بودجه بیسابقه تقدیم مجلس شد
حمدینژاد: همه چیز را ساده و عامهفهم کردیم!
نوروز: احمدینژاد صبح روز دوشنبه برای تقدیم لایحه بودجه سال 87 به مجلس رفت. بودجهای که بر خلاف رویههای جاری بودجه نویسی در صفحات محدود و تنها با اعلام بودجه در اختیار نهادها و ارگانهای دولتی و حکومتی نوشته شده و به قول احمدینژاد «پیچیدگی ندارد».وی همچنین به خبرنگاران گفت: این بودجه کم حجم و به گونهای تنظیم شده که همه آحاد ملت ایران بتوانند بر آن اشراف پیدا کنند.
احمدینژاد در سخنان خود در هنگام تحویل بودجه 87 به مجلس گفت: عدم شفافیت بودجه در بخش تبصره ها به گونه ای است که کمتر کسی را می توان که یافت که توانسته باشد بر بخشهای مختلف آن اشراف یابد، ولی ما بودجه 87 را شفاف و به دور از پیچیدگی ارائه کردهایم.
وی با بیان اینکه «شاید با یک تعبیر قانون بودجه از قانون برنامه نیز حساستر باشد»، ادامه داد: بودجهای که امسال به مجلس تقدیم میکنیم، در قالبی جدید است.
به گفته رئیس جمهور، نظام بودجهریزی در کشور حداقل از 40 سال قبل تا به امروز همواره مورد نقد جدی برنامهریزان و صاحب نظران بودجه است.
وی همچنین با اشاره به حجم مقالات و نوشتههایی که در نقد بودجه منتشر شده است، گفت: انتقادات در این زمینه به دهها هزار صفحه میرسد و امروز صدها جلد کار انجام شده درباره نظام بودجه در اختیار ما قرار دارد.
رئیس قوه مجریه در ادامه سخنانش با اشاره به انتقاداتی که به نظام بودجه نویسی سابق در کشور وارد است، «عدم شفافیت بودجه» را یکی از این موارد دانست و افزود: اگر بودجه را در ذهنتان مرور کنید، متوجه میشوید که بخشهای مختلفی از آن با عدم شفافیت مواجه است و کسی نمیتواند بگوید که هر دستگاه چقدر هزینه میکند و این هزینه را در کجا مصرف میکند و حاصل مصرف این هزینهها چیست؟
وی با انتقاد از پیچیدگی بخش تبصرههای لایحه بودجه ادامه داد: ما به خصوص در بخش تبصرهها با آنچنان پیچیدگیای مواجه هستیم که از دستگاه اجرایی گرفته تا مجلس کمتر کسی را میتوان که یافت که توانسته باشد بر بخشهای قابل توجهی از آن اشراف یابد و این نشان میدهد که کار شفاف نیست.
رئیس جمهوربا بیان اینکه «بودجه 87 شفاف و به دور از پیچیدگی ارائه شده است»، تاکید کرد: این مسئله تا جایی پیش رفته که در طول 40 سال اخیر هیچ کدام از بخشهای مورد هدف قانونگذار محقق نشده و در بخشهایی چون آب، مسکن و یا اشتغال هیچ کس نمیتواند پاسخ روشن دهد که ساماندهی اساسی چه زمانی صورت می گیرد و لذا هزاران کار نیمه تمام در کشور باقی مانده است.
احمدی نژاد «پیچیدگی در اجرا» را نقد دیگری دانست که در قانون بودجه وارد است و افزود: ما در قانون سال 86 شاهد تصویب بیش از 180 حکم بودیم که غیر از چند مورد آنها، بقیه هزینه قابل توجهی داشت و دولت میبایست برای آنها 60 آئیننامه تصویب میکرد.
وی ادامه داد: اگر در قالب همین بودجه امسال کسانی قصد انحراف از اهداف دولت و مجلس را داشته باشند با استناد به همین قوانین میتوانند نظر خود را محقق نمایند چرا که وقتی پیچیدگیهای یک امر زیاد میشود، راههای فرار از آن نیز فراهم میگردد.
رئیس قوه مجریه «باز بودن دست دولت در استفاده از منابع ارزی کشور» را یکی از نقایص این قوانین دانست و گفت: همان طور که میدانید دست دولت برای برداشت از حساب ذخیره ارزی کاملا باز است اما دولت هرگز چنین کاری را نکرده چرا که بر سیاستهای کشور در این خصوص واقف است.
وی افزود: به هر صورت این پیچیدگیها بسیاری از وقت دولت و مجلس را می گیرد و ما تنها 14 نیمروز برای بررسی تبصرهها صرف کردیم و قطعا در مجلس نیز وقت زیادی برای این منظور صرف شده است. درصورتی که غیر از دو سه تا تبصره کلیدی راهگشا، بقیه روی هم ۶۵۰میلیارد تومان درآمد و هزینه است.