خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
دبیر سیاسی شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر گفت: جنبش دانشجویی باید به انتخابات از دید فراحزبی و فراجناحی بنگرد.
میلاد اسدی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تشکلهای دانشجویی را به دو دسته مستقل و وابسته به احزاب تقسیم کرد و گفت: تشکلهای مستقل از بدنهی دانشجویی هستند و وابستهها شاخه دانشجویی احزاب را تشکیل میدهند که البته با این نوع تقسیمبندی در زمان انتخابات اختلافنظر پیش خواهد آمد.
وی افزود: انجمن اسلامی به عنوان تشکل مستقل و فارغ از مشی حزبی، دیدگاهش نسبت به انتخابات منفعتطلبانه نبوده و دنبال به صحنه آمدن شخصیتهایی که به آنها وابستگی فکری دارد، نیست.
این فعال دانشجویی اظهار کرد: اولویت مجلس هشتم از دید دانشجویان، وجود افرادی است که مطالبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، دانشگاهی، فرادانشگاهی و ... دانشجویان را برآورده کنند.
عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت (طیف علامه)، تصریح کرد: با توجه به فضای دانشگاهها در شرایط فعلی، بیشترین مطالبهی دانشجویان این است که به تشکلهای مستقل و آزاد اجازهی فعالیت داده شود و آنها بتوانند برنامههای خود را بیپروا برگزار کنند و به نقد مجلس و دولت بپردازند.
وی ابراز عقیده کرد که به علت نبود دید تسامح و تساهلگرایانه میان برخی مسوولان و برخی روسای دانشگاهها، فضای مناسبی درون دانشگاهها وجود ندارد و بنابراین دیدی که نسبت به نماینده مطلوب دانشجویان در مجلس هشتم وجود دارد این است که بتواند مطالبات دانشجویی را پیگیری کند.
وی با بیان این که نمایندگان مجلس ششم و تعداد کمتری از نمایندگان مجلس هفتم پیگیر مطالبات و قضایای دانشجویی بودهاند، گفت: در مورد مجلس هشتم دانشجویان به چهرههایی تمایل دارند که بتوانند استقلال دانشگاه، به معنای انتخابی بودن روسای دانشگاه و تعدد تشکلهای دانشجویی و نشریات و ... را پیگیری کنند.
اسدی به مباحث پژوهشی و تخصصی اشاره و با بیان آنچه آن را نبود مدیریت صحیح در برخی دانشگاهها و رکود نسبی در این دانشگاهها میخواند، گفت: از نمایندگانی که دنبال مطالبات دانشجویی هستند توقع داریم به بحث گسترش بودجه پژوهشی کشور، بودجهی عمرانی برای دانشگاه و افزایش فضای پژوهشی کشور بپردازند.
دبیر سیاسی شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر، با اشاره به بحث بررسی صلاحیت کاندیداهای انتخابات مجلس هشتم خاطرنشان کرد: اگر کاندیداهایی که استقلال دارند و معتقد هستند دنبال پیشرفت و آبادانی کشور هستند، بتوانند در انتخابات شرکت و به مجلس راه یابند، میتوان به رفع کاستیهای گذشته امیدوار بود.
این فعال دانشجویی ضمن اشاره به اینکه در بحث پیگیری شعارها، هیچگونه ضمانتی وجود ندارد، افزود: به طور معمول داوطلبان و کاندیداها در زمان انتخابات شعارهایی میدهند که در مورد رعایت شدن شعارها بعد از انتخابات هیچ ضمانتی وجود ندارد.
اسدی در ادامه بیان کرد: اگر کاندیداها و داوطلبانی که میخواهند وارد مجلس شوند، از قبل دارای پشتوانهی حزبی باشند و آن حزب در فعالیت چندین ساله خود نشان داده باشد که چه تمایلات فکری، سیاسی، فرهنگی دارد و بحث انتخاب افراد وابسته به احزاب مطرح شود، بهتر میتوان پیشبینی کرد که آیا افراد به شعارهای انتخاباتی خود پایبند خواهند بود. بهتر است که افراد به صورت حزبی وارد عرصهی رقابت شوند، به این علت که پشتوانهی حزبی آنها مشخص میکند از گذشته تا چه اندازه پیگیر شعارهایی بودهاند که در زمان انتخابات مطرح میکنند.
دبیر سیاسی شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر، گفت: دانشجویان در مرحلهی اول باید در بحث نظارت بر چگونگی انتخابات از قبیل باز، عادلانه و رقابتی بودن آن وارد شوند و در مرحلهی دوم بررسی کنند شعارها و صحبتهایی که قبل از انتخابات از طرف داوطلبان مطرح میشده، تنها برای جلب آراء بوده و یا از روی صداقت بوده است.
اسدی افزود: باید سابقه افراد را مورد بررسی قرار داد و این طور نباشد که بدون پشتوانهی فکری، شعار داده شود. متاسفانه به علت تمایل نداشتن به ورود احزاب در عرصهی رقابتی انتخابات، افراد بدون پشتوانه شعارهایی را مطرح میکنند که پس از به قدرت رسیدن، آن شعارها پیگیری نمیشوند. بنابراین دانشجویان در این عرصه باید پرسشگری و مطرح کردن مباحث متعدد و تشکیل میزگردها وارد بحث تخصصیتر پایبندی به شعارها شوند.
انتهای پیام