KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

بازدید از موزه عبرت ایران...

Hosted image

 

کانون سیاسی برگزار می‌کند:

 

بازدید گروهی از موزه عبرت ایران

 

زمان: دوشنبه٬ مورخه ۱۳/۳/۸۷ ساعت ۱۴:۰۰

 

کانون سیاسی در راستای تحقق یکی از اصلی‌ترین اهداف خود٬ که توسعه و تعمیق آگاهی‌ها و علایق سیاسی٬ اجتماعی و فرهنگی دانشجویان می‌باشد اقدام به برگزاری بازدید گروهی از موزه عبرت ایران می‌نماید.

 

لذا از علاقه‌مندان دعوت می‌گردد تا در این بازدید تاریخی سیاسی که در جهت آشنایی هرچه بیشتر ما با تاریخ معاصرمان مفید خواهد بود شرکت نمایند.

این بازدید بصورت آزاد برگزار گشته و برای عموم آزاد می‌باشد٬ ولی به جهت محدودیت‌های موجود و استقبال دانشجویان محترم٬ ظرفیت کمی جهت این بازدید گروهی (در حدود ۱۰ نفر) موجود می‌باشد٬ لذا در صورت تمایل هرچه سریع‌تر آمادگی خود را جهت شرکت در این بازدید در قسمت نظرات این نوشتار اعلام نمایید.

جزئیات محل و ساعت قرار اولیه جهت این بازدید گروهی تا فردا شب به شرح و تفضیل اعلام خواهد شد.

 

تاریخچه‌ای از محل و ساختار تاریخی این موزه:

 

این موزه در منقطه تاریخی باغ ملی یا میدان مشق سابق قرار گرفته است. این میدان از میادین تاریخی شهر تهران، با تاریخچه‌ای مملو از مسایل سیاسی، اجتماعی، نظامی، فرهنگی و هنری به حساب می‌آید. قدمت این منطقه به زمان فتحعلی شاه قاجار برمی‌گردد٬ که بازدید از این منطقه خود دارای اهمیت فراوانی می‌باشد.
موزه عبرت ایران، با استفاده از کلیه اسناد و مدارک مکتوب و شفاهی موجود و با بهره‌مندی از وجود مجرب‌ترین هنرمندان متعهد ایرانی و با حفظ و بازسازی فضای آن زمان سعی در به تصویر کشیدن حرکات و جنایات رژیم پهلوی و معرفی آن به نسل جوان و فراهم آوردن زمینه‌های پژوهشی برای محقیقین و اندیشمندان نموده است.

این موزه در اوایل بهمن ماه سال ۱۳۵۰ در اجرای دستور محمد رضا شاه ایران کمیته مشترک ضد‌خرابکاری ساواک - شهربانی در محل زندان موقت اطلاعات شهربانی تشکیل می‌شود. در اوایل خرداد سال ۱۳۵۲ با اوج‌گیری مبارزات مردم و گروه‌ها، ساعت و کمیته مشترک تجدید و توسعه یافت و با اصلاحاتی به تصویب مشاء رسید.
نمودار تشکیلاتی کمیته مشترک شامل سه واحد اطلاعاتی، اجرایی و پشتیبانی با ۳۷۵ پست سازمانی دایم و ۱۸۸ پست موقت کار مبارزه با گروههای انقلابی و مخالفین حکومت پهلوی را دنبال می‌کرد.
کمیته مشترک محل استقرار مجرب‌ترین و خشن‌ترین شکنجه‌گران رژیم شاه بوده است. برخی از بازجوها در آمریکا و اسراییل دوره‌های ویژه‌ای را گذرانده بودند.
ساختمان کمیته مشترک، در سال ۱۳۱۶ هجری شمسی در زمان رضاخان توسط آلمانها به عنوان قسمتی از نظمیه تهران طراحی ساخته شده و...
ساختمان اصلی در چهار طبقه به صورت مدور ساخته شده که بندهای انفرادی و عمومی با هشتی به آن متصل شده است.
 
 
مراحل بازدید و اماکن موزه:
 

Hosted image

۱) فروشگاه محصولات فرهنگی: در این مکان موزه عبرت ایران در راستای اهداف از پیش تعیین شده خود مبنی شناساندن تاریخ معاصر ایران به خصوص به نسل جوان و پویای کشور، آخرین نشریات و کتب موجود به همراه نشریات چند رسانه‌ای در قالب (DVD و ‍VCD) که در این راستا با کلیه مراکز اسنادی کشور از جمله مرکز اسناد انقلاب اسلامی، مرکز بررسی اسناد تاریخی، مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی و ... در ارتباط و تعامل بوده، به طوری که کلیه محققین، نویسندگان، پژوهشگران و علاقمندان به مباحث تاریخی بخصوص تاریخ معاصر کشور می‌توانند کتب و نشریات و فیلم و سایر آثارفرهنگی و هنری خود در این رابطه را از فروشگاه محصولات فرهنگی موزه عبرت ایران تهیه فرمایند.

Hosted image


۲) اتومبیل‌های تشریفاتی و عملیاتی: اتومبیلهای تشریفاتی موجود در این قسمت شامل اتومبیل‌های متعلق به تیمسار نصیری و ارتشبد فردوست می‌باشد و دارای تجهیزات پیشرفته‌ای همچون تلویزیون، تلفن، یخچال و ... می‌باشد که در زمان خود بسیار منحصر بفرد بوده است.

Hosted image

۳) آمفی تئاتر: این سالن با ظرفیت بیش از ۶۰ نفر به منظور برگزاری سمینارها و همایشهای مربوطه و همچنین پخش فیلم‌هایی از خاطرات زندانیان سیاسی قبل از انقلاب و بازسازی فضای زندان فراهم آمده است٬ که در ابتدا به تماشای فیلمی در این زمینه خواهیم پرداخت.

Hosted image

۴) اتاق افسر نگهبان: اولین محلی که زندانی به محض ورود به زندان جهت درج مشخصات اولیه ظاهری و شناسنامه‌ای از قبیل نام و خانوادگی، ساعت، محل دستگیری و ... در دفتر زندان، به آن انتقال می‌یابد.

Hosted image

۵) اتاق نگهداری البسه زندانیان: به منظور جلوگیری از ورود هر گونه وسیله یا اشیا توسط افراد دستگیر شده به داخل زندان، کلیه لباسها و لوازم شخصی افراد در این قسمت نگهداری گردیده است.

Hosted image

۶) دور دایره: فضای دایره شکلی که کلیه راهروها و اتاقها در هر سه طبقه به آن ختم می‌شود و در وسط آن در طبقه همکف حوض مدوری قرار دارد.
این فضا بگونه‌ای طراحی شده است که علاوه بر اینکه صدایی از خارج وارد به داخل نمی‌کرد هیچ صدایی حتی صدای فریاد ناشی از شکنجه زندانیان نیز به بیرون نفوذ نمی‌کرد.

Hosted image

۷) اتاق شکنجه: از مخوف‌ترین و ترسناکترین اطاقها، اطاق شکنجه یا حسینی می‌باشد در این اتاق ابزارهای گوناگون شکنجه مانند آپولو، تخت شلاق، قفس، شوک الکتریکی و... وجود داشته است.
جهت تخلیه اطلاعاتی و گرفتن اعتراف زندانیان را با انواع روش‌ها، شکنجه کرده و تا سر حد مرگ می‌برند و...

Hosted image

۸) اتاق بازجویی: اطاقهای بازجویی در هر یک از طبقات دور دایره با ابعادی نامتقارن و نیمه تاریک جهت بازجویی از زندانیان قرار گرفته بود. در این اتاقها، بازجوها انواع روشهای شکنجه‌های جسمی و روحی، تهدید، تطمیع و ... را بکار می‌بردند تا بتوانند از زندانیان اطلاعات و اعتراف بگیرند.

Hosted image

۹) بند (۳) چهره‌های ماندگار: در این بند عکس‌ها و اسامی زندانیان سیاسی قبل از انقلاب چه زن و چه مرد و جزء هر گروه و یا حزبی بدون توجه به نوع نگرش و گرایش سیاسی و مذهبی نصب گردیده است.

Hosted image

۱۰) بند (۵) آثار زندانیان: آثار فرهنگی، حجمی با لوازم شخصی و... زندانیان در این مکان نگهداری و به معرض دید عموم قرار گرفته است.
آثاری از قبیل وصیت‌نامه‌ها، البسه، آثار حجمی تهیه شده از خمیر نان و...

Hosted image

۱۱) اتاق عکاسی: جهت شناسایی و درج در پرونده زندانیان پس از دستگیری و تشکیل پرونده مقدماتی در این مکان از زندانیان بهمراه پلاکهای مربوطه عکس‌هایی از زوایای مختلف چهره تهیه می‌شده است.

Hosted image

۱۲) بند ۴: در این بند با استفاده از اسناد، مدارک تصاویر موجود غرفه‌هایی تهیه شده با هدف مروری بر رونه حوادث تحولات تاریخی در ایران، حوادثی که گاه تاریخ کشو و جریانات مختلف سیاسی و دولتی را تحت الشعاع خود قرار داده است، همچون قیام ۱۵ خرداد، کودتای ۲۸ مرداد، هیأت مؤتلفه و...

Hosted image

۱۳) زیر ۸ یا اتاق تمشیت: محلی در ابتدای بند ۲ شامل دستگاه شوک الکتریکی و سایر ابزارهای شکنجه جهت به اعتراف در آوردن زندانی

Hosted image

۱۴) بند مشاهیر: پس از تغییر کاربری زندان جهت نمایش فضای گذشته زندان این بند با استفاده از فضاسازی محیطی و طراحی و ساخت تندیسهای اشخاص معروف که در این مکان زندانی بوده‌اند همانند، شهید بهشتی، شهید قدوسی، آیت الله طالقانی، شهید رجایی و ... بگونه‌ای آماده گردید تا بازدید کنندگان را در حال و هوای تاریک و مخوف زندان در آن زمان قرار دهد.

Hosted image

۱۵) حمام: حمام زندان به صورت فضایی عمومی با اتاقکهای بدون در می‌باشد که در هر یک دو یا چند نفر با بدن خونی و زخمی ٬ در زمان اندکی (حدود 5 دقیقه) استحمام می‌کردند.

Hosted image

۱۶) اتاق رییس زندان: اتاق مخصوص رییس کمتیه مشترک ضد خرابکاری ساواک همچون تیمسار زندی مجهز به تمامی وسایل ارتباطی، تخصصی و ... که بر خلاف قسمتهای دیگر زندان از امکات بسیاری برخوردار بوده است.

Hosted image

۱۷) محل ملاقات زندانیان: فضایی با تورهای حفاظتی و راهرویی در میان آن که همواره در زمان ملاقات یک نگهبان در این راهرو بین ملاقات شونده (زندانی) و ملاقات کننده جهت اطلاع از صحبتهای آنها مستقر می‌شده است و نیز با توجه به تاریکی محیط افراد فقط با صدا با همدیگر ارتباط برقرار می‌کردند.

Hosted image

۱۸) کتابخانه و قرائت خانه: مجموعه‌ای از کتب یا نشریات گروهک‌های فعال قبل و بعد از انقلاب به منظور بهره‌برداری محققین و پژوهشگران در این مکان گرد‌آوری شده است.

۱۹) بهداری: معمولاً در هر مرکز یا بخشی واحدی به نام بهداری تأسیس می‌گردد تا در صورت بروز ناراحتی جسمی برای افراد ذی‌ربط به درمان آنها مبادرت ورزد. ولی در بهداری کمیته مشترک وضعیت به این صورت نبود بلکه آنها تنها یک یا دو نوع قرص داشتند که بدون توجه به نوع بیماری فقط یکی از این دو نوع قرص را به افراد مریض می‌دادند.

Hosted image

۲۰) اسلحه خانه: مکانی جهت نگهداری اسلحه نگهبانان زندان.


جهت مطلع شدن از آخرین اخبار انجمن ها کلیک نمایید!

نظرات 18 + ارسال نظر
محمد حسین رونیاسی, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 18:56

منم اگه بتونم حتما میام

من با یکی از دوستام حتما حتما میام.

کیارش, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:19 http://کیافیلم دات کام

;;)

hani, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:20

man miyam

سروش فرنودی, نرم افزار, خواجه نصیر شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:21

من هم اگه بتونم حتما با کمال میل خواهم امد.

ایمان, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:22

من قبلا از این موزه بازدید کردم و به همه اونایی که تا حالا نرفتن پیشنهاد می کنم که برن و ببینن.واقعا جالبه!!

ح م نصرابادی, it, شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:26

انشاًءالله می ایم

علی رستمی, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 21:38

خواهم آمد .

مجتبی معصوم پور, , شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 22:13

یادش بخیر چقدر اونجا ما رو شکنجه میکردن

فائزه غلامی, IT, شنبه 11 خرداد 1387 ساعت 23:32

من تا حالا دو بار رفتم خیلی عالیه
اونایی که نرفتن حتما برن.
البته ترسوها نروند بهتره D:

ساواک خواجه نصیر, , یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 08:19

من تا حالا ۳ بار رفتم (خون؛ شکنجه؛ تاول؛ نفرت؛ خشم؛ زجر)به تونل وحشت ایران خوش آمدید .موزه ی عبرت ایران

مهسا آزمند, it, یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 09:59

آنطور که پیداست کانون سیاسی جمعیت افراد رو کم کرده تا کیفیت و قدرت کنترل برنامه رو بالا ببره و نهایتا نظم رو افزایش بده!

به نظر کار عاقلانه ای میاد، البته کم کم کانون سیاسی میتونه دوباره روی کمیت هم کار کنه!

خوشبختانه برنامه های خوبی هم داره!

فریما تیموری, آی تی, یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 10:04

بسیار جالبه

علاقه مند به بازدید هستم

حسین, , یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 11:44

می آییم داداش با داداشای دیگه !

(موفق باشی داداش ) (:

فرناز افضل, آی تی, خواجه نصیر یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 11:57

مدت ها بود که در فکر بازدید این موزه بودم.از فرصتی که پیش آمده خوشحالم.
امید است که واقعا عبرت بگیریم.

مریم کاظمی, آی تی, خواجه نصیر یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 11:59

, , یکشنبه 12 خرداد 1387 ساعت 12:07

من قبلا رفتم وگرنه میامدم
ولی به شما پیشنهاد میکنم حتما برید

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد