سیاستهای غلط مالی و پولی دولت نهم و مجلس هفتم باعث افزایش نقدینگی و به تبع آن تورم شده است و اینکه ما تورم بالای کشور را ناشی از افزایش قیمت جهانی نفت بدانیم نادرست است...
در مورد سخنان پرویز داوودی در باب رشد اقتصادی طی دو سال اخیر در گردهمایی وزارت رفاه و تامین اجتماعی میتوان گفت٬ تحلیل اقتصادی جامع، تحلیلی است که همه عوامل و متغیرها را در نظر بگیرد، درست است که افزایش رشد اقتصادی داشتهایم، اما سوالی که مطرح میشود این است که این رشد اقتصادی با چه هزینهای و چه دادههایی میسر شده است.
درآمد نفتی دولت نهم ۲۰۰ میلیارد دلار بوده که همه آن هزینه شده است. این درآمد بیش از هشت سال دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی و همچنین آقای هاشمی است در حالی که در ادوار قبل شاهد رشدی بالای ۵/۴ تا ۵/۵ درصد بودهایم. حال آقایان باید جواب دهند با چه هزینهای به این رشد اقتصادی رسیدهاند چرا که با تزریق چنین درآمدی در اقتصاد، این رشد اقتصادی شگفتانگیز نیست.
اظهارات داوودی در مورد افزایش سه برابری قیمت نفت که موجب افزایش هزینههای حمل و نقل و غلات در جهان شده است، این اتفاق از اواخر سال گذشته شروع شده و در سال جاری ادامه پیدا کرده است. در سال ۸۴ و ۸۵ شاهد چنین چیزی نبودیم. افزایش قیمت حمل و نقل و غلات در حد ۴ تا ۵ درصد میتواند در تورم داخلی تاثیر بگیرد.
ولی بر اساس آمار بانک مرکزی تورم در حدود ۲۰ درصد است که به نظر میرسد که این آمار غیرواقعی بوده و تورم واقعی رقمی بیش از این را نشان میدهد. اینکه ما تورم بالای کشور را ناشی از افزایش قیمت جهانی نفت بدانیم نادرست است، چرا که سیاستهای مالی و پولی اشتباه دولت نهم و مجلس هفتم باعث افزایش سرسامآور تورم و نقدینگی شده است.
برگرفته از مصاحبه علی مزروعی با روزنامه آفتاب