امام راحل(ره): احدی شرعا نمی تواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رای بدهد و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروه ها نظر موافق داشتند ولی رای دهنده تشخیصش بر خلاف همه آنها بود تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد.
رهبر معظم انقلاب: دنبال آدم های شجاع، مومن و انقلابی و کسانی که بتوانند قدرت این ملت را که در سایه ارزش های انقلابی است، حفظ کنند، باشید.(1/2/1374)
بازخوانی تاریخ انقلاب بهترین معیار به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، در ابتدای درس خارج فقه خود با اشاره به نزدیک شدن ایام انبه تخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی، بازخوانی تاریخ انقلاب را بسیار ضروری خواند و تأکید کرد: بازخوانی تاریخ انقلاب ما را در انتخاب بهترین ها یاری می کند. وی تصریح کرد: باید در انتخابات دقت کنیم تا خدای نکرده بر اثر خودخواهی ها و در نتیجه آن، شکاف در بین بهترین ها، آرای آنان تجزیه نشود. حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفت: کاری نکنند که نام هیچ کدام یا بیشترشان از صندوق های رأی بیرون نیاید و در عوض کسانی که نباید، نامشان از صندوق ها بیرون بیاید. وی به همه کسانی که در همه جناح ها در خط انقلابند، سفارش کرد، تنها خودشان را نبینند و مخلصانه و با از خود گذشتگی، اگر کسی را بهتر از خودشان می دانند، به نفع او کنار بکشند.
مردم مراقب باشند به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، سردار سرلشکر حسن فیروزآبادی ،رییس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد که مردم باید با قدرشناسی دستاوردهای انقلاب اسلامی و مدیران باتقوا، در انتخابات مجلس، صف خود را از کسانی که موجب طمع آمریکا به ایران اسلامی می شوند جدا کنند. وی افزود: من به عنوان یک مسئول در حوزه امنیت ملی هشدار می دهم که ما امروز چالش هایی در پیش داریم که ملت و مسئولان باید با آشنایی دقیق با آنها در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت کنند. رییس ستاد کل نیروهای مسلح با بیان این که ملت ایران باید این کار را بشناسد، خاطرنشان کرد: مبادا کسانی که آمریکا به آن ها دل بسته است، بتوانند بر کرسی مجلس شورای اسلامی بنشینند و دوباره آن کنند که کرده اند. دکتر فیروزآبادی با اشاره به این که مردم باید به کاندیداهای حق مدار رای دهند، خاطرنشان کرد: به کسانی که سابقه انقلابی ندارند و به سمت آمریکا و غرب حرکت می کنند و خواستار وابستگی ملت هستند، رای ندهند.
کارآمدی نظام را نشان دهید! حضرت آیت الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید ، در دیدار با اعضای ستاد انتخابات کشور، اظهار داشت: احزاب باید دستورات اخلاقی اسلام را رعایت کرده و در راه خشنودی حضرت ولی عصر (عج) گام بردارند. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، ایشان با بیان اینکه احزاب از اختلاف پرهیز کنند، گفت : همه کسانی که منتظر ظهور امام زمان (عج) می باشند، عضو حزب الله هستند. وی گفت: مواظب باشیم توسط این انقلاب باید حاکمیت اسلام محقق شود و در هر مسئولیتی دست اندرکاران آن بایستی به حاکمیت اسلام معتقد باشند. این مرجع تقلید بیان داشت: ظواهر اسلامی باید در همه امور جامعه وجود داشته باشد و انتخابات ما نیز باید اسلامی باشد که این امر موجب مغلوب شدن دشمنان اسلام می شود. آیت الله صافی با بیان اینکه همه باید در تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران بکوشند، خاطرنشان کرد: باید انتخابات را به نحو احسن برگزار کنیم تا توانایی های نظام را به سایر ملل دنیا نشان دهیم. وی گفت: در جامعه اسلامی اگر فردی دیگر را بهتر از خود می دانیم باید او را برگزینیم.
عوام فریبی نکنید! به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، محسن رضایی ،دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: نامزدهای انتخاباتی هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی نباید وعده هایی که نمی توانند به آنها جامه عمل بپوشانند، به مردم بدهند که موجب عوام فریبی شود. وی افزود: در شأن نخبگان کشور هم نیست، وعده هایی که در توان آنان نیست، به مردم بدهند، بلکه باید صادقانه و شفاف برنامه های خود را ارایه کنند. وی با اشاره به جایگاه مجلس در نزد مردم اظهار داشت: مردم به مجلس شورای اسلامی باور و اعتماد دارند، چون می دانند هر چه حضور آنان در انتخابات گسترد ه تر باشد، نتیجه آن اثر مستقیم بر زندگی آنان دارد. رضایی همچنین درباره افراد رد صلاحیت شده از سوی هیات های اجرایی گفت: امیدواریم هیات های نظارت با دقت و تحقیق کافی نسبت به احراز افراد رد صلاحیت شده نگاه کنند.
تقوا در راس برنامه ها باشد به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، آیت الله جوادی آملی، امام جمعه موقت قم به تدوین منشور اخلاقی انتخابات اشاره کرد و گفت: در حالی که ما سالانه در نماز جمعه تقوا را فریاد می زنیم، مسئولان اکنون به فکر تدوین منشور اخلاق انتخابات افتاده اند؛ ولی چون غفلت کرده ایم و حرف های نماز جمعه را تنها حرف و تکرار می دانیم، برای ما لذت بخش نیست. وی ادامه داد: تقوا فقط مخصوص ملت نیست؛ بلکه دولت و ملت هر دو باید تقوا را پیشه کنند. اگر تقوا باشد اخلاق اسلامی هم هست. امام جمعه موقت قم در ادامه به جناح بندی های سیاسی اشاره و آن را سمی برای جامعه دانست و گفت: ما اگر خود را نشناسیم و ندانیم که جناح سم است، ممکن نیست منشور اخلاقی انتخابات، مشکل ما را رفع کند.
جریان اصولگرا خارج دسته بندیها است دکتر علی لاریجانی با بیان این که ایجاد تشکیلات با قالیباف و رضایی را نفی نمی کنم، گفت: اما هم اکنون که زمان انتخابات است، وقت این موضوع نیست. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، دکتر علی لاریجانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه درجلسه ای با آقایان قالیباف و رضایی درباره مسائل انتخابات و فضای انتخابات بحث شده است، گفت: در این جلسه ما، به این مسئله جزئی نپرداختیم . بحث های ما در این جلسه کلی تر از این بود که در مورد افراد صحبت کنیم ، از نظر ما اصولگرایی یک جریان فکری اصیل است که اهداف خود را تحقق آرمان های انقلاب اسلامی قرار داده است و مبانی این حرکت بر آموزه های مکتب امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای رهبر معزز انقلاب اسلامی استوار می باشد. وی با بیان مستقل بودن جریان اصولگرا از دسته بندی های چپ و راست گفت: به همین دلیل این جریان در چمبره دسته بندی های حزبی و تشکلی چپ و راست و یا دسته بندی های قبیله ای گرفتار نیست، اصولگرائی با قرائتی عرض کردم یک جریان پرتحرک و فراگیر خواهد بود که بکلی بدور از تنگ نظری و قبیله گرائی سیاسی است، بجای منافع گروهی نگاه به آرمانهای انقلاب دارد و بجای رقابتها و سهم خواهیهای متعارف احزاب دنیای امروز و چانه زنی های مرسوم به سنت اسلامی و شعارهای بر گرفته از افکار امام(ره) و رهبر معظم انقلاب توجه دارد.
اعتدال، بهترین راه اداره جامعه آیت الله هاشمی رفسنجانی، ویژگی اصلی انقلاب اسلامی ایران را حضور مردم در چهارچوب اصول اسلامی در صحنه های گوناگون عنوان کرد و گفت: قدرت مردم در این انقلاب نقش تعیین کننده داشته است و پس از پیروزی انقلاب دشمنان تلاش زیاد کردند با تأثیرگذاری منفی بر اذهان مردم آن ها را از انقلاب جدا کنند. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین با توجه به انتخابات مجلس هشتم، برگزاری انتخابات رقابتی با حضور همه جریان های سیاسی معتقد به نظام و انقلاب اسلامی را مهم ارزیابی کرد و گفت: طوری باید رفتار کرد که مردم پرشور در انتخابات شرکت و افراد مورد قبول خود را انتخاب کنند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اصولگرایی و اصلاح طلبی را دو عنصر مهم در اداره کشور عنوان کرد و گفت: اصول دین، قانون اساسی و سیاست های کلی نظام چهارچوب های مناسبی است که سلیقه های اجرایی را به کار می گیرد و اوضاع را به سمت مطلوب پیش می برد. وی افزود: اصلاح طلبی نیز یک نیاز مداوم است و همیشه باید تلاش کرد روند امور به نحو مطلوب تری اداره شود. رئیس مجلس خبرگان رهبری اعتدال را بهترین راه اداره جامعه خواند و افزود: افراط و تفریط ناشی از تعصبات است و در تاریخ ایران، کشورمان ضررهای عظیمی از این دو ناحیه تحمل کرده است.
دستاوردهای مجلس هفتم علی رضا زاکانی یک عضو شورای مرکزی جبهه متحد اصولگرایان گفت: یکی از دستاوردهای مهم مجلس هفتم بازگرداندن آرامش به کشور بوده است. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، زاکانی افزود: برای این که بتوانیم شرایط فعلی در کشورمان را خوب ارزیابی کنیم اول از همه باید ببینیم حضرت امام (ره) چه کردند و چه میراثی را برای ما به جا گذاشته اند. سپس به دنبال آن، تکلیفی را که امروز بر گردن داریم را مورد توجه قرار دهیم. این نماینده مجلس هفتم در پاسخ به سوالی مبنی بر عملکرد مجلس هفتم و مقایسه این مجلس با مجلس ششم ضمن تاکید بر این که » مجلس هفتم را نباید به علت وجود تغییرات رویکردی با مجلس ششم مقایسه کرد» اولین دستاورد مجلس هفتم را » بازگرداندن آرامش به جامعه» توصیف کرد و گفت: هر روز که در مجلس ششم باز می شد باید منتظر یک ناآرامی می بودیم. وی همچنین توجه به منویات مقام معظم رهبری را یکی دیگر از ویژگی های مجلس هفتم ذکر کرد و افزود: در برآیند مجلس ششم می توان دریافت که آن ها حتی در مقابل ایشان هم می ایستادند و فریاد می کشیدند و تذکر کتبی ایشان هم با عتاب و خطاب نمایندگان مواجه می شد.
اصول گرایی یک جریان سیاسی نیست! حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه درباره فضای انتخاباتی کشور، با تشریح نقش دوگانه دموکراسی در جابه جایی قدرت گفت: دموکراسی کارکرد دوگانه دارد. در مواردی در راستای منافع قدرت های استکباری و سرمایه داری عمل می کند و در مواردی هم برخلاف منافع آنها گام برمی دارد. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، وی هم چنین با اشاره به جهت گیری دموکراسی در دوران بنی صدر و اصلاح طلبان در جهت نفی مصالح حکومت دینی و ارزش ها، جهت گیری مردم به سمت اصول گرایان را حرکتی مثبت در راستای تحقق مصالح انقلاب اسلامی و آرمان های حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب دانست. وی با اشاره به برخی شاخص های تفکر اصول گرایی تاکید کرد: اصول گرایی یک تفکر مبنایی است که برخاسته از اصول و مبانی دینی و متکی بر ارزش ها و آموزه های دینی است و یک جریان سیاسی نیست؛ لذا جهت گیری مثبت در قبال جبهه اصول گرایی، مبنای عقلی و شرعی دارد. وی افزود: باید تلاش شود جبهه اصول گرایی به صورت یک جریان سیاسی در نیاید و کارکرد حزبی به خود نگیرد.
رفاقت در حین رقابت پرویز سروری،نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: باید در حین رقابت بین جریانات مختلف، رفاقت را بین جریانات درون نظام داشته باشیم و هرگز این رقابت ها به خصومت، دشمنی و عداوت تبدیل نشود تا جریانات مختلف بتوانند نقطه نظرات خود، نقدها و پیشنهادات و راهکارهای خود را مطرح کنند. به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در خصوص تاکتیک ها و روش های جریان اصولگرایی در انتخابات، گفت: جریان اصولگرایی پس از انتخابات شوراهای سوم با تغییر رویکرد در رفتار، ساختار و گفتار، با گفتمان خدمت، فعالیت خود را شروع و تلاش کرد که قدرت را در استخدام خدمت قرار دهد و با نمایش کارآمدی و ارتباط مستمر با مردم و درک مشکلات و مطالبات مردم و شکل دادن حرکت خود بر اساس آن مطالبات، به طور مداوم این ضرورت ها و مطالبات را احصاء کرده و در راستای آن حرکت کند. به گفته وی، در این راستا تاکتیک جریان اصولگرایی این بود که ظرفیت ها و توانمندی های خود را احصاء کرده و بر اساس مدیریت ظرفیت ها و سلایق، امکان تعامل بین نیروهای گسترده مردمی ایجاد کند.
نقش اعتماد در میزان مشارکت مردم به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، بحجت الاسلام پورمحمدی ، وزیر کشور در همایش هم اندیشی انتخابات هشتم مجلس شورای اسلامی در مرکز همایش های صدا و سیما اظهار داشت: میزان بالای مشارکت مردم در جمهوری اسلامی ایران نشان دهنده تمایل و رفتار انتخاباتی جامعه ماست که بازخورد اقدامات اعتماد ساز و مشارکت جویانه ای است که توسط نهادهای مسئول صورت گرفته است . وزیر کشور با اشاره به میانگین مشارکت مردم کشورهای دیگر در انتخابات محلی و ملی گفت: در جمهوری اسلامی ایران مشارکت مردم در بالاترین رتبه ها ست و این نشان دهنده شور مشارکت ، رفتار انتخاباتی جامعه و بازخورد اقدامات اعتماد ساز نهادهای مسئول است. وی گفت : مردم به دلیل اعتمادی که به سه رکن قوانین ، دستگاه های اجرایی و نظارتی دارند میزان مشارکت شان قابل دفاع و قابل هماوردی با دیگران است .
شرکت در انتخابات وظیفه همه است به گزارش پایگاه خبری بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، بمحمد هاشمی انتخابات را یک امر ملی و بسیار مهم عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط بسیار حساس کشور قطعا مشارکت های مردمی گسترده آثار بازدارنده ای دارد. این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی » مشارکت و حضور در صحنه انتخابات و تلاش برای گرم کردن تنور انتخابات را یک وظیفه ملی برای همه تشکل های سیاسی، گروه ها و افراد» عنوان کرد و افزود: این درست است که همگان این توقع را دارند که دست اندرکاران انتخابات عادلانه رفتار کرده و اعمال نظر شخصی نکنند. این یک توقع کاملا بجا و درست در نظام اسلامی است. اما در کل اگر چنین اتفاقی افتاد، دلیل نمی شود که یک جریان یا گروه یا افراد صحنه را خالی کنند. هاشمی با تاکید بر این که » اصلاح طلبان باید فعالانه در انتخابات پیش رو شرکت کنند» گفت: قرآن کریم در این زمینه یک دستور صریح و روشن دارد که می فرماید اگر با شما بدرفتاری شد و عده ای نادرست رفتار کردند شما با کرامت و بزرگواری رفتار و برخورد کنید. |
امام راحل(ره):
احدی شرعا نمی تواند به کسی کورکورانه و بدون تحقیق رای بدهد و اگر در صلاحیت شخص یا اشخاصی تمام افراد و گروه ها نظر موافق داشتند ولی رای دهنده تشخیصش بر خلاف همه آنها بود تبعیت از آنها صحیح نیست و نزد خداوند مسئولیت دارد.
به واقع که این نظر امام راحل (ره) متین و زیبا بوده و بر رقابتی بودن انتخابات و همچنین حضور تمامی افکار و آرا تأکید دارد٬ ولی امروزه دیده میشود مه با حذف گروهها و آرا و افکار مختلف افکار و آرای امام پایمال گشته و رو به انحلال میروند...
نکتهی دیگری از فرمایشات اما بوده و امروزه توسط بسیج و سپاه پایمال میشود آن است که امام مؤکدا فرمودهاند که این ارگان هرگز نمیباید در امور سیاسی مداخله نمایند٬ آنچنان که فرمودهاند: ((امام خمینی: از امور مهمی که باید تمام نیروهای مسلح از آن پیروی کنند و اغماض از آن به هیچوجه نمیتوان کرد و باز هم تذکر دادهام، آن است که هیچیک از افراد نیروهای مسلح چه ردههای بالا یا پایین در حزب و گروهی با هر اسم و عنوان نباید وارد شوند، هر چند آن حزب و گروه صد در صد اسلامی و به جمهوری اسلامی وفادار باشند ))
ولی امروزه شاهدیم که فرماندهی سپاه صراحتا حمایت خود را از اصولگرایان اعلام نموده و فرماندهی بسیج نیز به تنگاتنگ بودن رقابت خود در انتخابات اشاره مینمایند...
چنین انحرافات وسیعی توسط هیأتهای نظارت و شورای نگهبان٬ سپاه و بسیج و ... جای تآسف فراوان دارد...
می خواستم بدونم شما که می گید انتخابات وظیفه همس و همه باید رای بدن آیا نباید کسی که مورد قبول باشه وجود داشته باشه که آدم بره بهش رای بده وقتی کسیو پیدا نمیکنی بهترین راه اینه که اصلا رای ندی برای مثال همون رای دادنیو مد نظر بگیرید که در طی اون حتی اونایی هم که اون موقع رای دادن پشیمونن چه برسه به ما ولی نگران نباشین ۲ سالش مونده!!!!