گفتمان اینترنتی" وسیلهای برای ارتقا سلامت روانی جامعه است
اصفهان، خبرگزاری جمهوری اسلامی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:"گفتمان اینترنتی" ((Chat می تواند به عنوان وسیلهای کارآمد برای توسعه معنویت و ارتقاسلامت روانی جامعه مورد استفاده قرار گیرد.
"وحیده زارع " روز پنجشنبه درهمایش " تکنولوژی ارتباطاتو بهداشت روان " در اصفهان افزود: مطالعات صورت گرفته نشان میدهد گفتگوی رایانهای بهدلیل برخورداریاز
ویژگیهای منحصر بهفرد وسیلهراحتی برای بیان احساساتو تجربیات افراد بخصوص کسانی که دارای افسردگی و اختلالات روحی هستند میباشد .
وی اظهار داشت : استفاده از ابزارهای فناوری ارتباطی مانند " چت " و " پست الکترونیکی " محیطی را فراهم آورده است که افراد میتوانند تجربیات خود را با همتایانشان به اشتراک بگذارند.
زارع ادامه داد: همچنین روان درمانان و روحانیون نیز میتوانند از طریق این ابزارهای ارتباطی نوین در جهت ارتقای بهداشت روانی جامعه، امید به حیات و کاهش بودجه سرانهای که صرف اختلالات روانی میشود ، استفاده کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به یک تحقیق صورت گرفته بر روی ۱۲۰ نفر از ادیان مختلف گفت: در این تحقیق مشخص شد که ۴۶درصد افرادیکه دارای درجات مختلفی از افسردگی بودند بعد از برقراری ارتباط اینترنتی ، مشکلات آنها کاملا برطرف شده است.
وی افزود: در این تحقیق موارد مختلفی مانند اعتماد به نفس، وضعیت خلق، امیدواری به زندگی و نحوه سازش افراد از طریق چت مورد بررسی قرار گرفت.
زارع با تاکید بر اینکه در تحقیق یاد شده افراد مورد آزمایش بیشتر با منابع معنوی از طریق اینترنت در ارتباط بودند، بیان داشت : ۳۷درصد این جامعه آماری از وضعیت فعلی خود رضایت داشتندوتنها حدود ۱۲درصد آنها نیاز به زمان بیشتری را احساس کردند.
این کارشناس یادآور شد: این افراد در ابتدا چت را به عنوان یک جایگزین آرام بخش احساس میکردندونوعی وابستگی به آن را گزارش دادند اما در مراحل بعدی توانستند مدیریت زمان را در اختیار گرفتهوموقع نیاز به چت بپردازند.
جالب بود!