارگران مشمول قانون کار، به سربازان وظیفه، زمینه برخورداری سربازان وظیفه از حداقل حقوق و مزایا فراهم آید، ثانیا یگانهای جذب سرباز مجبور به اعمال مدیریت و بالا بردن بهره وری میان پرسنل وظیفه شوند که در نهایت با تقلیل نیروی سرباز در پادگانها موجب بالا رفتن بهره وری، می شود و سربازان با پشتوانه پس اندازی که در این دوران فراهم کرده اند، برای ازدواج آماده می شوند.
البته آنچه در بالا بدان اشاره شد بدین معنی نیست که دوران سربازی فقط 2 سال ازدواج را به تاخیر می اندازد چرا که از دست رفتن برخی فرصتها، فرصت جبران چند برابر با آنچه از دست رفته را می طلبد و میزان فوق حداقل است.
نظر شما در مورد تاثیر منفی سربازی بر ازدواج چیست؟
منبع: روزنامه کیهان، مجید صباغیان هاتف.
تنظیم برای تبیان: امیرمحمد پارسی
مطالب مرتبط:
سربازی خیلی مفیده
آدم رو میسازه
همتون برید، میگن کلی صفا داره (من که معاف شدم) 




ولی خدایش سربازی اتلاف وقته. شاید اگر متناسب با دانش و رشته ی تحصیلی در جاهای مناسب در تحقیق و پژوهش از سربازا استفاده میکردند فایده های فوق العاده ای هم برای دولت و هم برای سربازا داشت.
افسوس که وقتی میری اونجا بهت جارو کردن و .... یاد میدن!
من معتقدم که سربازی چندین سال آدم رو عقب میندازه!
چون توی اوج جوانی و زمان شکوفائی استعداد و ایده های پسراست که میبرنشون سربازی!
طرف تحصیلاتش تمام شده بجای اینکه بره و از دانشش به بهترین نحو ممکن استفاده کنه میبرنش سربازی. بعد از دو سال تازه میخواد یا وارد بازار کار بشه و یا ادامه تحصیل بده.
اگر برا ادامه تحصیل بره که پدرش در میاد! چون چیزی یادش نمیاد! اگرم بره وارد بازار کار بشه که تقیبا به جرأت میشه گفت بازدهی نداره!
تازه حالا اگر خدای نکرده بخواد ازدواج کنه خوب نه پول داره و نه کار و ..... اگرم کار داشته باشه که با حقوقش میتونه بره بمیره!
پس نتیجه میگیریم که صبر کنه و کار و تلاش و بعدا ( در 30 + سالگی ) خودش رو بدبخت کنه ( ازدواج )
یه فایده ای هم که داره اینه که بعدها برا بچت از خاطرات زمان سربازی میگی
سربازی رفتن اقایون واسه خانوم ها هم مشکل ایجاد کرده
سربازی رفتن زمانی مفید بود اما حالا فقط اتلاف سرمایه هایی است که دیگر هیچگاه به دست نمی آیند...
از کل سربازی فقط دوره ی آموزشی آن مفید است، که می توان آن را به یک ماه کاهش داد!