دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نصیرالدین طوسی ضمن این که تشکیل اتاقهای فکر میان تشکلهای دانشجویی را مفید دانست، گفت: پیش شرط ضروری برای تشکیل اتاق فکر این است که افراد بتوانند هر آنچه که به آن اعتقاد دارند را بیان کنند...
مهدی عباسزاده در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علت این که انجمن اسلامی با برخی تشکلهای دیگر مناظره نمیکند را به دلیل طرز تفکر یکدیگر دانست و گفت:
اگر اتاق فکر وجود داشته باشد که افراد بدون استرس حرف خود را بزنند و اندیشه خود را بیان کنند تا روی آن بحث شود و در صورت غیرمنطقی بودن آن حرف کنار گذاشته شود مفید خواهد بود به شرطی که فرد توانایی گفتن ایدهاش را داشته باشد.وی افزود: بنابراین ضرورت تشکیل و ایجاد اتاق فکر احساس می شود اما بسته به پیش شرطهایی به این معنا که اگر فرد نتواند عقاید خود را بیان کند و تنها شنونده افکار دیگران باشد و یا ایده خود را در لفافه بیان کند مجبور میشود از بخشهایی از اعتقاداتش بگذرد بنابراین طرف مقابل حرف او را نمیشنود و این سوء تفاهم ایجاد میشود که استدلال او قوی بوده و جوابی برایش وجود نداشته است پس اگر پیش شرط آزادی مطلق وجود داشته باشد و بتوان عقاید را مطرح کرد و این ضمانت وجود داشته باشد که قبل و بعد از آن مشکلی به وجود نیاید اتاق فکر تشکیل دادن و دور یک میز نشستن حتی با تندترین افراد فواید بسیاری خواهد داشت؛ چرا که هر کتابی ارزش یک بار خواندن را دارد.
این فعال دانشجویی تصریح کرد: مباحثی که می توان در اتاقهای فکر مطرح کرد بسته به این که تشکل سیاسی باشد بحث های روز مانند دموکراسی ، روشن فکری دینی و... است که می توان روی آن بحث کرد و افراد نظر خود را در موضوعات مختلف بیان کنند و به طور مثال یک دانشجو نظر دهد که ایران امروز باید چه نظام اقتصادی و مکتبی را انتخاب کند و نظرات مطرح شده آنقدر چکش کاری میشود تا ایده مناسبی بیرون آید و مدلی طراحی شود که به درد ایران بخورد و میتوان کاری کرد که شرایط بهتر از آنچه که امروز هست شود.
وی ادامه داد: بنابراین مباحث قابل طرح در اتاقهای فکر مباحث روز است مانند ضرورت دموکراسی و یا این که آیا روشن فکری دینی امروز جوابگوی نیازهای ایران امروز است؟ و...
عباس زاده بیان کرد: در رابطه با تشکیل اتاقهای فکر اعتقادی به مسوولین ندارم و معتقدم که نباید در این قبیل مباحث سیستم نظارتی دولتی و حتی مسوولین دانشگاهی اعمال شود. مثمرثمرتر خواهد بود که دانشجویان ضرورت آن را احساس کنند و به حالت NGO وار عمل کنند؛ چرا که اگر امری اداری باشد، اجبار و جبر احساس خواهد شد، بنابراین نباید اتاق فکر به قدرت وابسته شود؛ چراکه زمانی که دانشجویی در مقابل مسوول حکومتی قرار گیرد، باید ملاحظاتی را رعایت کند اما اگر همه دانشجو باشند و میزان خاصی وجود نداشته باشد و همه دور یک میز برای هدفی که به آن اعتقاد داریم بنشینیم مفیدتر خواهد بود.
وی افزود: زمانی که از مباحثی چون دموکراسی صحبت میشود نباید به قدرت نزدیک شد و لزوما باید فاصله را با قدرت حفظ کرد چرا که زمانی وارد قدرت می شوی اقتضائات خاص خود را دارد که ممکن است در طرز فکر و اندیشه افراد تاثیر گذارد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی اظهار کرد: با در نظر گرفتن اختلافات باید دید درد چیست تا بتوان درمانش کرد بنابراین اگر درد را خوب بشناسیم به طور مسلم راه چاره ای برای آن پیدا می کنیم، به شرط آنکه طرفین با گارد بسته وارد صحبت نشوند و این پیش فرض وجود داشته باشد که اگر حرف منطقی شنیده شد پذیرفته شود بنابراین اگر درد این باشد که بخواهیم وضعیت از آنچه امروز هست بهتر باشد دلیلی وجود ندارد که اگر عقیده خوبی شنیدیم بر حرف خود پافشاری کنیم.
با درود و سلام خدمت شما دوست عزیز
سایت بسیار قشنگ،جذاب وپرمحتوایی دارید.من admin هستم. و فرومی آموزشی،علمی و تخصصی برای تمام ایرانیان راه اندازی کردم. خوشحال می شوم از تخصص و مهارت شما به عنوان مدیری لایق و کاردان بهره مند شوم.درصورت علاقه بازدیدی بفرمایید.
www.p30stars.net
موفق باشید.منتظر حضور سبز شما هستم.
اگر پیش شرط آزادی مطلق وجود داشته باشد و بتوان عقاید را مطرح کرد و این ضمانت وجود داشته باشد که قبل و بعد از آن مشکلی به وجود نیاید!
اتاق فکر غیر وابسته را شاید بتوان همان اتاق ایده ال دانشجویی دانست.اتفاق مبارکی خواهد بود.