KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

عتاب دولت به رسانه‌ها

عتاب دولت به رسانه‌ها
صفار هرندی: جلوی خودتان را بگیرید؛ چرا از ما تعریف نمی‌کنید؟

نوروز: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح دوشنبه در حاشیه جلسه ارائه لایحه بودجه از سوی رییس‌جمهور به مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و به پرسش‌های آن‌ها پاسخ داد. «محمدحسین صفار هرندی» در این مصاحبه که با پرسش‌های انتقادی و صریح خبرنگاران پارلمانی همراه بود، با لحنی عتاب‌آلود، رسانه‌های منتقد را به «جفاکاری در حق دولت» متهم کرد و از مدیران رسانه‌ها خواست تا خودشان جلوی این رویه را بگیرند.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «منظور رییس‌جمهور از اظهارت چندی پیشش، مبنی بر این که برخی رسانه‌ها به تحریف سخنان وی می‌پردازند، هم‌چنین سخنانش در صحن علنی مجلس در هنگام تقدیم لایحه بودجه، کدام رسانه‌ها هستند، در صورتی که بیشتر رسانه‌ها در اختیار دولت هستند؟»، با تعجب گفت: بیشتر رسانه‌ها در اختیار دولت هستند؟!


خبرنگاران در پاسخ به صفارهرندی گفتند: « به قول آقای حداد عادل، ( اظهار نظر وی درباره رابطه مجلس و دولت و بیان اینکه «مجلس در مشت دولت نیست، بلکه پشت آن است») رسانه‌ها در اگر در مشت دولت نباشند، پشت دولت هستند.»

صفار هرندی گفت: خدا کند اینطور باشد که واقعا رسانه‌های کشور حتی به صورت منتقد منصف در اختیار دولت باشند؛ ولی برداشت من این نیست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با وجود اینکه ما کارهای خوب رسانه‌ها را ستایش می‌کنیم، اما خیلی جاها در مورد خدمات دولت جفاکارانه برخورد می‌شود که جا دارد خود افراد رسانه جلوی این مسائل را بگیرند. رسانه‌ها خوب را بگویند خوب است، بد را بگویند بد است؛ اما اینکه بد را بگویند خوب است، چیز بدی است.

صفار هرندی در ادامه در پاسخ به این مطلب که «ممکن است معیارها از نظر دولت و رسانه‌ها متفاوت باشد»، گفت: روز، روز است. چرا بگوییم روز، شب است؟ ما خوب را بگوییم خوب است، بد را بگوییم بد است.

وی در ادامه با بیان اینکه «مثلا ما در حوزه فرهنگ سعی کرده‌ایم پروژه‌هایی را که حتی تا 20 سال رها شده بود، در دست بگیریم، آماده کنیم و در اختیار اصحاب فرهنگ قرار دهیم»،پرسید: آیا این چیز خوبی است یا بد است؟ این امر کجا منعکس می‌شود؟

خبرنگاری درادامه خطاب به صفار هرندی گفت: «شاید شما ارتباط خوبی با رسانه‌ها ندارید» که وی در پاسخ گفت: نه! بنده هر وقت پروژه‌ای را افتتاح کرد‌ه‌ام به دوستان گفته‌ام کارنامه آن را بنویسند و مثلا بگویند این پروژه در چه سالی آغاز شده، چه مدت طول کشیده، چند سال رها شده و دولت نهم چند ماه تلاش کرده آن را به نتیجه برساند و اکنون به نتیجه رسیده است؛ یعنی کارنامه آن را در اختیار رسانه‌ها قرار دهند. این چیز بدی است یا خوب؟

وزیر ارشاد در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «آیا خود شما موقعی که در روزنامه کیهان بودید این مقدار ازدولت آقای خاتمی حمایت می‌کردید و روشتان در مورد دولت خاتمی چگونه بود؟»، گفت: من امروز نمی‌توانم در مورد کیهان حرف بزنم؛ چرا که در جایگاه دیگری هستم، ولی به عنوان یک ناظر بیرونی حرف می‌زنم. همان دوره نیز گاهی وقت‌ها کیهان می‌شد وکیل مدافع آقای خاتمی. یک عده گزک می‌کردند و می‌آمدند می‌گفتند که مثلا خاتمی در فلان سفر بر سر میزی نشسته که فلان چیز بر آن بوده که کیهان از خاتمی دفاع کرد، ولی من یک بار ندیدم در طول این دو سال و نیم که از عمر دولت نهم گذشته کسی از این دوستان بگوید فلان اتهامی که به این دولت زده شد، ناروا بود.

وی در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران در پاسخ به این مطلب که «روزنامه کیهان یک روزنامه دولتی و حکومتی است و وظیفه دارد از همه ارکان حاکمیت دفاع کند اما برخی از روزنامه‌ها شخصی هستند و چنین وظیفه‌ای ندارند»، گفت: پس یعنی انصاف و حق نیست؟ این دولت کاری را که رها شده بوده مثلا به اتمام رسانده است، آیا این چیز خوبی نیست؟

در ادامه، خبرنگاری به صفار هرندی گفت: چون ما اعتقاد داریم کار به اتمام نرسیده، بلکه تازه شروع شده است.
وزیر ارشاد پاسخ داد: شما می‌توانید به استان‌ها سفر کنید و ببینید چه پروژه‌هایی را دولت به اتمام رسانده است.

خبرنگار دیگری به صفار هرندی گفت: ما را به این سفرها نمی‌برند، خبرنگاران همراه رییس‌جمهور را به سفر می‌برند. صفار در پاسخ گفت: مگر ایرانگردی است؟ از سویی دیدن ایران و رفتن به نقاط مختلف آن نیاز به مجوز دارد؟ شما می‌توانید سفر بروید و این چیزها را بررسی کنید و ببینید چه اقداماتی انجام شده است.

وی افزود: من خود را همچنان عضو خانواده رسانه می‌دانم، چشم‌بستن روی حقایق پیش‌کش، می‌خواهند ما را جلو افکار عمومی مفتضح ‌کنند؛ اما به چه دلیل افکار عمومی با وجود این همه جوسازی علیه رییس‌جمهور باز هم سر و دست می‌شکند.

وزیر ارشاد در پاسخ به این مطلب که «امروز رسانه‌ ملی به طور کامل در اختیار دولت است و از دولت به صورت کامل حمایت می‌کند»، نیز گفت: این که شما می‌گویید بی‌انصافی است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اظهار نظر همین خبرنگار که گفت امروز تلویزیون به صورت کامل از دولت حمایت می‌کند، افزود: بزرگ‌ترین انتقادها از خود صدا و سیما علیه دولت مطرح می‌شود؛ البته انکار نمی‌کنیم رسانه ملی به اعتبار وظیفه‌ای که دارد باید بلندگویی برای نظام باشد و دولت بخش اصلی نظام است و حق هم این است که از دولت حمایت کند، در تمام دوره‌ها نیز این‌گونه بوده است که به عملکرد دولت سرویس داده می‌شود.

صفارهرندی در ادامه به بودجه و فعالیت‌های دولت اشاره کرد و گفت: دولت به لحاظ امکانات، همه چیز مردم می‌شود، رسانه ملی به این دولت پوشش ندهد می‌خواهد به کجا پوشش بدهد؟ اگر به این دولت یا هر دولتی پوشش ندهد، می‌خواهد به کجا پوشش دهد؟ پس ببینید این هنر نیست که رسانه ملی در خدمت دولت است. پس اگر خبرهای اینجا را نزند، بخواهد خبرهای افغانستان را بزند، بخواهد خبرهای مخالفت دولت را بزند؟ اینکه مضحک است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که «آقای خاتمی نیز 20 میلیون رای داشت و برآمده از آرای ملت بود ولی به نظر می‌رسد صدا و سیما اینگونه از وی حمایت نمی‌کرد»، گفت: این ملت، دولت و مجلس را انتخاب کرده‌اند و به آن دولت نیز سرویس داده می‌شد. کاری را که انجام شده چرا رسانه ملی یا دیگر رسانه‌ها انکار کنند؟ نباید انکار شود. مگر می‌شود انکار کرد؟ من می‌گویم رسانه‌ها بیایند انتقاد کنند و بگویند مثلا کاری که انجام شده بد انجام شده یا اگر خوب انجام شده بگویند خوب انجام شده است. عیبی ندارد انتقاد با منطق و استدلال باشد، ولی چرا ما کارهای خوب را نبینیم و چشم‌پوشی کنیم؟

صفارهرندی ادامه داد: من هر چند وقت یک بار با مدیران مسوول مطبوعات جلساتی دارم. در یکی از جلسات به مدیران مسوول گفتم چرا بعضا واقعیت‌ها را منعکس نمی‌کنید؟ یکی از آقایان در جلسه به صراحت گفت ما چون رقیب شما هستیم می‌خواهیم شما را به زیر بکشیم و خودمان آن‌جا بنشینیم؛ بنابراین خدمات شما را منعکس نمی‌کنیم و از ما انتظار نداشته باشید. من نیز گفتم پس در روزنامه و نشریه‌تان تابلویی را که عنوان می‌کند مستقل هستید بردارید و بگویید یک جریان حزبی هستید و روزنامه‌تان نیز یک حزب مکتوب و متعلق به حزب است. به مردم نیز بگویید این یک تریبون حزبی است، نه آزاداندیشی، نه آزاد فکر کردن و خبررسانی کردن، تا تکلیف مردم نیز با شما مشخص شود.

وی در پایان در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه « به چه میزان این احتمال وجود دارد که در آستانه انتخابات با رسانه‌ها برخورد شود و برخی رسانه‌ها تعطیل شوند؟»، گفت: وقتی آسمان می‌خواهد ببارد قبلا یک غرشی می‌کند، نه! خبری نیست.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد