KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

قلیه ماهی

            قلیه ماهی

انوشیروان اسلامی

مدرس و کارشناس غذا و نوشابه

ماهنامه بین‌المللی گردشگر- مردادماه ۱۳۸۷


قلیه ماهی یکی از غذاهای لذیذ مردم خونگرم و میهمان دوست نوار ساحلی استانهای جنوبی کشورمان می‌باشد که اغلب با ماهی و گهگاهی نیز با میگو طبخ می‌گردد...





قلیه ماهی یکی از غذاهای لذیذ مردم خونگرم و میهمان دوست نوار ساحلی استانهای جنوبی کشورمان می‌باشد که اغلب با ماهی و گهگاهی نیز با میگو طبخ می‌گردد، این غذا کمی تند و ترش مزه است که این تندی در کنار طعم خوش سبزیجات موجود و ترشی تمبر هندی طعم بسیار لذیذی به این غذا داده و اکثر ذایقه‌ها را به وجد و نشاط می‌آورد. لازم به‌ذکر است قلیه خود به تنهایی قابل سرو و پذیرایی می‌باشد یعنی به‌عنوان یک خوراک بدون برنج همراه با نان صرف می‌شود، اما با توجه تغییراتی که امروزه در رژیم غذایی مردم به‌وجود آمده این خوراک را به‌عنوان خورش همراه با برنج سرو می‌کنند، که آن هم طعم و مزه لذیذی دارد. در اینجا باید به این نکته اشاره کرد که قلیه بدلیل دارا بودن ادویة نسبتاً تند، پس از صرف، ایجاد نفخ و سنگینی می‌کند. توصیه می‌شود پس از صرف این غذا از دمنوشهای گوناگون گیاهی که برای کمک به هضم غذا و جلوگیری از نفخ وجود دارد استفاده کنید تا به میزان قابل توجهی از ایجاد نفخ و سنگینی جلوگیری به عمل آید.

-----

مواد لازم:  برای 4 نفر

فیله ماهی (شیر ـ حصوم ـ سنگسر)                   1000 گرم

گشنیز                                                     600 گرم

شنبلیله                                                    150 گرم

تره                                                         100 گرم

سیر                                                        4 حبه

پیاز                                                        120 گرم

تمبر هندی  1 بسته    حدود                           150 گرم

زردچوبه                  حدود                           15 گرم

روغن‏‏، نمک، فلفل سیاه و قرمز              به مقدار مورد نظر

 

 

نحوه پخت:

ابتدا سبزیجات را پاک کرده و می‌شوییم و به صورت ساطوری خرد کرده، تمبر هندی را در ظرفی جداگانه با حدود cc350 (5/1 لیوان) آب خیس می‌کنیم، سیر و پیاز را خلال کرده در روغن تفت داده سپس سبزیجات خرد شده را افزوده و خوب سرخ می‌کنیم، زردچوبه را نیز در این مرحله اضافه کرده و می‌گذاریم تا کمی تفت بخورد، سپس تمبر هندی خیس شده را از صافی رد کرده و آبش را به مخلوط فوق اضافه کرده، روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا قوام آید. فیله ماهی را در ابعاد حدود  cm5 تکه کرده در ظرفی جداگانه سرخ می‌کنیم و پس از سرخ شدن، به این مخلوط ادویه اضافه کرده و روی حرارت ملایم حدود 20 دقیقه می‌گذاریم تا کاملاً قوام آید. در این هنگام خوراک شما آماده سرو است. شما می‌توانید این غذا را به همراه چلو و یا نان نوش جان کنید.

* پیشنهاد: جهت خوش طعم تر شدن در صورت تمایل می‌توانید مقداری آب نارنج به غذای فوق اضافه نمایید.

نظرات 6 + ارسال نظر
سروش فرنودی شنبه 9 شهریور 1387 ساعت 14:29

هییییی.....اموزش اشپزی به همکلاسی هم اومد

--------- شنبه 9 شهریور 1387 ساعت 15:50

بسیار عالی بود
ممنون

مهندس سلمان شنبه 9 شهریور 1387 ساعت 18:49

حالا جدا خوش مزه میشه اینی که تو می گی؟؟؟

رویا /IT یکشنبه 10 شهریور 1387 ساعت 01:08

مرسی!!

یاسمن-صنایع یکشنبه 10 شهریور 1387 ساعت 13:16

نوآوری در همکلاسی
----------------
ممنون

هر چیزی در همکلاسی جا دارد
با آرزوی توفیق روز افزون

حسین رنجبر نرم افزار یکشنبه 10 شهریور 1387 ساعت 23:17

من یک جنوبی هستم .
ما در شهرمان قلیه ماهی زیاد میل می کنم .
من عاشق این نوع وعده غذایی هستم .
با تشکر از شما دوست عزیز بابت این مطلب
براتون آرزوی موفقیت دارم .

قربانت حسین جان
خواهش می‌کنم
با آرزوی توفیق روزافزون

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد