پس از موج اعتراضات به لایحه موسوم به لایحه حمایت از خانواده و درخواست مخالفان از نمایندگان مجلس برای تغییر در لایحه دولت، سرانجام علی لاریجانی دستور تعلیق در بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس را داد. در شرایطی که روز گذشته جمعی از مدافعان حقوق زنان از جمله الهه کولایی نماینده مجلس ششم و شیرین عبادی برای قانع کردن نمایندگان در مورد ایرادات مواد ۲۳ و ۲۵ این لایحه به مجلس آمده بودند، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود سعی کرد این ماجرا را فعلاً ختم به خیر کند و برای کاهش اعتراضها، به درخواست فعالان زن پاسخ مثبت داد و اعلام کرد؛ «این لایحه نگرانیهایی در جامعه به ویژه در بین بانوان کشور ایجاد کرده و ادامه این وضع باعث اضطراب در خانوادهها میشود و برخی از زنان نماینده و برخی از عالمان دینی از حوزه علمیه قم نیز درخواست دقت بیشتر در این امر را کردهاند...
اعتماد: پس از موج اعتراضات به لایحه موسوم به لایحه حمایت از خانواده و درخواست مخالفان از نمایندگان مجلس برای تغییر در لایحه دولت، سرانجام علی لاریجانی دستور تعلیق در بررسی این لایحه در صحن علنی مجلس را داد.گرچه قرار بود این لایحه این هفته در دستور کار صحن علنی قرار بگیرد اما با دستور رئیس مجلس هشتم، این لایحه برای بررسی و تغییرات احتمالی به کمیسیون قضایی و حقوقی فرستاده و تا پایان این بررسی ها از دستور کار صحن علنی خارج شد. در شرایطی که روز گذشته جمعی از مدافعان حقوق زنان از جمله الهه کولایی نماینده مجلس ششم و شیرین عبادی برای قانع کردن نمایندگان در مورد ایرادات مواد 23 و 25 این لایحه به مجلس آمده بودند، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود سعی کرد این ماجرا را فعلاً ختم به خیر کند و برای کاهش اعتراض ها، به درخواست فعالان زن پاسخ مثبت داد و اعلام کرد؛ «این لایحه نگرانی هایی در جامعه به ویژه در بین بانوان کشور ایجاد کرده و ادامه این وضع باعث اضطراب در خانواده ها می شود و برخی از زنان نماینده و برخی از عالمان دینی از حوزه علمیه قم نیز درخواست دقت بیشتر در این امر را کرده اند. بنابراین از کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس درخواست می کنیم به دلیل اهمیت آرامش روانی خانواده ها به ویژه رفع نگرانی های بانوان، لایحه مذکور را با دقت بیشتری در کمیسیون قضایی مورد بررسی قرار دهند تا با آراستگی و مبنایی دقیق تر قانون حمایت از خانواده معنادار شود.»ارجاع مجدد این لایحه به کمیسیون قضایی و حقوقی سبب خواهد شد تا این کمیسیون موظف شود رسیدگی به جزئیات لایحه را هم آغاز کند. تا پیش از این طبق آیین نامه داخلی مجلس در شور اول بررسی یک لایحه عادی، تنها کلیات بررسی می شود و پس از طرح کلیات در صحن علنی و رای آوردن آن، لایحه برای بار دوم و بررسی جزئیات به کمیسیون مربوطه ارجاع می شود. اما با دستور لاریجانی، بدین ترتیب در شور اول کمیسیون قضایی و حقوقی وارد بررسی جزئیات هم خواهد شد.البته این رفتار علی لاریجانی با اعتراض برخی از نمایندگان مواجه شد. گرچه موسی قربانی عضو هیات رئیسه اعلام کرد این تدبیر لاریجانی با این توجیه بوده که آنچه قرار است در شور دوم در کمیسیون قضایی و حقوقی بررسی شود به خاطر برخی حساسیت های ایجاد شده بهتر است در همان شور اول مطرح شود.
اما برخی از نمایندگان مجلس هم این رفتار را یک تاکتیک حساب شده از سوی لاریجانی می دانستند چرا که در دستور کار قرار دادن این لایحه و بعد تعلیق آن سبب شد لاریجانی محبوبیت قابل توجهی میان مخالفان این لایحه پیدا کند و مرسوم شود که رئیس مجلس هم مخالف بندهای سوال برانگیز این لایحه است. البته در اینکه کمیسیون قضایی و حقوقی در بررسی جزئیات تا چه میزان به ایرادات وارده از سوی مخالفان لایحه رسیدگی می کند با توجه به ترکیب این کمیسیون و اظهارات برخی از اعضای آن در دفاع از این لایحه و مواد آن همچنان سوال برانگیز است. با این حال روز گذشته فعالان حقوق زنان پا در راهروهای مجلس گذاشتند تا این بار رودررو با نمایندگان ایرادات لایحه دولت را تشریح کنند. در این میان مناظره صورت گرفته میان الهه کولایی نماینده زن مجلس ششم از مخالفان لایحه و فاطمه آلیا نماینده مجلس هشتم مدافع لایحه در راهروهای مجلس جالب بود. در شرایطی که آلیا به شدت در دفاع از این لایحه ماده 23 آن را مدافع زنان عنوان می کرد، الهه کولایی این سوال را مطرح کرد که تمکن مالی مرد و اجازه یافتن از سوی دادگاه برای ازدواج دوم، کجا دفاع از بنیان خانواده است.البته آلیا به جای پاسخ به این سوال کولایی عنوان کرد؛ «مخالفت ها با لایحه خانواده سیاسی است. روزنامه های زنجیره یی شما این طور تلقین می کنند که این لایحه از ازدواج موقت حمایت می کند. این مخالفت ها از آن طرف مرز هدایت می شود. اطلاعات غلط می دهند. آلیا در دفاع از بند 24 این لایحه مبنی بر اینکه ازدواج دوم منوط به اجازه دادگاه است، آن را یک امتیاز برای زن ها برشمرد و گفت؛ «الان در کجای قانون اجازه همسر اول برای ازدواج دوم کسب می شود. خانمی می گوید بیهوشش می کنند و برای ازدواج دوم از او اجازه می گیرند. اما در دادگاه مرد خواهان است و زن اول خوانده پس دادگاه تا توضیحات هر دو طرف را نشنود اجازه همسر دوم داده نمی شود.»اما کولایی معترض شد که اگر در قانون فعلی تخلف صورت می گیرد، دلیلی نمی شود که قانون تغییر کند. اگر برخی مردان راه تخلف را بلد هستند که نباید قانون را حذف کرد و راه را باز گذاشت. نماینده مجلس ششم به نماینده مجلس هشتم یادآوری کرد؛ «شما به قانون اساسی قسم خورده اید. شما وکیل زنان هستید، باید از تحکیم خانواده حمایت کنید نه اینکه آن را متزلزل کنید.» اما فاطمه آلیا با این توصیف که دیگر حرفی برای گفتن ندارد و بقیه صحبت ها را در یک جلسه خصوصی مطرح خواهد کرد، گفت وگو با کولایی را نیمه کاره رها و راهروهای مجلس را ترک کرد.
عالیه.دست مریزاد به همه ی کسانی که پیگیر لغو این ضایعه ی قانونی بودند و تشکر از خود شما اقای صفری که مبادرت ورزیدید در این امر.
من نخوندم ولی هر چی عاطفه گفت!