KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

پاستیل

پاستیل  

 

 

این روزها اگر در یکی از پاساژها یا مراکز خرید اصلی شهر گردشی بکنید، حتما در یک گوشه از آن غرفه کوچکی می‌بینید که خوراکی‌هایش رنگارنگ و دوست داشتنی است که نه تنها کودکان را که با اصرار از والدین‌شان می‌خواهند برایشان از این پاستیل‌های کیلویی بخرند، به سوی خود می‌کشاند بلکه بزرگ‌ترها هم بدشان نمی‌آید طعم دلخواه‌شان را پیدا کنند و آن را بچشند.

گر شما هم عاشق پاستیل و دوست صمیمی آن ژله‌های رنگارنگ هستید که تزئین‌کننده رنگی سفره‌های مهمانی‌های شماست، بد نیست، با ارزش غذایی این محصولات غذایی صنعتی آشنا شوید.  

 

 

پاستیل‌های کوچک نوشابه‌ای یا میوه‌ای، حتی بزرگ‌ترها را هم به ناخنک زدن وسوسه می‌کنند. پاستیل‌ها نوعی آبنبات کوچک و لاستیکی هستند که بیشتر به شکل خرس‌های کوچک رنگارنگ به بازار عرضه می‌شوند. پاستیل‌ها در شکل‌های کرم، قورباغه، همبرگر کوچک، توت‌فرنگی، آلبالو،‌ بطری نوشابه، سیب، پرتقال و شکل‌های جالب و دوست داشتنی دیگر به بازار عرضه می‌شود.

شاید دوست داشته باشید بدانید این پاستیل‌های رنگارنگ از چه موادی ساخته‌ شده‌اند و ارزش غذایی دارند یا نه؟

 انواع اصلی و قدیمی‌تر پاستیل‌ها از شکر، شربت گلوکز، طعم‌دهنده‌ها، رنگ‌های خوراکی و ژلاتین ساخته شده‌اند. ژلاتینی که در ساخت پاستیل‌ها استفاده می‌شود از استخوان به دست می‌آید.در ساخت پاستیل از پودر استخوان استفاده می‌شود که به شکلات حالت ژله‌مانندی می‌دهد و هنگام خوردن در دهان آب می‌شود و بسیار چسبناک است.

ژلاتین، هیدروکلوئیدی از جنس پروتئین است که به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد آن در ایجاد ژل و قوام دهندگی در صنایع غذایی به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای اینکه پاستیل و یا ژله‌ای که ژلاتین در آن استفاده شده است، ارزش غذایی مطلوبی داشته باشد لازم است این ژلاتین به روش صحیح از استخوان استخراج شود که یکی از بهترین روش‌های استخراج ژلاتین ، روش آنزیمی است.

اگر ژلاتین به بهترین صورت استخراج و فن‌آوری شود، پاستیل‌ها و یا ژله‌هایی که از آن ساخته می‌شود، استحکام مناسبی دارد و به خوبی در بدن جذب می‌شود.
متخصصان تغذیه می‌گویند پاستیل فاقد  کالری است .

 در سال‌های اخیر برخی از کارخانه‌های تولید پاستیل، ویتامین c را نیز به محصولات خود افزوده‌اند.

برخی از کارخانه‌ها هم تلاش کرده‌اند برای تشویق مصرف‌کنندگان به خرید پاستیل، مولتی‌ویتامین‌ها را نیز به آن بیفزایند و با تاکید بر ارزش سلامتی پاستیل‌های خود، جایگاهی در بازار فروش به دست آورند.

برای حل مشکل پوسیدگی دندان، شرکت‌های سازنده تلاش کرده‌اند قند «زایلیتول» را جایگزین شیرین‌کننده‌های پوسیدگی‌زا در پاستیل‌ها کنند تا پاستیل‌ها موجب پوسیدگی دندان‌ها نشوند.  

 

 

 

ژلاتین زیر ذره‌بین 

 

ارمالادها، ژله‌ها، شیرینی‌ها و بستنی‌ها، پاستیل‌ها، همه و همه به ژلاتین ناخنکی می‌زنند و ردپای ژلاتین را می‌توان در همه این خوراکی‌های خوش‌مزه پیدا کرد.

ژلاتین به آسانی در بدن جذب می‌شود و حتی به گوارش سایر مواد غذایی از طریق تولید امولیسون کمک می‌کند. از ژلاتین گاهی به عنوان مکمل غذایی در رژیم‌های مخصوص استفاده می‌شود.

به طور معمول، ژلاتین 80 درصد پروتئین، 13 درصد رطوبت و 2 درصد مواد معدنی دارد. پروتئین‌های ژلاتین حاوی اسیدهای آمینه مفید برای سلامت انسان است. برای اینکه ژلاتینی که در تولید ژله و پاستیل استفاده می‌شود، کیفیت مناسبی داشته باشد باید به خوبی فن‌آوری شده باشد، کارشناسان بهداشتی، رنگ و وضوح، تست‌های میکروبی، قدرت ژل و قوام ژلاتین را معیارهای ارزیابی یک ژلاتین خوب می‌دانند.

جالب است که بدانید تا پیش از این بیشترین ژلاتین مورد استفاده در صنایع غذایی و دارویی کشورمان از خارج وارد می‌شد و در سال گذشته، نخستین کارخانه تولید ژلاتین کشور در مشهد افتتاح شد.

با تاسیس این کارخانه شش میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی می‌شود. این واحد تولیدی مواد اولیه تولید خود را از استخوان حاصل از کشتار سنگین گاو و شتر تامین می‌کند. این واحد نخستین تولیدکننده ژلاتین حلال حاصل از ذبح شرعی دام در کشور و منطقه است 


 این لوستر هم از پاستیل درست شده   

 

 

می خوام  می خوام   می خوام    می خوام   می خوام 

 

 

 

نظرات 17 + ارسال نظر
ننه! جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 01:28

نزار اینا رو!
یکی Buzz زده بهم میگه حمید منم پاستیل میخوام، گریه هم میکنه واسم! !
اینا رو واسه وبلاگ آدم بزرگا بزار! بچه ها تحریک میشن خوب نیس واسشون!

سپیده -ریاضی جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 01:49

پاستیل

صابره جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 02:55

منم دو تا پاستیل داستم اینا رو که دیدم رفتم اوردمشون باهاش یه چراغ کم مصرف درست کردم بعدش دیدم هی میگن بیا ما رو بخور...بیا ما رو بخور منم گفتم نخورده از دنیا نره سریع خوردمش خیلی خوشمزه بود

مرتضی قاسم پور، IT جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 02:58

نیره جعفری جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 12:10

جویا جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 12:49 http://toooska.blogfa.com

من هوس پاستیلای خانم پاستیلی کزدمبابا نزار اینا رو وحید ما جنبه نداریم....

هانی جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 13:28

چه کلمه اشنایی

شقایق-com جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 13:34

رویا IT جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 15:04

!!

ولی شکر زیادش هم چشم رو ضعیف می کنه هم جلوی رشد قد رو بخصوص توی سن نوجوانی می گیره، هم خیلی مشکلات دیگه که یادم نیست!

البته زیادیش!!

پس هرچقدر هم که خوبش کردن بازم باید مواظب اندازه ای که می خوریم باشیم!!

الیار عاصمی زاده جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 17:49




سوسن sanaye جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 20:22

!

مرجان IT جمعه 4 بهمن 1387 ساعت 23:26

اندازه نگه دار که اندازه نکوست
اما با همه اینا من اون لوستر رو میخوامممم بخورم

زهرا شنبه 5 بهمن 1387 ساعت 00:37



یعنی می شه؟


[ بدون نام ] شنبه 5 بهمن 1387 ساعت 16:18

اه! یعنی ممکنه استخون خوکم توش بوده باشه؟؟؟؟؟

نسیم - ریاضی کاربدی چهارشنبه 9 بهمن 1387 ساعت 15:50

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد