آیتالله دستغیب دردیداراصلاحطلبان فارس:
آراءمردم امانت است
کسی پیش خودنگویدکه اگرفلانی انتخاب شودبه ضرر انقلابودین است
تباه کردن گذشتگانوتخطئه،ناصواب است
خبرگزاری دانشجویان ایران - شیراز
سرویس: شهرستانها
تعدادی از اعضای ستاد ائتلاف اصلاحطلبان استان فارس، با آیتالله حاج سید علیاصغر دستغیب، نماینده اول استان فارس در مجلس خبرگان رهبری ملاقات و گفتوگو کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، در این دیدار ابتدا رییس ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با ارائه گزارشی از نحوه شکلگیری و فعالیتهای ستاد در 18 ماه گذشته، از برنامههای اصلاحطلبان استان جهت برگزاری انتخاباتی آزاد خبر داد.
مهندس عبدالحمید معافیان، برگزاری انتخاباتی رقابتی و سالم توأم با شور و شکوه را خواسته اصلاحطلبان فارس دانست و از پارهای نگرانیها و دغدغههای تشکلهای اصلاحطلب در تحقق چنین انتخاباتی سخن گفت.
به اعتقاد معافیان، نحوه و چگونگی دعوت از معتمدین، تشکیل هیاتهای اجرایی، تعیین عوامل اجرایی شعب اخذ رای، هیاتها و عوامل نظارتی و بازرسی و بررسی صلاحیت کاندیداها و نهایتاً اخذ و شمارش آراء و تنظیم صورتجلسات در شعب اخذ رای و حوزه انتخابیه، عمده دغدغههای اصلاحطلبان است که میبایست نگرانیهای این دسته از سیاسیون در این خصوص رفع شود.
در ادامه این دیدار، یکی از اعضای ستاد نیز به عنوان چند مساله شرعی سوالاتی از نماینده اول مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری مطرح کرد.
به گزارش ایسنا، این فعال سیاسی در سئوالاتی از آیتالله سیدعلیاصغر دستغیب، پرسید: با توجه به آیات متعدد در قرآن مجید در مورد «وفای به عهد» {والموفون بعهدهم اذا عاهدوا، وافوا بالعهد انالعهد کان مسوولها و...}، آیا «قانون» اعم از قانون اساسی و یا قوانین عادی مثل قانون انتخابات مصداق «عهد» میباشد یا خیر؟ آیا قاعده «هر ایرانی واجد شرایط یک رای» مصداق «عهد» میباشد یا خیر؟
آیا به بهانه افتادن انقلاب به دست نااهل و با تفسیر و تشخیص فردی یا گروهی میتوان در مراحل مختلف انتخابات اعم از اخذ رای (دادن بیش از یک رای و یا اخذ رای از افراد غیر واجد شرایط) و یا قرائت آراء و یا شمارش آنها و نهایتاً تنظیم صورتجلسه در شعب اخذ رای و شهرستان و حوزه انتخابیه، در رای واقعی مردم دخل و تصرف نمود؟
اگر «قانون» مصداق «عهد» باشد آیا «وفای به عهد» و یا نقض عهد و پیمانشکنی فقط در مورد مردم و افراد تابع قانون است و یا مجریان و دستاندرکاران اجرای قانون را هم شامل میشود؟
به گزارش ایسنا، پس از آن آیتالله دستغیب ضمن استقبال از برگزاری چنین جلساتی گفت: خداوند در قرآن کریم میفرماید: حسبک الله و من ابتعک من المومنین. خداوند ترا کافی است به علاوه مردمی که دارای ایمان هستند.
وی افزود: در کلام امام علی (ع) در نهجالبلاغه هم به ملازمه و معادله ایمان به خدا و ارتباط با مردم، اشاره شده است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان افزود: حضرت علی (ع) در کلمات قصار فرمودند: "من اصلح بینه و بین الله ..."، بینه و بینالناس یعنی اصلاح بین فرد و خدا سبب میشود که خدا بین او و مردم را اصلاح کند و حسن رابطه با خدا حسن رابطه با مردم را هم تضمین میکند.
وی ادامه داد: خداوند در بحث شیوههای رفتار با مردم هم اشاره به ملاطفت و تواضع میفرماید.
آیتالله سید علیاصغر دستغیب در بخش دیگری از اظهارات خود افزود: در مواضع سیاسی و اجتماعی باید از مواضع تهمت دوری کرد، ما دستور داریم که «اتقوا من مواضع التهم»، از موضع تهمت بپرهیزید.
به اعتقاد وی، مصلحت اقتضا میکند که انسان سعه صدر داشته باشد و از ظن و گمان پیروی نکند.
وی ادامه داد: باید برای حفظ اعتماد مردم، خود را در موضع تهمت قرار نداد و از سخنان شبههانگیز هم دوری کرد.
آیتالله دستغیب افزود: یکی از مواضع تهمت این است که با کسانی که تقید به موازین شرعیه و اصول انقلابی ندارند، بدون هیچ مصلحتی نشست و برخاست باشد که باید از آن پرهیز کرد.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت امانتداری در انتخابات، افزود: آرای مردم یک امانت است، کسی پیش خود نگوید که اگر فلانی انتخاب شود به ضرر انقلاب و دین است. اگر کسی یک رای را کم یا زیاد کند پیش خدا مسوول است و باید شرعا پاسخگو باشد.
به گزارش ایسنا، آیتالله سید علیاصغر دستغیب افزود: هیچ مجتهدی اجازه نمیدهد که این امر که خلاف قانون و شرع است، انجام شود.
وی ادامه داد: هرکس که چنین اندیشهای داشته باشد، زیانبارترین افراد از حیث عمل است چه با نام اصولگرا و چه با نام اصلاحطلب یا هر عنوان دیگر. همانطور که امام خمینی(ره) فرمودند، "میزان رای ملت است" و این میزان را نباید دستخوش آفات و اغراض کرد.
آیتالله دستغیب در پایان با بیان اینکه ما نباید فراموش کنیم که تباه کردن گذشتگان و تخطئه، کار ناصوابی است، افزود: مقام معظم رهبری هم فرمودهاند، خودتان را اثبات کنید و از تخریب دیگران بپرهیزید. پس همه ما باید شیوه اعتدال را از یاد نبریم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که همه ما بر این عهد پایبند باشیم چرا که اعتبار ما نزد خداوند و مردم به این است که در هیچ شرایطی تعهدات شرعی خود را از یاد نبریم و نباید آن را تحت هیچ شرایطی فراموش کنیم چه در موضع قدرت باشیم یا نباشیم.
انتهای پیام