فراخوان مجمع زنان اصلاحطلب برای ثبتنام گسترده در هشتمین دوره انتخابات مجلس
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
مجمع زنان اصلاحطلب با صدور بیانیهای زنان را برای ثبتنام گسترده در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی فراخواند.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این بیانیه آمده است: بازخوانی و مرور تاریخ پر فراز و نشیب حرکتهای عدالتطلبانه در ایران در یکصد سال اخیر به خوبی موید این حقیقت است که زنان ایرانی همواره در کنار پدران، پسران و همسران خود و بعضا پیشاپیش آنان در حرکت بوده و در تمامی میادین، جبههها و عرصهها نقشی تاثیرگذار داشتهاند. از همان زمان آغاز انقلاب مشروطیت تا هنگام ارایه لایحه انتخابات که زمزمههای مربوط به نفی صلاحیت زنان برای شرکت در مجلس بالا گرفت و زنان را در شمار مجانین و محجوران و ضعفا قرار دادند که لیاقت حق انتخاب ندارند، تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی، شکلگیری و استقرار و تداوم نظام جمهوری اسلامی و بعد از آن در برهههای مختلف، زن ایرانی آمد و ماند و ایستادگی کرد و بر حق خود پای فشرد.
اینک که در آستانه دهه چهارم انقلاب اسلامی و نیز در آستانه انتخابات دیگری قرار داریم و نگاهی گذرا به وضعیت موجود مشارکت سیاسی زنان در ایران (اعم از انتخابات و انتصابات) ما را به حقیقت دیگری رهنمون میسازد و آن اینکه به رغم پیشرفتهای قابل توجهی که در عرصههای دانشآموختگی، بهداشت و امید به زندگی زنان ایرانی نصیب خود کردهاند، هنوز پیشرفت و تغییر چندانی در وضعیت مشارکت سیاسی آنان قابل مشاهده نیست.
سهم کمرنگ و شکننده زنان در کرسیهای مجلس (٤ درصد)، شوراهای محلی (٥/١ درصد) و نسبت مدیران (٣ درصد)، در مقایسه با نقش و تاثیر آنان در توسعه و پیشرفت کشور، به عنوان نیمی از جمعیت و سرمایه انسانی، به خوبی به این موضوع مهر تایید میزند که عدم توازن در افزایش مشارکت زنان در زمینههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی یکی از چالشهای جدی نظام در سالهای آتی خواهد بود و ادامه وضعیت موجود به تشدید دوگانگیها خواهد انجامید. در قبال مسوولیتها و تکالیفی که در عرصه مشارکت سیاسی از زنان انتظار میرود و آن هم بیشتر در حد گرم کردن تنور انتخابات و بازی در نقش سیاهیلشکر و پیادهنظام بوده و بیش از آن اجازه پیشروی به آنها داده نشده است، حق زنان در زمینه مشارکت متوازن و متناسب آنان در تصمیمگیریهای سیاسی به درستی ادا نشده است و وضعیت موجود طبق آمارها و استانداردهای مربوطه حکایت از آن دارد که گامی موثر در راه ظرفیتسازی برای پذیرش زنان در این عرصه برداشته نشده است.
همچنانکه زنان و دختران ما در سایر عرصههای اجتماعی (آموزش و دانشآموختگی و مشارکت اجتماعی و ...) در سایه یک حرکت اجتماعی نانوشته برای تغییر وضعیت خود قیام کردند و منتظر نماندند تا ببینند که دیگران بر ایشان چه خوابی دیدهاند، در این عرصه نیز که اهمیت آن چه بسا بیشتر از سایر عرصههاست، نباید منتظر بمانند تا حقشان دو دستی تقدیمشان شود و به جای آنکه چشم به دنیایی بدوزند که به دست دیگران ساخته شود و معجزهای رخ دهد باید خود پا پیش گذاشته و سنگ بنای آینده بهتر را با دستان خود روی هم بگذارند و بدانند که معجزه هر لحظه در حال وقوع است و معجزه واقعی خود ما هستیم. زنان و دختران ما به خواست خود تصمیم گرفتهاند به امید دستیابی به فردایی بهتر و موقعیتهای برتر در آینده بر تواناییهای خود بیافزایند و توان عاملیت خود را با آموزش تقویت کردهاند. مسیری که شروع شده در میانه راه است و تنها با همت و عزم جدی خود زنان و دختران ایرانی در کسب همه حقوق انسانیشان به پایان خود نزدیک خواهد شد به گونهای که مشارکت خود را در تمامی عرصهها بر حاکمیت تحمیل نموده و قدرت ابتکار عمل را از متولیان امور سلب نمایند.
با مرور و تامل بر تجربه پیشرویمان در چند سال گذشته و به ویژه نقش و تاثیر انتخابات در تغییر جهتگیریهای کلان کشور و خصوصا اتخاذ رویکردهای نامتناسب و نامتقارن با وضعیت موجود زنان، عزمها را باید جزمتر کرده و با درک شرایط حاکم بر کشور، علیرغم تمامی مشکلات و سختیهای راه مصممتر از قبل پا به عرصه نهاد و با حضور گسترده خود، قدرت انتخاب مردم را بالا برده و موجبات دلگرمی سلایق و صداهای مختلف اقشار گوناگون مردم را فراهم کرد.
زنان ما باید بدانند و خوب میدانند که در این عرصه چه هزینههایی در انتظارشان است اما برای تغییر وضعیت باید رنج و مرارت راه را بر خود هموار کرده و حتی از عرض و آبروی خود نیز مایه بگذارند و بدانند که بیتفاوتی، کنارهگیری و قهر نه تنها چاره کار نیست بلکه خواست قلبی و تمایل باطنی کسانی است که مشارکت زنان را نه یک فرصت بلکه یک تهدید میدانند و همچنان زن را موجودی وابسته، طفیلی و واجبالنفقه، دائمالحمایه و آسیبپذیر میخواهند و به رغم تحولات و واقعیتهای جامعه، مسایل زنان را صرفا به مسایل زنان سرپرست خانوار و زنان خانهدار تقلیل میدهند.
عدم حضور گسترده در عدم انتخابات، کاستن از دغدغهها و واگذاری سخاوتمندانه عرصه به کسانی است که خود را در جایگاه قیم ملت (که خود از رسوبات نظام مردسالاری و پدرسالاری است) قرار داده و با اعمال سلیقههای شخصی و گروهی حق انتخاب مردم را محدود و مسدود میکنند. باید با حضور گسترده خود طرفداران مردمسالاری را در تحقق اهدافشان ناکام گذاشته و مقدمه تشکیل مجلسی که باید عصاره فضایل ملت و در راس امور باشد – نه در حاشیه – را فراهم کرد، مجلسی که زنان و مردان آن در تحقق عدالت، برابری و حقیقت از هیچ تلاشی دریغ نورزند، مجلسی حقجو، عدالتطلب و برابریخواه.
این مجمع با درک عمیق موانع، کمبودها و چالشهایی که بر سر فعالیت سیاسی زنان در کشور وجود دارد و شرایط ناعادلانه و نابرابر حاکم بر مبارزات سیاسی میان زنان و مردان و اعتقاد راسخ به ضرورت برونرفت از این وضعیت، از تمامی زنان فرهیخته و نخبه، درد آشنا و زمانشناس و واجد شرایط دعوت میکند تا در فرصت باقیمانده برای ثبتنام، وارد عرصه شده و با حضور گسترده خود زمینههای افزایش کمی تعداد نمایندگان زن مجلس را فراهم سازند و بدانند که اختصاص کرسیهای بیشتر در مجلس به آنان نه یک سهم بلکه حق آنان است و حق را باید گرفت.
در پایان روی سخنمان با دستاندرکاران برگزاری انتخابات است که باید مانع اعمال سلیقهها و رویههای خلاف قانون اساسی شوند تا این حق الهی از مردم سلب نشود و در خدمت منافع فرد یا گروهی خاص قرار نگیرد. در غیر این صورت دیگر نباید انتظار داشه باشند که برخی فقط به درد گرم کردن تنور انتخابات بخورند. خداوند انسان را بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم ساخته است و هرگونه محدودیت و اعمال سلیقه در این راه برخلاف سنت الهی است.
به امید برگزاری انتخاباتی آزاد، عادلانه، سالم و رقابتی.
انتهای پیام