10 فاجعه خاموش !
برای کودکی که از گرسنگی می میرد، خانواده ای که از جنگ می گریزد و در صدد است تا در هر جایی حتی از دور از خانه اش، پناه بگیرد، بی خبری بدترین خبر است. اگر دیگران از وضعیت آنان اطلاع داشته باشند، شاید راه نجاتی باشد. با این حال، فاجعه های بشری در جهان از سالی به سال دیگر با وضعیتی تلختر ادامه می یابد و به همان میزان، گوشها در کشورهای غنی برای شنیدن ناله های این مردم و رنج و اندوه آنان، سنگینتر و کرتر می شود، همانگونه که این کشورها در برابر فجایع آشکار بشری همچون جنگ در غزه نیز کار چندانی انجام نمی دهند. با دوربین سازمان غیردولتی پزشکان بدون مرز به ده فاجعه خاموش بشری نگاهی می اندازیم. بیشتر این فجایع در آفریقا و آسیا جریان دارد.
کنگو که نام زیبای "جمهوری دموکراتیک کنگو" را با خود یدک می کشد، با وجود استقرار نیروهای بین المللی در سال 2008 شاهد تداوم درگیریها و خشونتهای قومی بود، به گونه ای که فقط ظرف چهار ماه بیش از 150 هزار نفر برای حفظ جان ناچار به ترک خانه و کاشانه خود شدند. چریکهای شورشی به سرکردگی ژنرال لائورنت نکوندا همچنان به درگیری خود با سربازان حکومتی تحت فرماندهی "جوزپ کابیلا" ادامه دادند بدون آنکه نیروهای سازمان ملل بتوانند از انجام کاری موثر برای بهبود اوضاع در کنگو بر آیند. عکس: کودکی در آغوش پدرش در کرولیروه در منطقه ماسیسی کنگو گریه می کند.
شاخ آفریقا سرزمین نفرین شده ای است. نه تنها سومالی بلکه اتیوپی نیز در این منطقه با بحران شدید اقتصادی و انسانی دست و پنجه نرم می کند. بنا به گزارشها، درآمد متوسط یک خانواده در اتیوپی در حال حاضر روزانه کمتر از یک دلار است و این وضعیت، گرسنگان و فقرای این کشور را هر روز گرسنه تر و بدبخت تر می کند. تصویر:آوارگان اتیوپیایی در اطراف شهر "واردهر" در اوگادن.
عراق، پنج سال پس از تهاجم امریکا و متحدانش سال گذشته را نیز با تداوم اشغالگری و ناامنی پشت سر گذاشت. دست کم 90 هزار نفر در این مدت جان باختند. آمارها نیز از تداوم مشکلات اجتماعی در عراق سخن می گوید: 70 درصد مردم آب آشامیدنی سالم ندارند و 60 درصد آنان بیکارند.عکس: مشاوره پزشکی برای احیای حرکات دست سوخته یک دختر عراقی که بر اثر حملات امریکا آسیب دیده است. او پس از تهاجم امریکا به اردن پناه برده است.
میانمار یا همان برمه که مردمش شاهد رنج بسیاری در سالهای گذشته بودند، در سال 2008 میزبان توفان سهمگین "نارگیس" بود که بیش از دو و نیم میلیون نفر از ساکنان این کشور جنوب شرقی آسیا را آواره کرد، آنهم در کشوری که قادر به نوسازی خویش نیست. علاوه بر آن، رژیم نظامی حاکم بر میانمار نیز قصد تامین نیازهای مردم کشورش را ندارد. عکس:بیماران منتظر نوبت خود در یک کلینیک پزشکی متعلق به سازمان پزشکان بدون مرز در میانمار هستند.
امنیت، زیربنای رفاه، آرامش و رونق اقتصادی جامعه است و این چیزی است که کشوری مانند پاکستان از آن بهره ای ندارد. در سال میلادی که گذشت، عملیات نظامی و تحرکات طالبان، بیش از همیشه به پاکستانیها فشار آورد. در جریان درگیریهای دو گروه در شمال پاکستان بیش از 300 هزار نفر از مردم منطقه به ویژه در مناطق قبایلی نشین پاکستان ناچار به ترک خانه و سکونتگاههای خود شده و به کوچ نشین های جدید مبدل گشتند.عکس: دکتر احمد بلال عضو پاکستانی پزشکان بدون مرز یک کودک بیمار را در منطقه "اوستا محمد" در استان بلوچستان این کشور معاینه می کند.
گرسنگی دیگر پدیده دهشتبار و جان ستان سال 2008 در کره خاکی بود. بنا به گزارش سازمان کشاورزی و خواروبار سازمان ملل متحد (فائو) هم اکنون دست کم 963 میلیون نفر قربانی گرسنگی در جهان هستند و با بحران کنونی اقتصاد در دنیا، این وضعیت رو به وخامت و تشدید گذاشته است. کودکان، بزرگترین قربانیان این هیولا هستند. تصویر: معاینه کودکی افریقایی که از گرسنگی و سوءتغذیه رنج می برد. قطر بازوی او بر اثر گرسنگی مفرط به وضعیت خطرناکی رسیده است.
سومالی کشوری که بر اثر اختلافهای قومی و نژادی، به صحنه خشونتهای خونبار محلی تبدیل شده است، سال 2008 را نیز به عنوان یکی از تلخترین سالهای تاریخ خود پشت سر گذاشت و نزاعهای خونین میان گروههای مدعی حاکمیت در آن ادامه یافت تا همچنان این کشور شاخ افریقا فاقد حکومت مرکزی باشد. تصویر: تولد دو نوزاد در کلینک یغشید در موگادیشوی سومالی
سودان، جایی که رقابت بر سر ذخایر اندک منطقه از جمله آب شیرین، به امری حیاتی تبدیل شده است، ظرف یک سال گذشته شاهد تداوم درگیریهای پیچیده قومی و نژادی میان گروههای شورشی و دولت مرکزی به ویژه در دارفور بود. با این وجود، در سایه کمکهای بین المللی، وضعیت بهداشتی آن اندکی بهبود یافت. عکس: اردوگاه آوارگان در کالما در منطقه دارفور سودان. آوارگان در میان توفان خاک و شن در منطقه، برای دریافت کمکهای غذایی صف کشیده اند.
ایدز و سل هر سال تقریبا دو میلیون نفر را می کشد و سراغ 9 میلیون نفر دیگر می رود. این وضعیت به ویژه در کشورهای جنوب آفریقا در حال شدت گرفتن است، به گونه ای که میزان مبتلایان آن ظرف 15 سال اخیر سه برابر شده است. در حالی که غربیها توانسته اند ایدز را به کنترل درآورند اما این بیماری در کشورهای فقیر به صورتی خونخوار و کشنده به راه خویش ادامه می دهد. عکس: دکتر "فیلو لتولا" در بیمارستان اسکات لسوتو یک بیمار مبتلا به ایدز را که گمان می رود گرفتار سل نیز شده باشد، معاینه می کند.
زیمباوه در آفریقا دیگر کشوری است که در سال 2008 شاهد تداوم بدبختی و فلاکت مردم خویش بود. سیستم آب آشامیدنی همچنان بی سامان بود و دولت آن نیز توان کنترل و مبارزه با بیماریها را نداشت. این کشور همچنان از شیوع بیماری وبا و مالاریا به شدت رنج می برد و در همین حال، بحران سیاسی در کشور بر سر اختلاف میان "رابرت موگابه" رییس جمهوری - که از 30 سال پیش بر این کشور حکم می راند - و مخالفان سیاسی اش با شدت ادامه دارد. اپیدمی "وبا" در زیمباوه، یکی از بدترین سالهای خود را در این کشور افریقایی رقم زده است. تامین آب آشامیدنی سالم و مراقبت پزشکی در جلوگیری از این بیماری نقش مهمی ایفا می کند.
گزارش: محمدرضا نادری عکس: پزشکان بدون مرز
جنگ غزه خیلی بعد سیاسی داره که تلوزیون ماهم ایقدر پوشش خبری میده چون .....
دولت ایران اعلام کرده است که " ده هزار خانه، ده مدرسه و یک بیمارستان در غزه می سازد". به نظر شما کسانی که در ایران خانه ندارند، باید چکار کنند؟
گزینه اول: باید منتظر بمانند تا دولت اسرائیل بیاید برایشان خانه بسازد.
گزینه دوم: باید از بیخ عرب بشوند و بروند فلسطین.
گزینه سوم: باید بروند موریتانی تا دولت ایران برایشان خانه بسازد.
گزینه چهارم: تلویزیون را خاموش کنند که حرص نخورند.
از طنز های نبوی
ایران خودمون رو یادت رفت تو پستت مطرح کنی.
اگه عکس هم می خوای می تونی از سمبل گشت ارشاد استفاده کنی!
tnx
با کوچکترین مشکلی ناشکری نکنیم، اصراف نکنیم، و اگه زمانی با کسانی مواجه شدیم که توانایی کمک بهشون رو داریم دریغ نکنیم!!

و صد البته اول از کشور خودمون شروع کنیم که چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است!!