KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

خاتمی: نگران نتیجه انتخابات نیستم- برای کاندیداتوری دو شرط دارم


حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی دو پیش شرط خود را برای ورود به عرصه انتخابات «تـــــــفاهم بــــــا مـــلت بـــر ســـر خـواستــه‌هایشـــان» و «امکان عملی شدن برنامه‌هایش» اعلام کرد.


منبع: ایسنا

رییس بنیاد باران افزود: دو پیش شرط من برای شرکت در انتخابات این است؛ بتوانم با ملت بر سر خواسته‌‏های‌شان تفاهم کنم. به اعتقاد من خواست قلبی و تاریخی مردم ایران آزادی، پیشرفت و عدالت است در عین سازگاری این امور با دین و ارزش‌های معنوی و فرهنگی و این همان گفتمان اصیل اصلاح‌طلبی است که در آینده تلاش می‌‏کنم به صورت مدون آن را به جامعه ارائه نمایم. اگر بر سر این موضوع بتوانم با جامعه به تفاهمی روشن دست یابم و این خواسته‌‏ها در میان اقشار مختلف جامعه جنبه خودآگاهی یابد به پیش شرط نخست خود دست یافته‌‏ام.

خاتمی در بیان پیش شرط دوم خود نیز گفت: با سازوکارهای موجود تا چه حد امکان عملی کردن برنامه‌ها برای رییس‏جمهوری فراهم است؟ اگر واقعاً امکان اجرای برنامه‌ها وجود نداشته باشد و موانعی بر سر راه قرار گیرند، ارائه بهترین و کامل‌ترین برنامه‌ به مردم نیز به منزله اغوا و فریب مردم است.

وی اظهار کرد: دولت اصلاحات با وجود تمام تلاشی که برای تصویب نهایی لوایح دوگانه اختیارات رییس جمهوری مصروف داشت موفق به دستیابی به نتیجه مطلوب نشد. مردم هنوز هم موج تخریب علیه دولت از طریق تریبون‌‏های رسمی و رسانه ملی را به یاد دارند. قطعاً اگر شرایط بر همان منوال باشد، بسیاری از برنامه‌‏ها فرصت و مجال اجرایی شدن نخواهند یافت.

وی افزود: جامعه ایرانی دارای تعلقات عمیق دینی است که مظاهر آن را در جای جای زندگی مردم از تولد تا مراسم ازدواج و عزاداری و ... می‌‏توان به روشنی دید. در کنار این امر، مردم ایران قریب یکصد و پنجاه سال است که به جد خواهان آزادی، استقلال، پیشرفت و عدالت هستند و از همین رو این خواسته‌‏ها به همراه تعلقات دینی، منشاء تاسیس نظامی شد که باید هم تعلق دینی و هم خواسته‌‏های تاریخی ایرانیان را تامین کند.

رییس موسسه بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها با بیان این اعتقاد ‌که " امروز زبان رایج و رسمی با زبان مطلوب انقلاب فاصله گرفته است" ادامه داد: ظاهرپرستی، تمایل به خرافات، گرایش به جنبه‌های منفی نوعی صوفیگری و معنویت‌گرایی کاذب، بی‌اعتبار شدن لبّ دینی و در حاشیه قرار گرفتن اخلاق در جامعه‌ای که مدعای استقرار نظام دینی دارد، موجب نگرانی است.

خاتمی خاطرنشان کرد: در برخی از اظهار نظرها و نوشته‌‏ها جنبه‌‏های منفی عرفان و تصوف و معناگرایی آمیخته با مشتی خرافات دیده می‌‏شود. این در حالی است که حقایق بلند معنوی و اخلاق مورد غفلت واقع شده است. درحالی که نه امام(ره) این را می‌خواست و نه رهبری و چهره‌های اصیل انقلاب این را می‌خواهند، اما متاسفانه شاهد بروز این مسائل هستیم و بدتر از همه این‌که محوریت مردم کمرنگ شده است.

وی گفت: روح دین تقرب به خدا، معنویت و اخلاق است. بداخلاقی‌‏های نهادی و بی‌‏اخلاقی‌‏هایی که گاه رنگ و بوی دین می‌گیرد، حتی در جوامعی با کمترین پایگاه‌‏ و گرایش دینی نیز به چشم نمی‌‏خورد و متاسفانه دروغ گویی گفتمان اصلی بخش‌هایی از جامعه شده است که از ایشان جز صداقت نباید انتظاری داشت.

وی افزود: یکی دیگر از جنبه‌‏های منفی جامعه امروز ما این است که این روزها شاهد ارائه برخی وعده‌‏ها و آمارهای اشتباه و غلط از مراجع رسمی هستیم و متاسفانه در مقابل هرکس که حقایق را بر زبان آورد عامل و مرعوب بیگانه معرفی می‌‏شود و افترا زدن و تخریب افراد به رویه‌‏ای معمول بدل شده است. حال آن‌که روح انقلاب و توصیه‌‏های امام(ره) بر پایه دعوت به معنویت، اخلاق، رعایت حق و حقوق و آزادی‌‏های جامعه برای دستیابی به جامعه‌‏ای متدین، پیشرفته، عادلانه و آزاد بود.

رییس‌جمهور سابق کشورمان با اشاره به این‌که " ایران ظرف خاطرات مشترک تمامی ساکنان این سرزمین و تمامی ایرانیان دنیاست" افزود: موقعیت ایران در سطح بین‌الملل و تلاش‌هایی که برای بالا بردن اعتبار و حیثیت ایران و ایرانی صورت می‌گیرد برای ایرانیان سراسر دنیا اهمیت دارد.

وی گفت: انقلاب اسلامی زمینه‌ساز اعتلای بی‌‏سابقه نام ایران در جهان شد. وجهه مردمی انقلاب و پایداری و مقاومت در مقابل زورگویان و سلطه‌‏جویان سبب شد تا ایران به الگویی در منطقه بدل شود. ایرانیان به حق خواستار اعتلای هر روزه نام ایران هستند.

وی در ادامه با انتقاد از آن‌چه " عدم رعایت موضوع هزینه و فایده در سیاست‌‏ها و شیوه اداره کشور" خواند، گفت: در تمام مسائل مادی و معنوی باید میزان هزینه‌‏ها و عواید آن را در نظر داشت. ضعیف شدن جنبه کارشناسی در سیاستگذاری‌‏ها سبب می‌‏شود که علی رغم پرداخت هزینه‌های گزاف، فواید کافی عاید کشور نشود. متاسفانه امروز شاهدیم که این تصمیم گیری‌های غلط و هزینه‌های بیهوده فایده معرفی می‌شوند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دفتر خاتمی، وی که در دیدار با مدیرعامل و دبیران ایلنا، سخن می‌گفت؛ در ابتدای این دیدار فعالیت مجدد ایلنا را به دست اندرکاران این رسانه تبریک گفت و افزود: ایلنا هم یکی از دستاوردهای دوران اصلاحات برای جامعه مدنی بود که در حال حاضر، ارزشی بیش از پیش یافته است. این روزها شاهد بروز بد اخلاقی‌‏ها و توهین‌‏هایی هستیم که دربرخی روزنامه‌‏ها ، سایت‌‏های خبری و حتی خبرگزاری‌‏های رسمی روی می‌‏دهد. در این میانه رسالت مسوولان خبرگزاری کار ایران در حفظ هویت انتقادی این رسانه و انصاف در انتشار اخبار و تحلیل‌‏ها نقشی کلیدی است و امیدواریم برخی از مسوولان حکومتی نیز به این سطح از درک برسند که تضمین امنیت جامعه مرهون فعالیت چنین رسانه‌‏هایی است.

وی گفت: نگرانی خاصی از نتیجه انتخابات ندارم. بعضا مطرح شده است که خاتمی به شرط پیروزی به میدان انتخابات وارد می‌‏شود، در حالی‌‏که با تجربه دو بار حضور در انتخابات و با توجه به امواج و بازخوردهایی که از جامعه دریافت می‌‏کنم و محبتی که به من در سطح وسیع ابراز می شود، نگرانی از این بابت ندارم، اما قصد ندارم به هر قیمتی به قدرت دست یابم.



نظرات 3 + ارسال نظر
[ بدون نام ] سه‌شنبه 16 مهر 1387 ساعت 12:33

۸ سال پیش گند زد به مملکت

کی؟
آقای خاتمی رو میگی؟؟

با آرزوی توفیق روزافزون

پویا صفری٬ IT سه‌شنبه 16 مهر 1387 ساعت 12:56 http://kntu.blogsky.com/1387/02/07/post-3500/

به گمانم آقای خاتمی یک قدم جلوتر از برخی هواداران ورودشان به انتخابات هستند، زیرا برخی از این هواداران، دو مساله اساسی "چه می‌‏خواهیم و چه می‌‏توانیم بکنیم" را نادیده می‌‏گیرند.

آقای خاتمی از بسیاری از هوادارانشان واقع‌‏بین‌‏تر هستند و به مشکلات و موانع در عرصه‌‏های قدرت واجتماع پی برده‌اند.

در عین حال دو شرط آقای خاتمی برای حضور در انتخابات دارای ابهاماتی بوده و نیازمند به توضیح بیشتری است.
این شرط آقای خاتمی که "بتوانم با ملت بر سرخواسته‌‏هایشان تفاهم کنم"، توافق با ملت در عالم عینی کار ساده‌‏ای نیست، زیرا ملت ایران یک یا دو نفر نیستند که در یک جا جمع شده و بتوان با آنها به توافق رسید٬ باید منظور دقیق این کلام مشخص گردد و روشن گردد که آیا منظور آقای خاتمی این است که منشوری به نام اصلاحات را در افکار عمومی مطرح کند و اگر مردم در انتخابات به اصلاح‌‏طلبان رای دادند، به معنای یک نوع تفاهم با مردم است؟

اما در باب شرط بررسی امکان عملی بودن برنامه‌‏ها٬ به هر حال آقای خاتمی بهتر از هر کس دیگر، از موانع حقیقی و حقوقی برای پیش‌‏برد اصلاحات اطلاع دارند ودرچند سال گذشته این موانع استحکام بیشتری پیدا کرده است، اگر منظور آقای خاتمی از این شرط نوعی تفاهم با قدرت باشد، این تفاهم باید طی قراردادی روشن با مراکز مورد نظر آقای خاتمی تنظیم شود و در اختیار مردم گذاشته شود.
با این تفاهم، منطقه چالش برانگیز و منطقه الفرار شناسایی شده و مشخص یامور مشغول شود.
آقای خاتمی برای بهبود امور در حوزه‌‏هایی که با قدرت به توافق می‌‏رسد هم نیاز به این توافق دارد٬ و اگر توافق دوم صورت بگیرد یک گام به جلو از سوی آقای خاتمی است.

در نهایت اگر شرط‌‏های آقای خاتمی به همین صورت فعلی، کلی و مبهم باقی بماند، نمی‌‏توان نتیجه خاصی از این شروط گرفت، هرچند که همین دو شرط و مجموعه صحبت‌‏های اخیر خاتمی نشان می‌‏دهد که ایشان از برخی هوادارانش یک قدم جلوتر است.

با سلام خدمت پویای عزیز

ممنون به خاطر نظرت و به خاطر اینکه مثل همیشه توضیحاتی دادی که مطلب رو کامل‌تر کرد

با آرزوی توفیق روزافزون

سپهر سارجانی چهارشنبه 17 مهر 1387 ساعت 05:39

مناسب ترین پاسخ برای جمله سید محمد خاتمی که گفته است " مساله فلسطین مظهر بداخلاقی زمان ماست." کدام یک از گزینه های زیر است؟
1) نازبشی عزیزم!؟
2) بابا خشونت! تو که کشتیش!؟
3) ممد! تو رو خدا اعصابتو خورد نکن، حیفه؟
4) ووووووووی! جاذبه، با همین خشونت ات منو جذب کردی؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد