KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

پیروی ائتلاف اصلاح‌طلبان از شعار «ایران برای همه ایرانیان»

موسوی‌لاری اعلام کرد:
پیروی ائتلاف اصلاح‌طلبان از شعار «ایران برای همه ایرانیان»

سایت ائتلاف اصلاح طلبان آذربایجان شرقی: با سید عبدالواحد موسوی لاری وزیر کشور دولت اصلاحات در دفتر کارش در ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان به گفتگو نشستیم.آقای لاری مثل همیشه آماده و دقیق بود و مثل همه اصلاح طلبان پراز امید،کمی نگران و آرام.

یاغیش:جناب آقای موسوی لاری در ستاد ائتلاف اصلاح طلبان نشسته ایم.شرایط پیش روی انتخابات هشتم مجلس را چگونه ارزیابی می کنید؟
موسوی لاری:اولا تبریک می گویم که توفیق پیدا کردید به عنوان یک جریان فکری اصلاح طلب ساز و کارهای مناسب برای فعالیت های خود در استان آذربایجان شرقی را فراهم کنید و اولین ستادی باشید که سایت اطلاع رسانی خودش را راه اندازی کرده و حضورش را در عرصه اطلاع رسانی اعلام کرده است.این امر نشانگر عزم توام با تدبیر و برنامه ریزی دوستان است.همزمانی گشایش سایت یاغیش و عید غدیر را هم به فال نیک می گیریم و امیدواریم که از این همزمانی حداکثر بهره را ببرید و خداوند توفیق دهد در جهت آرمان های اسلامی و علوی حرکت کنیم.
فضای عمومی انتخابات به چند عامل بستگی دارد.اولین و مهم ترین آن عرصه عمومی انتخابات است.اگر مردم با شور و شوق و اشتیاق در انتخابات حضور پیدا کنند قطعا نتیجه ای که حاصل می شود نتیجه با برکتی خواهد بود. مقتضی حضور مردم در انتخابات عملکرد مسئولین است.مردم طبعا علاقمند به شرکت در سرنوشت خود هستند و نقش داشتن در گزینش مدیران و تصمیم گیری درباره آینده خود هستند، مشروط به این دستگاه حکومت و در انتخابات دستگاه اجرا و نظارت این حق مردم را به رسمیت بشناسد و به مردم فرصت دهد که در یک رقابت صحیح بر مدار قوانین موضوعه کشور در عرصه سرنوشت و تصمیم سازی و تصمیم گیری حضور پیدا کنند.

یاغیش:پس میزان مشارکت مردم به عملکرد مسئولین بستگی دارد.
موسوی لاری:اگر مجریان و ناظران انتخابات برای انتخابات از موضع قانون و قانون مداری و به نمایندگی از اصل حکومت جمهوری اسلامی نه به نمایندگی از یک طیف یا جریان یا حزب یا سلیقه خاص برگزار کننده انتخابات باشند و فرصت برابر برای گرایشات مختلف و سلایق مختلف که علاقمندند در چارچوب قانون اساسی فعالیت کنند فراهم باشد، مردم مشتافانه شرکت خواهند کرد.اما اگر به جای قانون مداری سلیقه مداری حاکم شود و دولتمردان و حکومتگران به جای آن که از موضع اصل حاکمیت و نظام با مردم تعامل کنند به نمایندگی از یک سلیقه ای که برتر می دانند حقوق مردم را نایده گیرند مردم انگیزه حضور نخواهند داشت و مشارکت خوبی نخواهیم داشت.

باغیش :با فرض مشارکت بالا وضعیت اصلاح طلبان را چگونه ارزیابی می کنید؟
موسوی لاری:اصلاحات وضعیت مناسبی دارد،هم به اعتبار پیشینه اصلاح طلبان در 8 سال دوره آقای خاتمی و کارنامه مثبت مدیریت اجرایی دولت اصلاحات و هم به دلیل گفتمان صریح و شفاف و کم مساله ای که اصلاح طلبان با مردم دارند.اصلاح طلبان مردم را با برنامه ای دعوت به انتخابات می کنند که طبق آن فردایی بهتر برای ایرانیان خواهد بود. پس هم به اعتبار گذشته و هم به اعتبار آینده وضعیت اصلاح طلبان مناسب است و فضای سنگینی که در کنار این امیدواری وجود دارد دغدغه ها و دل مشغولی هاست.

یاغیش :دل نگرانی از برگزاری انتخابات؟
موسوی لاری: نگرانی ها از نحوه عمل دستگاه مسئول انتخابات است.در مرحله اول تایید یا رد صلاحیت داوطلبان و در مرحله دوم سلامت انتخابات و سالم برگزار شدن انتخابات است.در این دوره مساله سلامت انتخابات پررنگ تر شده است.دلیل آن هم همسویی دو قطب مسئول در امر انتخابات در هیئت های اجرایی و هیئت های نظارت است.این ها در واقع به جای آن که در مقاطع مختلف کنترل کننده و ناظر هم باشند مکمل هم هستند و این بیم وجود دارد که هیئت های نظارت و اجرایی سلایق خود را که سلیقه و اعتقاد مشترک آن هاست بر اصل قانون ترجیح دهند.به هر حال این دغدغه وجود دارد و امیدواریم هیئت حاکمه به آن پاسخ مناسبی بدهد.

یاغیش:درباره ائتلاف هر چند زیاد گفته شده است اما بد نیست دیدگاه حضرتعالی را نیز در این زمینه بشنویم.
موسوی لاری:در رابطه با ائتلاف حرف ما از اول این بود که با توجه به ظرفیت هایی که جریان اصلاحات در اختیار دارد و امکانات محدودی که ازنظر رسانه ای و مالی و تدارکاتی دارد تشتت و چندگانگی عامل اصلی ناکامی جریان اصلاحات است.در انتخابات نهم ریاست جمهوری هم نداشتن یک کاندیدای واحد و عدم همگرایی و هم نوایی طیف های مختلف اصلاح طلبی باعث شکست بود.ائتلاف و همگرایی اصلاح طلبان نه تنها یک وظیفه ملی است بلکه با توجه به مجموعه شرایط،تکلیف انقلابی و اسلامی است که ما برای حفظ مصالح کشورمان و مصالح مردم و خروج از وضعیت ناهنجاری که کشور با آن گرفتار است با هم ائتلاف کنیم و شرایط مناسب تری برای آینده کشور ترسیم کنیم. شخصیت ها و احزابی که در ائتلاف شرکت کرده اند مجموعه های ریشه دار و با سابقه اصلاحات هستند. برخی از احزاب و گروه هایی هم که مصلحت ندیدند در ائتلاف باشند بارها اعلام کرده اند که ما در سه محور با ستاد ائتلاف تشریک مساعی خواهیم کرد.

یاغیش:کدام سه محور؟
دفاع از داوطلبان در مقابل رد صلاحیت های غیر قانونی،همکاری در نظارت بر سلامت انتخابات و جلوگیری از تقلبات و تخلفات احتمالی، اشتراک کاندیداها در تهران و شهرستان ها تا بیش از 80% .

یاغیش:با این شرایط به نظرمی رسد ائتلافی بی سابقه در جمع اصلاح طلبان شکل گرفته که حتی در تاریخ معاصر نمونه های مشابه چندانی ندارد.

موسوی لاری:ائتلاف سراسری اصلاج طلبان که با محوریت جناب آقای خاتمی شکل گرفته بی سابقه ترین ائتلاف و همگرایی است که تا به امروز برگزار شده است.

یاغیش:در رابطه با استان ها برنامه مشخص ستاد چیست؟
موسوی لاری:در رابطه با استان ها از اول نظر ما این بود که شخصیت های تاثیرگذار به اضافه احزاب و تشکل های سیاسی هر استان در قالب ستاد ائتلاف و یا شورای اصلاح طلبان کار ساماندهی امور انتخابات را بر عهده گیرند و خود آن ها در باره کاندیداهایی که در استان هستند تصمیم بگیرند و ستاد مرکزی دخالتی نداشته باشد؛ مگر در مواردی که خود ستادهای استانی از ستاد مرکزی انتظار مساعدت و کمک داشته باشند. یکی از این موارد کمک هم هم تشویق برخی شخصیت های ملی و منطقه ای برای حضور در عرصه انتخابات است.مناسب وضعیت استان ها ایجاب می کند که در پاره ای موارد برخی از شخصیت های سیاسی و اجتماعی مورد نطر استان ها توسط ستاد مرکز ترغیب به ثبت نام شوند. اما ستاد مرکز در امور مختلف انتخابات استان ها دخالت نمی کند.ما سعی کردیم به همه دوستان منتقل کنیم که ستاد مرکز وظیفه خود را ایجاد انسجام بین گروه ها می داند و دست ستادهای استانی بازگذاشته شده است.

یاغیش:درباره محتوای فعالیت ها مثلا در رابطه با دغدغه های قومی و منطقه ای هم آیا چنین رویکردی وجود خواهد داشت؟
موسوی لاری:در رابطه با اقوام و قومیت های مختلف که در ایران هستند یک نقطه و اصل خدشه ناپذیر وجود دارد و آن افتخار همه اقوام به ایرانی بودن است.اصلاح طلبان هم همواره نشان داده اند که ایران برای همه ایرانیان نه تنها یک شعار بلکه یک آرمان است که تلاش کرده ایم در عرصه مسئولیت تحقق پیدا کند.تا جایی هم که شرایط و مقتضیات عمومی کشور اقتضا کرده این امر تحقق یافته است.به طور کلی فرض بر این بوده است که همه قومیت ها اعم از فارس،آذری، بلوچ و عرب و مجموعه خرده فرهنگ ها و لهجه ها اعم از لری و گیلکی از نظر قانون اساسی جمهوری اسلامی حقوق برابر دارند و همه این ها در اداره امور کشور سهمی برابر دارند و مطابق قانون اساسی حق دارند در مسئولیت های کشور دخالت کنند و زبان خودشان و ادبیات خودشان و فرهنگ خودشان را ترویج کنند.هیچ گونه تبعیض قومی در شان نظام جمهوری اسلامی نیست.همان طور که تبعیض جنسی هم نداریم. زن و مرد در عرصه های مختلف برابر هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد