KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

ششمین کنگره سراسری حزب مردم سالاری برگزار شد

 ششمین کنگره سراسری حزب مردم سالاری
کواکبیان:
مشارکت گسترده در انتخابات، شاخص مهم توسعه سیاسی است


 

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی

ششمین کنگره سراسری حزب مردم سالاری صبح امروز(پنج شنبه) برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردم‌سالاری در این جلسه با اشاره به مشکلات فعلی کشور تاکید کرد: اگر کسانی واقعا روند فعلی را قبول ندارند و برای برون رفت از این وضعیت تلاش می کنند باید بدانند که تنها راه چاره، شرکت گسترده در انتخابات و تغییر اوضاع از طریق صندوق‌های رای است.

دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به شعار کنگره یعنی "انتخابات آزاد، لازمه اتحاد ملی" و استناد به برخی آیات قرآن کریم ، حکومت و انتخابات مطلوب را یک امانت دانست و گفت: حکومت امانتی است در دست صاحبان آن و صاحبان اصلی حکومت مردم هستند.

وی با بیان این که مردم باید این امانت را به اهلش بسپارند، اظهار کرد: نباید چنین امانتی را شورای نگهبان به اهل آن بسپارد. البته ما هم معتقدیم که شورای نگهبان باید بر احراز صلاحیت‌ها نظارت باشد؛ ولی نظارتی که براساس خواست و اراده مردم باشد.

کواکبیان عدالت را تنها شیوه حکومتی پایدار و با ثبات دانست و افزود: براساس آموزه‌های دینی شک نداریم که انتخابات باید به صورت مطلوب برگزار شود و اگر کسانی به این فکر هستند که شعار اتحاد ملی و انسجام اسلامی واقعا تحقق پیدا کند حتما باید انتخابات را به صورت ‌آزاد، سالم، قانونی، عادلانه و رقابتی برگزار کنند تا بتوانیم مشارکت حداکثری مردم را شاهد باشیم.

وی تصریح کرد: نمی‌توان با یک بخشنامه اتحادملی را محقق کرد. بلکه اتحاد ملی با پر کردن شکاف‌های موجود و شکاف‌های مربوط به نسل‌ها و عدالت اجتماعی محقق می‌شود.

کواکبیان شاخص مهم توسعه سیاسی را مشارکت گسترده مردم دانست و عنوان کرد: یک نماد اصلی این مشارکت، انتخابات مطلوب است.

وی با تاکید بر این که نباید عده‌ای با بحث‌های مختلف مردم را از حضور گسترده در انتخابات مایوس کنند، افزود: باید به مجریان و ناظران انتخابات بگوییم که این جیفه پست دنیوی ، زودگذر است و باید علاوه براین که پاسخ گوی مردم و نسل های آینده باشیم در روز قیامت هم باید پاسخ گوی حق تعالی باشیم و نکند که به خاطر دنیای دیگران دین خود را بفروشیم.

وی با بیان این که بسیار خوشحال می‌شویم که ببینیم این نگرانی‌های ما اشتباه است اظهار کرد: اعضای شورای نگهبان اگر تابع مقام معظم رهبری هستند باید بدانند که ایشان تاکید داشتند که به قانون عمل شود و مصلحت سنجی‌های شخصی وارد کار نشود.

منتظر این هستیم تا ببینیم این توصیه های مقام معظم رهبری چگونه عملی می شود.

دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به نقد و بررسی عملکرد دولت نهم در کنگره پنجم این حزب اظهار کرد: بعضی‌ها تمایل دارند که آدرس‌های غلط بدهند و تمام مشکلات فعلی را به گردن دولت آقای احمدی‌نژاد بیاندازند.

وی تاکید کرد: شکی نیست که دولت نهم دارای اشکالات فراوانی است، اما مشکلات ما دولت نهم نیست بلکه مشکل مربوط به مجلس هفتم هم هست که پشتیبان تمام و کمال این دولت است.

کواکبیان به برخی ایرادات مجلس هفتم پر داخت و این سوال را مطرح کرد: چرا به برخی وزیران بدون این که تخصص کافی داشته باشند رای اعتماد داده می‌شود و در رابطه با پاسخگویی از وزرا و نظارت بر عملکرد آنها ، چرا مجلس هفتم مسامحه می‌کند؟

وی از قول یکی از اعضای فراکسیون اکثریت مجلس هفتم اظهار کرد: طبق قانون اساسی ، وزرا ده روز برای پاسخ گویی به سوالات نمایندگان فرصت دارند اما برخی از وزرا 460 روز است که به سوالات، هیچ پاسخی نداده‌اند.

کواکبیان با اشاره به سهمیه بندی بنزین گفت: چرا باید مردم همه مشکلات سهمیه بندی بنزین را از دولت ببینند. در حالی که مجلس مصوبه ای دارد که طبق آن علاوه بر سهمیه بندی بنزین باید بنزین به صورت آزاد هم عرضه می‌شد اما متاسفانه مجلس این مساله را پیگیری نکرده است.

وی با مطرح کردن این سوال که در بحث روابط بین الملل جایگاه مجلس حقیقتا کجاست؟ اظهار کرد: آیا صرف یک مصوبه مبنی بر این که دولت باید درچارچوب NPT حرکت کند، کفایت می‌کند.

کواکبیان با بیان این که در اخبار می‌شنویم در این دو سال اخیر دولت حدود 150 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است، تصریح کرد: چه کسی باید نظارت کند که این پول دقیقا کجا مصرف شده و چرا باید از صندوق ذخیره ارزی برداشت‌هایی صورت بگیرد که غیر ضروری است.

وی اضافه کرد: یادمان نرفته که در دولت اصلاحات چه سخت‌گیری‌هایی برای برداشت اندک از صندوق ذخیره ارزی صورت می‌گرفت اما چرا امروز چنین سخت گیری‌هایی را شاهد نیستیم.

دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به بودجه سال 87 اظهار کرد: کسانی در داخل فراکسیون اکثریت مجلس هم نسبت به این موضوع انتقاد داشتند؛ برای ارایه بودجه سال 87 آنقدر زمان تاخیر شد که اگر هفته آینده هم به مجلس تقدیم شود نمایندگان چاره ای ندارند که به سرعت از آن عبور کنند.

وی ادامه داد: ردیف‌های بسیار جزیی که در بودجه‌های قبلی پیش بینی شده بود مبنی بر این که مشخص شود هر دستگاه اجرایی چه میزان بودجه باید داشته باشد در بودجه فعلی به صورت یک جا برای استان‌ها مشخص شده و این یعنی فقدان نظارت کافی از سوی مجلس شورای اسلامی.

کواکبیان با بیان این که همیشه از دولت احمدی نژاد انتقاد می‌کنیم که چرا می‌گویند به حزب نیازی نداریم و وزرای آن اظهار می کنند که مساجد و روحانیت به جای احزاب کفایت می‌کند، گفت: اما امروز از مجلس هفتم سوال می‌کنیم که چرا سه سال است یارانه احزاب را قطع کرده‌اند.

وی با تاکید بر این که نمایندگان مجلس هفتم باید سمبل نظم باشند، تصریح کرد: معتقدم که نمایندگان مجلس هفتم به عنوان این که اصولگرایی را منش خود قرار داده اند، باید سمبل نظم باشند ولی می‌بینیم که در همین ماه اخیر سه بار جلسه مجلس به حد نصاب نرسید و تعطیل شد.

کواکبیان بر تشکیل مجلس کارآمد تاکید کرد و افزود: ملت ما اگر می خواهد وضعیت اصلاحات به خوبی پیش برود باید مجلس کارآمدی را انتخاب کند.

وی افزود: البته در همین مجلس هم کسانی حضور دارند که پیگیر مطالبات واقعی مردم هستند.

دبیر کل حزب مردم سالاری با بیان این که در کنگره قبلی نسبت به تصمیمات عجولانه، تغییرات ناگهانی و غیرکارشناسانه دولت مواردی را مطرح کردیم، ابراز عقیده کرد که متاسفانه این تصمیمات هم‌چنان ادامه دارد.

وی با انتقاد از آن‌چه برخورد با منتقدان دولت می‌خواند، ابراز عقیده کرد که امروز شاهدیم با منتقدان دولت به جای مهروزی و عدالت محوری برخوردهای سیاسی مختلفی صورت می گیرد و از نهادهای اجماعی برای خواستهای سیاسی و حزبی عده‌ای استفاده می‌شود.

کواکبیان با بیان این که سرمایه‌های اجتماعی کشور دچار خدشه شده است، اظهار عقیده کرد: شاهدیم که برخی از آزادی‌های قانون اساسی دچار محدودیت‌هایی شده و متاسفانه سرمایه‌های اجتماعی کشور دچار خدشه، تهمت و اهانت واقع شده است.

وی در ادامه به نقش صدا و سیما اشاره کرد و گفت: صدا و سیما باید در وضعیت فعلی با حفظ هویت اسلامی و ایرانی بکوشد که دانشگاه واقعی باشد و بدون این که در خط و جناح خاصی قرار بگیرد باید به معنای واقعی کلمه یک رسانه ملی باشد.

کواکبیان به برخی دخالت‌ها در برخی دستگاه‌ها اشاره کرد و گفت: دخالت برخی افراد حتی در دستگاه‌های خصوصی، فرهنگی، اجتماعی و ورزشی که یک نمونه آن مشکلات فدراسیون فوتبال است همچنان به عنوان یک معضل اساسی مطرح است.

وی مشکلات حفظ امنیت شغلی و اجتماعی ، وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را از جمله مشکلات اساسی فعلی کشور عنوان کرد.

دبیر کل حزب مردم سالاری اظهار کرد: در قطعنامه کنگره ثابت کرده ایم که امروز برخلاف این که قیمت نفت بیش از 100 دلار است ولی هم چنان کابوس وابستگی به اقتصاد تک محصولی ادامه دارد و همچنین ثابت کرده‌ایم که رشد سرسام آور نرخ تورم، افزایش نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی و سیاست گذاری های غلط در بخش مسکن همچنان رو به جلوست.

وی با بیان این که در رابطه با شاخص بورس اوراق بهادار و بهره وری اقتصادی شاهد کاهش هستیم افزود: ارز کشور در امور غیر تولیدی و اقتصادی می‌بینیم که بدون هیچ محدودیتی مصرف می‌شود، اما این ارز نتوانسته مشکل میلیون‌ها بیکار این کشور را حل کند.

کواکبیان با اشاره به مشکلات اخیر مربوط به کمبود گاز در کشور اظهار کرد: این که گفته شود اگر هوا سرد است مردم در خانه‌ها لباس های گرم بپوشند، پاسخ درستی نبوده و فرافکنی است.

مدیر مسوول روزنامه مردم سالاری در ادامه گفت: ما به عنوان یک روزنامه منتقد از سفر آقای احمدی‌نژاد به دوحه قطر انتقاد کرده بودیم و هنوز هم معتقدیم که آن سفر درست نبوده چرا که در آن ، آبرو و حیثیت ملی تامین نشد.

وی افزود: در آن سفر اعراب منطقه به جای این که از مهمان خود قدردانی کنند رسما در بیانیه پایانی خود مدعی سه جزیره ایرانی شدند و باز هم نام درست خلیج فارس را عنوان نکردند. ولی گفته می‌شود آنهایی که به این سفر انتقاد می‌کنند دیپلماسی را نمی‌فهمند.

کواکبیان تصریح کرد: بنده به عنوان یک دانش آموخته روابط بین الملل و علوم سیاسی حاضرم با آقای احمدی نژاد یا هر کسی را که ایشان تشخیص می‌دهند مناظره کنم تا مشخص شود چه کسی دیپلماسی را نمی‌فهمد.

وی با اشاره به اظهارات جلال طالبانی در مورد قرارداد 1975 تاکید کرد: هر چند سخنگوی آنها بعدا حرف خود را عوض کرد اما جلال طالبانی باید ادب می‌شد تا از ابتدا جرات نکنند که چنین حرف‌هایی را بزنند.

کواکبیان با بیان این که به گفته آقای هاشمی رفسنجانی این ملت حداقل 1000 میلیارد دلار خسارت جنگ دیده است، ابراز عقیده کرد: این نمک نشناسی‌هایی که می‌بینید به خاطر این است که آنها احساس ضعف را در ما می‌بینند.

دبیر کل حزب مردم سالاری با اشاره به مشکلات پرونده هسته‌یی ایران اظهار کرد: این پرونده باید هر چه سریعتر از شورای امنیت به آژانس انرژی هسته‌ای برگشته و روند عادی خود را از سر بگیرد ولی هنوز چنین اتفاقی نیفتاده است.

انتهای پیام

کد خبر: 8610-06717

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد