KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

تجدد یا تمدن؟


 
تجدد یا تمدن؟ 
 

 
مشکل از کجا شروع شد؟مراجعت میکنیم به حافظه ی تاریخیمان تا بدین صورت حداقل علاوه بر زدن حرفمان اشاره ای هم داشته باشیم به تاریخ تا دوستان طرفدار تاریخ و حافظه ی تاریخی ما نیز عنایتی به این متن مبذول بدارند؛پارسیانی بودند که با تکیه بر فرهنگ کهن خود که چه بسا مورد تعدی و بحران های اساسی نیز تا به ان روز قرار گرفته بود در پناه همان احساسات نوستالوژیکی و انصافا زیبایی که در سایه روشن ذهنشان بود زندگی میکردند؛باز هم این سوال:مشکل از کجا شروع شد؟زمانی را یاد اور میشویم که ماشین در ایران نبود و حق استفاده از ان در انحصار اعیان قرار میگرفت و پر واضح است که مردم عادی چنین شرایتی نداشتند(شاید هم حق ان را نداشتند)بیاییم برسی کنیم موضوع مذکور و برخورد ان را با این مطلب؛در قرن ۱۹ که جریان انقلاب صنعتی را به همراه داشت کشور هایی در صدد تولیدات انبوه برامدند؛از جمله همین ماشین؛بدیهی است که تولیدات انبوه نیازمند بازار فروش نیز بود ؛حال تکلیف چه بود؟چه استراتژی باید تدبیر میشد؟پاسخ این است؛باید ابتدا فرهنگ استفاده از ماشین ایجاد میشد تا بدین صورت تولیدات به فروش میرسیدند(بنده از توضیحات بیشتر از بعد تاریخی اجتناب میکنم تا به اصل مطلب پرداخته شود)حال به موطنمان باز میگردیم این فرهنگ چگونه میتوانست نفوذ کند در میان پارسیان؟پاسخ این است باید تعریف عوض میشد و این بار بحث زیبایی شناختی ایرانیان.باید ابتدا نشان میدادند و وانمود میکردند که فرهنگ استفاده از ماشین تجدد است و ناگفته پیداست که انسان طالب زیبایی تجدد را به طوری طبیعی میطلبد ؛این گونه شد که حاج علی کد خدا  که کلا دهشان یک میدان خاکی بیشتر نداشت نیز صبحگاهان جهت تفنن میدان را دور میزد ؛ان ها توانسته بودند فرهنگ و تمدن را به اسم تجدد به پارسیان تزریق کنند .هستند همین امروز فرهنگ هایی که مرز بین انها با تجدد را نمیتوان تشخیص داد حال با دوستانی که حافظه ی تاریخیشان فعال است هم صدا میشوم که حق با انهاست و بدرستی میتوان مشکلات را در تاریخ ریشه یابی کرد و از همین دوستان همان پرسش استاد شریعتی را دارم که ؛چه باید کرد؟؟؟



نظرات 7 + ارسال نظر
soheil, , شنبه 15 دی 1386 ساعت 16:18 http://boy_shabe14@yahoo.com

سوختن ساختن و دم نزدن (استراتژیک ترین راه)البته با این اوضاع سیاسی ............................

خیلی خوشحالم که دومین تحلیل سیاسی دانشجویی در همکلاسی منتشر شده ، خیلی خوبه که یک دختر این تحلیل رو نوشته !

به امید تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان الکترونیکی

موفق و موید باشید !

ممنون از استقبالتون

با درود به نگارنده ی گرامی

بسیار خوشنودم از اینکه این مطلب مهم و اساسی پای بر عرصه ی عمومی نهاد و مطرح گردید٬ به واقع که موضوعی است قابل بحث و تأمل فراوان...

در این مقوله آنچه به ذهن من خطور می نماید دو اصل اساسی است٬ اول همان فرهنگ سازی است که مطرح فرمودید٬ و دیگری هم بومی سازی آن فرهنگ است که در بطن آن نهفته و باید در پی اولی به انجام رسد.
به واقع نیاز مبرم و اساسی به این اصول در کلیه ی امور وجود داشته و برای اجرای قاعده مند و اصولی امور باید صورت پذیرند

اما راه حل برآورده ساختن این اصول مهم و اساسی چیست؟
آیا این امور را با اجرای احکام اجباری و انقلابی می توان مواجه نمود و از آن نتیجه را جست؟ آن کاری که رضاشاه٬ به گمان خود در فرهنگ سازی آمرانه ی خویش در فرآیند کشف حجاب مرتکب شد؟
و یا نه شاید هم رویکرد محافظه کاره مؤثر واقع گردد٬ بنشینیم دست بر روی دست هم بگذاریم و نظاره گر اوضاع باشیم و شاهد شرایطی باشیم که در مثال این نوشتار ذکر رفت!
به گمان من و نتایجی که از هر دو روش فوق بدست آمده هیچ کدام از این روشها کارا نبوده و پاسخ مورد نیاز ما را نخواهند داد.
چاره ی درد ما اصلاحات است٬ رویکرد اصلاح طلبانه با فرآیند تدریجی و مؤثر و آگاهانه ی خود مطلب مورد نظر را به تدریج به جامعه تزریق نموده و موجب ثبات و پایداری آن می گردد٬ و طی یک پروسه ی مشخص آن موضوع را برای همیشه پایدار و مستدام نگاه می دارد.
بنابراین جامعه ی امروز ما بیش از هر رویکرد دیگر نیازمند رویکردهای اصلاح طلبانه می باشد.
امید به آنکه با به کار بستن این شیوه در زندگی روزمره ی خویش و بکارگیری آن در رویکردهای سیاسی٬ فرهنگی٬ اقتصادی٬ اجتماعی و ... به نتایج لازم نیل نماییم.

با تشکر از نگارنده نگارنده ی گرامی که با طرح این بحث موجب تأملی حتی کوتاه بر روی این موضوع مهم سیاسی٬ تاریخی٬ فرهنگی اجتماعی گشتند.

با آرزوی به کار گیری رویکردهای مناسب
تا درودی دگر بار بدرود

درود بر شما هم کلاسی محترم و با تشکر از نظراتتان بویژه پاسخ به سئوال استاد از جناح خودتان.ما خواستار به اجرا درامدن تمامی اهداف متعالی هستیم.موفق باشید

استخوان بندی متن رو خوب نتونستی ببندی... چیزهای زیادی در ذهنت بود که برای گفتن اونها باید ترتیب بهتری اتخاذ می کردی... اما در کل موجی که بر اثر انقلاب صنعتی اروپا به سمت کشورهای جهان سوم در حرکت بوده ... دریایی متطالم برای اندیشه های ما درست کرده که موطن خودمون رو گم کردیم. ممنون از یادآوری این معضل.

با تشکر از نظرتون گمان میکنم در متن متذکر این مطلب شدم که همه ی ابعاد (بویژه ابعاد تاریخی) متن را نمیتوانستم بازگو شوم (از حوصله ی خوانندگان خارج بود)در ضمن مهم دریافت پیامی بود که در لفافه این متن نهفته بود.موفق باشید

مجید, , شنبه 15 دی 1386 ساعت 19:22

من درکجای جهان ایستاده ام؟
تکامل تاریخ در انگلستان بطور تدریجی صورت گرفت سراسر تاریخ بخصوص تاریخ صنعتی انگلیس از انقلاب خبری نیست ولی در فرانسه تکامل بصورت جهشی و انقلابی صورت گرفت.
از اینکه بعضی کلیشه وار به تاریخ نگاه کنند باید اجتناب کرد. تاریخ بما درس می دهد چگونه از تجربیات استفاده کرد. ما تا بحال تاریخ را به جه قصدی مطالعه کردهایم؟
تاریخ انگلیس -فرانسه -روسیه- نیگاراگوئه و....بخصوص تاریخ معاصر ایران بما درسهای بسیاری می آموزد چنانچه واقع بینانه مطالعه گردد.
از اینکه شروع بمطالعه تاریخ نمودی خوشحالم ولی کم است.
آقای شریعتی در زمان خود پرسید چه باید کرد.بسیاری دیگر نیز این سوال را با هر ایده ای در زمان خورشان خواهند کرد.موفق باشی

درود بر شما ممنون از نظرتون .در مورد کلیشه وار بودن باید بگم مگر تاریخ را میشود با این دید نگاه نکرد ؟مگر تاریخ ها جز ایامی هستند که برای همیشه کلیشه وار باقی میمانند؟اگر نه این است پس تکلیف این جمله معروف چه میشود؛تاریخ تکرار نمیشود؛یعنی تاریخ را نمیتوان عوض کرد و همیشه کلیشه وار خواهد بود.در ضمن بنده تازه شروع به مطالعه تاریخ نکردم و مفسر تاریخ هم نیستم مهم از نظر بنده صرف خواندن تاریخ نیست

بسمه تعالی
سلام ودرود بر شما نویسنده عزیز
عزیزان ما میراث داره مردان وزنانی هستیم که دیروز سرود مردمی ترین انقلاب قرن را نواختند
عزیزان ما میراث داره مردان وزنانی هستیم که از دیر باز تاکنون پرچم دار وطلایه دار فرهنگ وتمدن بشری هستند
بزرگواران همان زمانی که اروپای امروزی در قرون وسطای خود به سر می بردند پدران ومادران ما بودند که پرچم دار علم وتمدن بودند همکلاسی عزیز تمدن و گذشته ما پر از افتخاراتی است که باید امروز به آنها ببالیم و سرمشق گرفتن از آنها و در سایه حکومت جمهوری اسلامی به رشد وبالندگی در خور شان این مردم بزرگ برسیم همانطور که همه عزیزان استحضار دارند هرکسی از تاریخ وگذشته خود بی اطلاع باشد مجبور به تکرار آن خواهد بود
اما قضیه فرهنگ سازی نباید باعث آ» شود که نسلهای بدب و حتی امروزی از گذشته درخشان خود بی خبر باشند
امید وآرزو دارم خادمان ملت بزرگ وشریف ایران عزیزمان در سایه فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به سخنان این قشر فعال جامعه و باتوجه به آرمانهای مطرح شده و نیازهای کنونی پاسخگو به این قشری باشند که فردای نچندان دور گردانندگان این سرزمین مقدس خواهند بود
بازهم از توجه بزرگوارانه شما در مرد این مسئله در نوبه خودم به عنوان کوچکترین عضو این جامعه تشکر می کنم

درسا, , دوشنبه 17 دی 1386 ساعت 16:29

می دونی فرق شماها با بقیه چیه؟؟؟
دنیای رئالتون رو که غرق گند و کثافته نمی بینید
و فقط ناراحتید از اینکه چرا یه سری چیزا به اسم تجدد وارد شده
و جالب تر این که دارین ریشه یابی می کنید این کثافت کاری ها رو!!
شما که انتظار نداشتید ما بشینیم ماشین بسازیم؟
یا انتظار ندارید ما رو بشه با فرانسه مقایسه کرد؟
یا هر خراب شده ی دیگه ای!
من یه پیشنهاد دارم برای نگارنده:بیاین اول برای نوپاهایی مثل من تعریف کنین دردمون چیه؟؟؟؟
مقصد کجاست؟؟؟؟
بعد با هم حرف بزنیم!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد