هلند طبق قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت پذیرش دانشجویان ایرانی را در رشته های فنی متوقف کرد
دانشگاه ها و موسسات آموزشی هلند از ارائه هر گونه درسی به ایرانیان که به نوعی به دانش هسته ای مرتبط باشد، منع شدند.
وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند با همراهی وزارت خارجه این کشور در ابلاغیه ای به دانشگاه ها و موسسات آموزشی خواسته است تا ضمن عدم پذیرش دانشجوی ایرانی برای رشته های فنی که ممکن است به مسائل هسته ای مرتبط شود، از ارائه این گونه دروس به دانشجویان فعلی نیز خودداری کنند.
خانم لوبینگه از روابط عمومی وزارت آموزش، فرهنگ و علوم هلند به زمانه گفت: بر مبنای قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد و هماهنگی با وزارت خارجه ارائه هر گونه درسی که به دانش هسته ای مرتبط باشد در دانشگاه ها، دبیرستان ها و کلیه موسسات آموزشی برای دانشجویان ایرانی ممنوع خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که دقیقا چه رشته ها و یا دروسی شامل این تصمیم خواهد شد، گفت: ما از کلیه موسسات آموزشی درخواست کرده ایم که فهرست دروس و رشته های فنی خود را به ما اعلام کنند تا ما در باره دامنه محدودیت های لازم تصمیم بگیریم.
خانم لوبینگه همچنین گفت که این تصمیم شامل دانشجویان فعلی ایرانی نیز می شود و این افراد نمی توانند دروسی که به تشخیص وزارت مربوطه برای آنان منع شده باشد را انتخاب کرده یا بگذرانند.
قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل تصریح می کند هر گونه انتقال فن آوری و دانشی که به توسعه برنامه هسته ای ایران یاری برساند باید متوقف شود.
به گفته سرویس جهانی رادیو هلند، دولت هلند نگران آن است که دانشجویان و یا متخصصان ایرانی با دستیابی به اطلاعات هسته ای حساس بتوانند به دولت آن کشور برای “توسعه تسلیحات اتمی” یاری برسانند. با این حال آژانس انرژی اتمی می گوید هنوز به هیچ مدرک کاملا مشخصی که نشانگر تلاش دولت ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای باشد، دست نیافته است اما از سوی دیگر پنهان نگه داشتن ماهیت برنامه غنی سازی اورانیوم سبب شک و تردید این آژانس شده است.
در همین حال مسئولان دانشگاه تونت در هلند نیز اعلام کرده اند علاوه بر رشته هایی که به مسائل هسته ای مرتبط می شود، از این پس ایرانیان اجازه تحصیل در رشته روانشناسی را نیز نخواهند داشت. مسئولان این دانشگاه از ارائه این توضیح که تحصیل در رشته روانشناسی چه ربطی به دانش هسته ای دارد، خودداری کرده اند.
یادآوری می شود که عبدالقادر خان که به پدر دانش هسته ای پاکستان مشهور شده است در دانشگاه فنی دلفت در هلند تحصیل کرده و مدتی را نیز در آزمایشگاه های هسته ای این کشور به کار پرداخته بود وی بعدها بطور ناگهانی به پاکستان رفت و در توسعه برنامه هسته ای آن کشور که منجر به تولید بمب اتمی شد نقش اصلی را ایفاء کرد.
سالها بعد وی به اتهام فروش دانش هسته ای به ایران، لیبی و کره شمالی تحت تعقیب قرار گرفت ولی دولت پاکستان حاضر به بازداشت وی و ارائه اطلاعات مرتبط در این زمینه به سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ا) نشد.
رادیوزمانه