خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران سرویس: سیاسی
رئیس ستاد اتلاف اصلاح طلبان ،جریان اصلاح طلب را جریانی برخاسته از متن انقلاب که بخش جدایی ناپذیر نظام اسلامی ماست معرفی کرد و گفت: حضور این جریان به معنای ماندگاری فکر و اندیشهی امام (ره)است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالواحد موسوی لاری رئیس ستاد اتلاف اصلاح طلبان در دومین نشست سراسری مجمع زنان اصلاح طلب گفت: در سال 58 هنوز چند ماهی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نگذشته بود که حضرت امام خمینی(ره) با درایت و تیزبینی خاص خود اولین اقدام را برای تثبت حرکت مردم انجام داد و برنامهی رفراندوم برگزار شد که به تعیین نظام جمهوری اسلامی منتهی شد ،همچنین دومین حرکت برگزاری انتخابات خبرگان تعیین قانون اساسی بود.
وی ادامه داد:معمولا در انقلابهایی که با عمق انقلاب اسلامی ایران، یا در این محدوده صورت میگیرد پیشتازان و رهبران انقلاب به دلیل جایگاهی که در بین مردم دارند و موقعیت ممتازی که کسب کردهاند سعیشان بر این است که با اعتقاد به حقانیت راه خود به عنوان پیشگام مسیر آینده را آن طور که میخواهند پیش ببرند.
وی با بیان این که تمام این ویژگیها در حضرت امام(ره) وجود داشت و هر گفته ایشان به عنوان سند مورد توجه قرار میگرفت، افزود: راه ایشان راه صحیح و ثوابی بود که مردم میخواستند. اما امام (ره)با درایت محوریت مردم را از همان ماههای اول مطرح کردند.
وی در ادامه با بیان اینکه امام(ره) به عنوان پیشوای مردم میتوانست خود بدون مراجعه به مردم چارچوبها و محتوای نظام را تعیین کند، خاطرنشان کرد: اما برگزاری رفراندوم درسی بود که امام(ره) به همه داد که اعتماد نباید به معنی منزوی کردن خود مردم و اتکا به عامهی مردم و توجه به افکار عمومی باشد.
وی بااشاره به این که در رفراندوم قالب حکومتی مشخص شد، اما مسئله این بود که بر اساس چه ملاک ها و معیارهایی و چه بایدها و نبایدهایی باید در عرصههای مختلف سیاسی ؛ فرهنگی، اداره شود، افزود: اصولی که باید مورد استناد قرار گیرد و بر اساس آن نظام جدید شکل بگیرد، نیازمند سند و حضور دیگری بود که به این دلیل پیش نویس قانون اساسی تعیین شد، اما باید در مرجعی که کارشناسان زبده آن را شکل میدهند درمورد آن تصمیم گیری میشد، به این معنی که رای مردم رای کارسازی است و مردم اصالت دارند و آنها باید شکل محتوا را تعیین کنند.
وی در ادامه با یادآوری اینکه برگزاری انتخابات خبرگان و بررسی نهایی قانون اساسی در رفراندوم و تعیین قانون اساسی از کارهای عجیب و بدیعی بود که حضرت امام(ره) انجام دادند ، اظهارداشت: در اینجا بحث بر سر این بود که سندی که بناست میثاق ملی ماتلقی شود و جامعه بر اساس آن اداره شود باید به تایید خبرگان مردم و خود مردم برسد.
موسوی لاری در ادامه گفت: نتیجه میگیریم که بر اساس اصول 6و 7 و اصول متعدد دیگر قانون اساسی نظام ما متکی به آراء مردم است و دغدغهی امام به عنوان معمار این نظام این بوده که مردم که خود آفریننده حرکت بودهاند از گردونه خارج نشوند و صحنه گردانان خود را قیم و جایگزین عامهی مردم نپندارند و به جای مردم تصمیم نگیرند.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان همچنین با بیان این که قانون اساسی به عنوان میثاق ملی در اختیار ماست گفت: نمیگوییم همهی آنچه در قانون اساسی است بهترین عناوین و واژهها و کلماتی است که میشود مورد استفاده قرار داد.
هیچ کاری که بشر انجام میدهد این گونه نیست که هیچ نقصی نداشته باشد یا برای همیشه بتواند جوابگوی نیاز باشد و زمان و مکان در تغییر مسیر آن میسر نباشد.اما واقعیت این است که قانون اساسی ما ظرفیت لازم برای پایه ریزی نظام که دو رکن جمهوریت و اسلامیت را متبلور کند، دارد.و با وجود این که ممکن است در مقاطعی تغییراتی در آن داده شود، اما قانون اساسی ظرفیت مناسبی برای این که جامعهی متناسب با شان و جایگاه خودمان برقرار کنیم، را دارد.
وی با بیان اینکه دغدغهی همه کسانی که قبل از انقلاب در مبارزه با رژیم ستم شاهی حضور داشتند و همراه و همرز امام (ره)بودند امروزه این است که با این دستاورد بزرگ چگونه برخورد میشود، اظهار داشت: آیا قانون اساسی مستند رفتار مردم و حاکمان است؟آیا رابطه دولت ملت بر اساس این قانون صورت میگیرد؟ یا روز به روز دغدغهی فراموشی اصول قانون اساسی جدیتر میشود؟ آن هم کدام اصول؟ اصولی که به حق حاکمیت مردم و حق تعیین سرنوشت توسط خود مردم در قانون اساسی تعبیه شده است.
وزیر کشور دوره اصلاحات در ادامه با تاکید بر اینکه مهمترین چیزی که گروهها و تشکلهای سیاسی و مردم باید مورد توجه قرار دهند، پرداختن به این دغدغههاست، با اشاره به این که زنان به عنوان نیمی از جامعه دو دغدغه دارند، توضیح داد:دغدغهی اول گرفتن حقوق قانونی زنان است که مورد بی مهریهایی در گذشتهی تاریخ قرار گرفته است، اما دغدغهی دوم و اصلی دغدغهی مشترکی است که زنان و مردان باهم دارند که به نظر من این دغدغه حائز اهمیت بیشتری است.
وی با بیان اینکه پرداختن صرف به این مسئله که زنان جلساتی تشکیل دهند، تا به حقوقشان دست یابند مهم و ارزشمند است، اما کافی نیست، اظهار داشت: فکر میکنم فرهیختگی زنان و مردان هوشمند و آگاه این است که مشترکا به این مسئله بپردازند.
موسوی لاری در ادامه با بیان این که در سیرهی عملی و در بیان امام خمینی(رض) پرداختن به مردم واقعیتی انکارناپذیر است گفت:: انتخابات یعنی عرصهای برای ظهور و بروز دیدگاهها و نظریات عامهی مردم که 3 عنصر اصلی آن مدیران برگزاری انتخابات کسانی که خود را در معرض انتخاب و گزینش قرار میدهد و مردم هستند.
وی ادامه داد: معمولا عنصر سوم کمترین مشکل را داشته و هرگاه زمینه برای حضور مردم فراهم شده آنها حضور خود را به نمایش گذاشتند ، گروه دوم کسانی هستند که میتوانند با افکار عمومی ارتباط برقرار کنند و معمولا افراد دارای نام و نشان در حوزه ی مختلف هستند و به اعتقاد من گروه دوم و گروه مدیران اجرایی دو گروهی هستند که قدرت و قوت هر یک از این ها تعدیل کنندهی دیگری است.
وی در ادامه با طرح این سوال که آیا هر کس در مصدر کاری قرار گرفت میتواند به دلیل جایگاه قانونیاش خود را حق مطلق بداند و هر گونه خواست رفتار کند، افزود: معتقدم که هر دوی اینها غلط است، افراد به دلیل برخورداری از جایگاه قانونی حق ندارند سلیقهشان را به جامعهی تحمیل کنند و همچنین بر اساس قانون اساسی افراد بدون هیچ شرط و تمسک به مقررات جاری کشور نمیتوانند وارد عرصه شوند و اگر کسی به این شکل وارد عرصهی انتخابات شود خود مردم در مورد او داوری میکنند .
وی افزود: ما قدرت و قوتی را قبول داریم که برگرفته از قانون باشد و اگر افراد خود را ملتزم به قانون بدانند بسیاری از مشکلات حل میشود و تعدیل صورت میگیرد.اما مشکل اینجاست که به دلیل پارهای باورها و برداشت عدهای سلیقهی خود را جایگزین قانون میکنند و قانون را قانونی میدانند که سلیقهی آنها را تایید کند و اگر قانون با روش و منش آنها منطبق نباشد نیازی برای اجرا نمیبیند این مشکل اصلی انتخابات است که جز با حضور مردم درمان نمیشود و متاسفانه این واقعیت تلخ را باید بپذیریم که اگر مردم احساس کنند رای آنها بی خاصیت است در انتخابات حضور آنچنانی پیدا نمیکنند.
وی ادامه داد: اگر مردم حضوری با نشاط در عرصهی انتخابات نداشته باشند حرکات فراقانونی مسیر آینده کشور را با بدعت گذاریهای نامرغوبی مواجه میکند که از اهداف اولیهی مردم فاصلهی زیادی دارد.
موسوی لاری خاطر نشان کرد: ما هیچ مسیری جز مسیر حضوردر پای صندوقهای رای برای خروج از وضعیت موجود نمیبینیم. ما پایبند به نظام اسلامی هستیم و جریان اصلاح طلب ریشه دار ترین وفادارترین و معتمدترین جریانی ست که به نظام اسلامی وابسته است و برای این نظام قبل و پس از پیروزی سرمایه گذاری کردند.
وی با تاکید بر اینکه این صحبتها تبلیغاتی نیستند، افزود: درهمهی جریانهای حاضر که برایشان احترام قائل هستم ،نقش عناصر مبارز جریان اصلاح طلب، بیش از سایر جریانهاست و پس از انقلاب هم برای تثبیت نظام بیشترین حضور را داشتند.
وی ادامه داد: معتقدم جریان اصلاح طلب جریانی برخاسته از متن انقلاب است و بخش جدایی ناپذیر نظام اسلامی ماست و حضور این جریان به معنای ماندگاری فکر و اندیشهی امام (ره)است. در عرصهی سیاست خارجی مدیریت ، معیشت مردم و حرکتهای توسعهای ، جریان اصلاح طلب کارنامهی قابل ارائهای دارد و امروز هم با وجود همهی مسائل و مشکلات و تلخ کامیهایی که از برخی برخوردها ناشی میشود باز هم به دلیل وفاداری به فکر و راه امام(ره) در انتخابات حضور مییابد.
که تحلیلگران بدانند جمهوری اسلامی در متن و بتن خود حضور مردم را به عنوان یک واقعیت میطلبد.
موسوی لاری همچنین با ابراز امیدواری از این که سعهی صدر مدیران به گونهای باشد که حضور جریان اصلاح طلب و معتبر به شمار رود، افزود: التزام جمع اصلاح طلب به حضور فعال در عرصهی انتخابات است و برای انجام وظیفهی ملی و شرعی و قانونی خود لازم میبینیم تا به کشور و جامعه خدمت کنم و عرصهی انتخابات را عرصهی خدمت بدانم.
وی خاطر نشان کرد: مدیران انتخابات این حضور را به عنوان فرصت و نه تهدید برای خود تلقی کنند و امیدواریم خرد جمعی مردم داور نهایی باشد.
وی با اشاره به این که در شرایط امروز جامعهی ما با مشکلات جدی در زمینهی مدیریت ، نحوهی هزینه کردن منابع و نحوهی تعامل با دنیای خارج روبروست افزود: اصلاح طلبان میخواهند مانند سایر رقبایشان وارد عرصه شوند وامیدواریم این شرایط فراهم شود و داور نهایی انتخابات مردم باشند و مردم هر چه انتخاب کنند مورد قبول جریان اصلاح طلب است.
موسوی لاری همچنین در حاشیه تین نشست در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جریان اصلاح طلب خود را در متن نظام معرفی میکند،افزود: این جریان معتقد است که قانون اساسی ظرفیتهای لازم برای همهی گروههای سیاسی جامعه را دارد. نباید به بیگانه دل بست و منتظر دیگران بود، بلکه باید در درون در جستجوی اصلاح بود و رسانهها به این مسئله توجه کنند که در دو اردوگاهی که امروز شکل گرفته با وجود اختلاف نظر و سلیقهای که دارند منتسب به نظام بوده و مخاطب رهبری نیستند.
وی با بیان این که راه حلهای درون سیستمی مناسبترین راه حل است، افزود: نگاه به بیرون و بهره گیری از بیرون برای هیچ یک از دو جریان اصولگرا و اصلاح طلب مطرح نیست و مطرح کردن این مسئله تنها به ایجاد اضطراب و تشدد در جامعه منجر خواهد شد.
وی دربارهی تعریف ائتلاف حداقلی گفت: اگر ما بپذیریم که احزاب گروهها و تشکلها، با سلایق مختلف، زمانی که میبینند مطالباتشان در مقطعی جز آنکه با هم پیمان ببندد و برای رسیدن به اصولی که میانشان مشترک است تشریک مساعی داشته باشند، قابل دستیابی نیست ، ائتلاف حداقلی شکل میگیرد.
رئیس ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از برخی اظهار نظرها دربارهی حضور بازرسان و ناظران بینالمللی در انتخابات آتی چیست؟ گفت: قانون ستیزی و قانون گریزی دستگاههای مسئول که از ناحیهی متولیان انتخابات مطرح شده چنین ذهنیت منفیای را ایجاد کرده و باعث شده که برخی فکر کنند که اگر متولیان اجرای انتخابات به قانون پایبند نباشند، بازرسان وناظران بینالمللی میتوانند در عرصهی انتخابات حضور پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: این توهین به ملت، جامعه و فرهیختگانی است که در کسوت های مختلف در کشور فعالند، زیرا با ساز و کارهای قانونی، که در قوانین موضوعهی کشور برای برگزاری یک انتخابات سالم وجود دارد، دیگر نیاز به ناظران بینالمللی و خارجی نداریم.
موسوی لاری در پاسخ به این سوال که آیا احتمال میدهید بین اصلاح طلبان و اصولگرایان معتدل، ائتلاف شکل بگیرد ، اظهار داشت: این ائتلاف به یک معنا صورت گرفته است.
انتهای پیام
کد خبر: 8610-10415 |