KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

احکام روزه ۲(چیزهایى که روزه را باطل مى کند)

چیزهایى که روزه را باطل مى کند۱  

( خوردن و آشامیدن)

 

 

 

معیار در خوردن و آشامیدن چیست؟معیار, صدق خوردن و آشامیدن است, اگر چه به طور غیر متعارف باشد, پس اگر آب ازراه بینى وارد معده شود آشامیدن صدق مى کند اگر چه به طور غیر متعارف است.(تحریر الوسیله, ج 1, ص 281)در این موارد روزه باطل نمى شود:1- سهواً چیزى بخورد یا بیاشامد.
2- تزریق آمپولى که عضو را بى حس مى کند و یا به جاى دارو استفاده مى شود.(4)
3- فروبردن آب دهان.
4- فرو بردن اخلاط سر و همچنین سینه تا هنگامى که به فضاى دهان نرسیده باشد.
5- جویدن غذا براى بچه یا پرنده وچشیدن غذا و مانند اینها که معمولاً به حلق نمى رسد.
6- مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد به شرط اینکه رطوبت مسواک در آب دهان به طورى از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.(5)
7- اگر سهواً چیزى را بخورد و قبل از رسیدن آن به معده یادش بیاید که روزه است, چنانچه بقدرى پایین رفته باشد که به فرو بردن آن خوردن نمى گویند(6) لازم نیست آن را بیرون بیاورد وروزه اش صحیح است.
(امام 1650/ - 1582 - 1580 - 1579 - 1575 - 1573)
(اراکى 1611/ - 1614 - 1609- 1617 - 1615 - 1683)
(گلپایگانى 1584/ - 1588 - 1589 - 1591)

خوردنیها و... س :1آیا کسى که مى داند یا احتمال زیاد مدهد که اگر روزه بگیرد(به زخم معده یا سنگ مثانه) مبتلامى شود آیا روزه بر او واجب است یا خیر؟ ج :1با علم یا احتمال عقلایى از قول طبیب حاذق به حصول و یا شدّت مرض روزه صحیح نیست.
(گلپایگانى )ج :1اگر احتمال عقلایى مى دهد روزه نباید بگیرد.(اراکى)س :2 اگر رئیس یا کار فرماى کارخانه اى مستخدم خود را مجبور کند که در روز ماه رمضان براى او غذا بیاورد و اگر هم خوددارى نماید ممکن است او را از کار بر کنار کند, آیا این عمل براى مستخدم مسئولیت شرعى دارد؟ 

ج :2 اگر مجبور است حکم سایر موارد اجبارى رادارد.(اراکى)س :3 فروش خوردنیها و آشامیدنیها به مسلمینى که روزه نمى باشند چگونه است, آیا این معاملات صحیح است, اگر صحیح نیست و در آمد آن حلال نباشد به چه مصرفى برساند؟
ج :3 معامله صحیح است, اگر کمک به روزه خوردن است اجتناب کنند.
(اراکى)س :4دانشجویى روزه نمى گیرد و مى گوید با حال روزه نمى توانم درس بخوانم و در امتحان مردود مى شوم چه حکمى دارد؟ ج :4امر مذکور عذر نیست و افطار عمد است.(اراکى)س :5 شخص چنان به سیگار معتاد است که ترک سیگار اورا مانند دیوانگان مى کند تکلیفش راجع به روزه چیست؟
ج :5  باید روزه بگیرد و اعتیاد به سیگار مجوز روزه گرفتن نمى شود. 1- احتیاط مستحب آن است که روزه دار از استفاده ى آمپول خوددارى کند و فرقى بینآمپولها نیست ولى اگر لازم شد و تزریق کرد, روزه ى او باطل نمى شود.

(اراکى)(گلپایگانى 1585/)2- اگر رطوبت مسواک در دهان به طورى که از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود, ولى بداند که در دهان باقى است بنابر احیتاط نباید آن را فروبرد.(گلپایگانى 1582/)3- چنانچه ممکن باشد, باید آن را بیرون آورد وروزه اش صحیح است.
(گلپایگانى 1659/)

نظرات 1 + ارسال نظر
محمد حسن رحیمی سه‌شنبه 12 شهریور 1387 ساعت 18:08 http://www.code.blogsky.com

سلام دوست عزیز وب زیبایی داری
فقط یک موسیقی زمینه کم داره تا عالی بشه
خوشحال می شم به من هم سری بزنی
نظطر یادت نره..............

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد