KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

پارس جنوبی آینه تمام نمای کارنامه سه ساله دولت احمدی‌ نژاد

پارس جنوبی آینه تمام نمای کارنامه سه ساله دولت احمدی‌ نژاد 

عملیات اجرایی پروژه عظیم «پارس جنوبی»، در سال‌های دهه ۷۰ (دوره اصلاحات) آغاز شد و می‌توان گفت که روند اجرا و اهمیت اقتصادی این پروژه، به گونه‌ای بود که در چند سال، عسلویه به «پایتخت انرژی ایران» معروف شد...

 

مشترک بودن منابع گازی بین ایران و قطر، مسئولان و مجریان را بر آن داشت هر آنچه را که در توان دارند، به کار بندند تا بهره‌برداری از فازهای مختلف عسلویه در مدت زمان کمتری انجام شود، اما روند اجرای این پروژه‌ها، چند سالی است که بسیار کند و بعضا متوقف شده است و به رغم قول وزیری هامانه، وزیر قبلی نفت، به رئیس‌جمهور مبنی بر این‌که گازهای تصفیه‌شده در فازهای ۹ و ۱۰ در پاییز ۸۶ وارد خط سراسری خواهد شد، با گذشت ماه‌ها از آن، می‌بینیم که هنوز باید به انتظار بنشینیم تا این رویا به واقعیت بپیوندد.

 

Hosted image


این در حالی است که فازهای دیگر این پروژه بزرگ ملی، روزگار بهتری ندارند.
فازهای ۶، ۷ و ۸ که تا سال ۸۴ بیش از ۹۰ درصد از عملیات اجرایی آن به پایان رسیده بود، اکنون به گونه‌ای با مشکل روبه‌رو شده است که مقامات نفتی از آینده آن، هیچ سخنی نگفته‌اند.

کاهش بسیار شدید نیروی کار مشغول از حدود شصت‌هزار نفر به ۲۵هزار نفر، باعث شده است تا با توجه به هزینه یازده تا پانزده میلیونی که برای اشتغال هر نفر محاسبه شده است، بار مالی ۳۵۰ تا ۵۲۵ میلیارد تومانی برای ایجاد اشتغال این افراد بر دولت تحمیل شود.
هرچند که پیش از این، مقامات مسئول، کاهش نیروی انسانی را معلول پایان مرحله ساخت‌وساز و آغاز مرحله بهره‌برداری برشمرده‌اند، اما این مهم را در نظر نگرفته‌اند که منطقه آزاد ویژه انرژی پارس جنوبی، مشتمل بر ۲۸ فاز است که پایان یافتن هر فاز، باید با آغاز فاز دیگر همراه باشد.
به گزارش خبرنگار «تابناک»، با تأخیر در بهره‌برداری از هر یک از فازهای یادشده، کشور از روزانه یک میلیون دلار سود خالص محروم می‌شود که با توجه به مشترک بودن این میدان گازی، تعلل در بهره‌برداری پنج فاز در دست اجرا، باعث می‌شود سالانه بیش از ۸/۱ میلیارد دلار از سرمایه‌های این مرز و بوم، در اختیار دولت قطر و شرکت‌‌های غربی قرار گیرد.

 

Hosted image


یک مقام آگاه در این‌باره گفت: قطر عملیات بهره‌برداری از این منبع گازی را به صورت مشارکتی به شرکت‌های غربی واگذار کرده و به دلیل سود سرشاری که این شرکت از تسریع و تداوم عملیات استخراج و غارت اموال ایران به دست می‌آورد، از بهترین و مدرنترین تجهیزات حفاری و استخراج استفاده می‌کند.
این در حالی است که آگاهان مسائل نفت و گاز، بارها نسبت به کمبود ۱۵۳ میلیون مترمکعبی گاز در زمستان ۸۷ و تکرار بحران گازی زمستان گذشته هشدار داده‌اند، به گونه‌ای که مدیران استان گیلان از هم‌اکنون، خود را برای قطعی گاز شهری در زمستان آتی آماده می‌کنند.


در پایان باید یادآور شد که
تأخیر در آغاز عملیات اجرایی فازهای ۱۵ و ۱۶ قرارگاه خاتم‌الانبیاء و ۱۷ و ۱۸ شرکت گسترش و نوسازی صنایع ایران (IDRO) و بهره‌برداری از فازهای ۶، ۷ و ۸ به مدیریت مشارکت «TIJD» و فازهای معطله ۹ و ۱۰ به مدیریت «OYEK» بی‌کاری ۳۵ هزار نفر نیروی کار، تاراج میلیون‌ها دلار از ثروت کشور توسط بیگانگان، همه و همه پرسش‌هایی است که پاسخگویی شفاف و قانع‌کننده مقامات مسئول را می‌طلبد.


منبع: سایت امروز

http://emruz.biz/ShowItem.aspx?ID=15977&p=1

نظرات 3 + ارسال نظر
, , چهارشنبه 19 تیر 1387 ساعت 13:18

کارای اقتصادی احمدی نژاد نسیت به خاتمی بهتر بوده خاتمی فقط ازادی داد!

خوشنودم که به آزادی سیاسی آن زمان اذعان داشتید
در زمینه‌ی اقتصادی هم در یک کلام و آمار بارز تورم می‌توان همه چیز را دریافت که تورم در سال پایانی جناب خاتمی ۶/۱۱ درصد بود و اکنون بالای ۲۵ درصد می‌باشد...

, , چهارشنبه 19 تیر 1387 ساعت 14:02

اگر در آن زمان بوه که مربوط میشه به خاتمی
چرا نیمه تمامش گذاشت؟

دوست من نیک می‌دانیم که عمر هر دولت شامل مدت محدودی می‌باشد٬ و عمر دولت جناب خاتمی ۸ سال بوده٬ که بیش از ۸ فاز از این پروژه به پیش رفته٬ ولی در طی این سه سال دولت کنونی حتی ۱۰٪ باقی مانده از سه فاز دیگر نیز بر اثر بی تدبیری‌ها تکمیل نشده و در رویای تکمیل این فازها به سر می‌بزند...!!!

دانش پزو, , جمعه 21 تیر 1387 ساعت 09:27

جناب صفری با سلام
دولت خاتمی بخاطر روابط مناسب دیپلماتیک با اروپا و استفاده از مردان کار آمدی چون زنگنه توانست 8 فاز را به بهره برداری برساند ولی با خصومت با دنیا و شعار بمب هسته ای مطمئنا هیچ فازی راه اندازی نخواهد شد.

درود و سپاس از نظر واقع بینانه‌تان...
به حتم اینچنین است...

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد