محمد اسحاقی معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان دیروز در نشست خبری درباره کار آماری تازه این سازمان مدعی شد جوانان ایرانی هیچگونه بحرانی ندارند و گسست نسلی نیز وجود ندارد و تنها میتوان تفاوت نسلها را پذیرفت.
وی در گفتههای خود به آمار جالب زیر اشاره کرد:
بیش از ۷۰ درصد از جوانان نماز میخوانند
۷۷ درصد جوانان دست دادن با غیرمحارم را گناه میدانند
بیشتر جوانان از ایرانی بودنشان خوشحالند
معاون مطالعات سازمان ملی جوانان: جوانان هیچگونه بحرانی ندارند
محمد اسحاقی معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان دیروز در نشست خبری درباره کار آماری تازه این سازمان مدعی شد جوانان ایرانی هیچگونه بحرانی ندارند و گسست نسلی نیز وجود ندارد و تنها میتوان تفاوت نسلها را پذیرفت. مبنای گفتههای این مسوول سازمان ملی جوانان گویا پیمایش آماری است که سال ۸۶ با هدف سنجش هویت مذهبی، ملی، جنسی، شغلی و سیاسی انجام گرفته است. اسحاقی در این نشست خبری این آمار را به صورت مکتوب به خبرنگاران عرضه نکرد و تنها به روخوانی این آمار و توضیح و تغییر نتایج آن پرداخت. معاون مطالعات و تحقیقات سازمان ملی جوانان گفت: پیمایش صورتگرفته در جامعه آماری هفت هزار نفرهای بوده است که تهران، شهرستانها و حتی روستاها را در برمیگیرد و سعی شده است که با مطالعات قبلی نیز ارتباط داشته باشد.
اسحاقی ادامه داد: سعی شده است سوالات به گونهای باشد که جزئیات را دربرگیرد تا در نهایت تحلیل آمارها به نتایج مشخصی منتهی شود. سازمان ملی جوانان پیش از این نیز درباره ازدواج و جوانان آمارگیری مفصلی انجام داده است که به صورت کتابچههای استانی در ۳۰ جلد و تحت عنوان سیمای جوان به چاپ رسیده است البته آنچه در این کتابچهها مشهود است، خوشبینی است که مسوولین سازمان نسبت به وضعیت جوانان دارند، خوشبینی که شاید متاثر از انتخاب خودآگاه و از پیش تعیین شده جامعه آماری باشد. در پیمایش هویت جوانان نیز البته وضع به همین منوال است.
بیش از ۷۰ درصد از جوانان نماز میخوانند
پیمایش هویت جوانان به گفته اسحاقی بر مبنای سوالاتی است که به گونه بخشبندی شده طراحی شده است، به نظر میرسد این سوالات به نحوی تنظیم شدهاند که میزان اعتقادات جوانان شرکتکننده در این نظرسنجی را سنجش کند. اسحاقی در پایان هر کدام از این گزینهها شرح مبسوطی از آیات و روایات و کتابهای آیتالله مطهری ارائه میداد تا ثابت کند جوانان کشور دچار هیچگونه بحران اعتقادی نیستند. اولین این سوالات چنین است: آیا به طور منظم نماز میخوانید که بیش از نیمی از جوانان پاسخ مثبت دادهاند و ۳۱ درصد گفتهاند نماز میخوانند اما نه بهطور منظم و ۶ درصد هم گفتهاند وقتی دچار ناراحتیهای روحی میشوند نماز میخوانند و دست آخر فقط ۴ درصد از جوانان نماز نمیخوانند.
بنا بر نظرسنجی سازمان جوانان ۹۰ درصد از جوانان به وجود خداوند اعتقاد کامل دارند و ۱۰ درصد باقیمانده تنها برخی اوقات شک میکنند. ۸۴ درصد جوانان با امر به معروف و نهی از منکر موافقند. ۹۰ درصد جوانان بین علم و دین تقابلی نمیبینند، ۷۰درصد جوانان مخالف جبر هستند و اختیار را قبول دارند. ۹۲درصد جوانان نذر میکنند، ۶۴ درصد جوانان خمس و زکات میدهند. اسحاقی از آمار اعتقادی نتیجه گرفت که بیشتر جوانان کاملا معتقد هستند و هیچگونه مشکل اعتقادی ندارند. البته او هیچگونه توضیحی نداد که این جامعه آماری تا چه حد میتواند به تمامی جوانان ایرانی تعمیم پیدا کند.
۷۷ درصد جوانان دست دادن با غیرمحارم را گناه میدانند
محمد اسحاقی در بخش دیگر گفتههایش تبعات دینداری را شرح داد و به سوالاتی پرداخت که در این پیمایش به قصد دریافت پیامدهای دینداری در جوانان طرح شده بود.
سوالاتی مانند اینکه دست دادن با غیرمحارم را قبول دارید یا نه. در پاسخ به این سوال ۷۷ درصد چنین کاری را درست ندانستهاند. هرچه هست در دیگر گزینهها نیز مشخص شد، ۸۲درصد جوانان معتقدند که یافتههای جدید علمی احکام دینی را تحتالشعاع قرار نمیدهند، ۹۳ درصد پایبندی بشر به اخلاقیات را توامان با دینداری قبول دارند و ۷۸ درصد دینداری را در همه زمینهها و شرایط ضروری دانستهاند. با این همه ۳۰ درصد از جوانان نیز معتقدند که مذهب برای انسان محدودیت ایجاد میکند.
بیشتر جوانان از ایرانی بودنشان خوشحالند
بخش دیگری از این پیمایش درباره هویت ملی جوانان است که به اعتقاد اسحاقی نشان میدهد که جوانان ایرانی کاملا میهندوست هستند. آنگونه که بیش از ۸۰ درصد جوانان در پاسخ به این سوال که: ای کاش در کشوری غیر از ایران به دنیا میآمدند، جواب منفی دادند. ۸۱ درصد گفتهاند حاضر نیستند از ایران مهاجرت کنند، ۸۵ درصد جشن نوروزی را دوست میدارند و ۷۶ درصد از موسیقی سنتی لذت میبرند. جالب اینجاست که در تمامی این تحلیلها و سنجشها زنان هویت راسخ و استوارتری دارند.
هیچ بحرانی وجود ندارد
وضعیت جوانان در بخشهای دیگر این پیمایش نیز بنا بر گفتههای معاون تحقیقات سازمان ملی جوانان کاملا راضیکننده است. بنا بر این آمارها جوانان ایرانی از وضع و حال خود ابراز رضایت کردهاند، ۷۹ درصد آنها برای رسیدن به شغلی که دوست دارند برنامهریزی کردهاند، ۸۰ درصد جوانان استعدادهای خود را شناختهاند تنها نکته آزاردهنده این است که ۱۹ درصد جوانان که بیشتر دختر هستند از جنسیت خودشان چندان راضی نیستند و این در حالی است که ۷۹درصد جوانان به مواضع سیاسیشان فکر کردهاند، گرچه ۶۴ درصد به سیاست اهمیت نمیدهند. محمد رزاقی در پایان با خوشبینی اعلام کرد که جوانان ایرانی از هیچگونه بحرانی رنج نمیبرند و اگر نمره چهار را برای هویت در نظر بگیریم، جوانان ایرانی در هویت دینی نمره ۲۳/۳ و در هویت ملی نمره ۲۰/۳ میگیرند. گفتنی است در دوره پیشین سازمان ملی جوانان و در زمان ریاست رحیم عبادی، نظرسنجیهایی در همین زمینهها انجام گرفت که نتایج کاملا متفاوتی داشت. شاید بتوان گفت که جوامع آماری در دورههای مختلف سیاسی دچار تحولات بزرگی شدهاند.
روزنامه کارگزاران
سلام
وبتان عالیست
اگر مایل به تبادل لینک هستید لینک مرا به نام .: همه چیز برای موبایل :. ثبت کرده و به من اطلاع دهید ( از طریق ایمیل یا نظرات وبلاگم ) تا لینک شما را با هر اسمی که مایل باشید ثبت کنم.
متشکرم
خطاب به بالایی ====> آقای ریاضی . فیزیک .آخه تو به ما نمی خوری . برو با سایت های هم اندازه خودت تبادل لینک کن.
اگر برای آمار سازی های دروغین کمی ملایم تر عمل می نمودید، بیشتر به دل می نشست!
چنانچه می خواهید سیاست مدار باقی بمانید، لااقل دروغ گفتن را خوب بیاموزید!
۷۷ درصد جوانان دست دادن با غیرمحارم را گناه میدانند.... اگر همکلاسی یک وبلاگ دانشجویی نبود، آمار روابط نا مشروع بین این 77 در صد را منتشر می کردم...
شما به درد ِ سازمان خردسالان هم نمی خورید!
لا اقل یه دروغی می گفتید که باورکردنش راحتتر باشه
معلوم نیست تا کی میخوان به این دروغگوییشان ادامه دهند
دیگه دستشون برای همه رو شده
واقعا که این آمارگیری دست به روشنگری بزرگی زده .!مثلا من قبلا نمیدانستم که همه جوانان ما هفت هزارنفرند ! یا اگر من نماز نخوانم یا با نا محرم دست بدهم از بحران رنج میبرم !
خوب حداقل خدارا شاکرم که چنینی مسئولینی داریم که این قدر به فکر اقلیتهای اجتماعی (ما هفت هزار نفر) هستند