در پی اظهارات اخیر سخنگوی دولت مبنی بر این که دولت از نیروی انتظامی خواسته که طرح مدنظر خود را از طریق وزیر کشور ارایه کند اما تاکنون طرحی داده نشده است ، رییس پلیس کشور طی سخنانی در این رابطه اعلام کرد: «بر اساس بند یکم طرح جامع «عفاف و حجاب» مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی، تعیین و اعلام حدود و ضوابط قانونی عفاف و ملاکهای بدحجابی در جامعه به منظور تشخیص مصادیق آن، بر عهده نیروی انتظامی قرار گرفته شده است».
به گزارش ایسنا، سردار احمدیمقدم عصر روز سهشنبه یازدهم دی ماه در حاشیه برگزاری اولین همایش کنترل جرایم خشونتبار ؛ نقش نهادها و سازمانها، در توضیح بیشتر این موضوع گفت: آقای الهام برادر خوب ما هستند و همکاری خوبی با ما داشتند و حال این گونه اظهارنظر برای من جای تعجب دارد.
وی افزود: مدارک و اسناد مربوط به طرح ارتقاء امنیت اجتماعی کاملا روشن و شفاف است، طرح گسترش عفاف و حجاب که مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی است، وظایف تمام دستگاهها را مشخص کرده و 21 وظیفه بر عهده، نیروی انتظامی قرار گرفته است.
سردار احمدیمقدم ادامه داد: تاکنون نخواستیم موضوع بند یکم این طرح را عنوان کنیم اما به دلیل به وجود آمدن این بحثها باید بگوییم بر اساس بند یکم، تعیین مصادیق حجاب و حد و مرز آن بر عهده نیروی انتظامی است و صراحتا به آن اشاره شده، از این رو تنها انجام وظیفه کردیم.
وی با تاکید بر این که اقدامات پلیس منافی وظایف دستگاههای فرهنگی نیست و سازمانهای مربوطه میتوانند وظایف خود را انجام دهند، اظهار کرد: طرح ارتقاء امنیت اجتماعی بسیار روشن است و جزئیات آن اعم از سیاستها، اهداف و دستهبندیها، طی سه جلسه با حضور رییسجمهور تشریح شد و مصوبههای بسیار متقنی در این زمینه داریم.
درباره اظهار بیاطلاعی سخنگوی دولت خیلی توجیه نشدهام!
سردار احمدیمقدم تاکید کرد: درباره اظهار بیاطلاعی سخنگوی دولت خیلی توجیه نشدهام و باید از نزدیک با ایشان صحبت کنم، چراکه نیروی انتظامی در خصوص این طرح با دستگاه قضایی، مجلس و دولت هماهنگ شده است، به نظرم نوعی ابهام به وجود آمده که باید سؤال کنم مربوط به کدام بخش است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران وی در ادامه اظهاراتش در این خصوص گفت: شاید باید برای بخشی، طرح اجرایی ارایه میدادیم که البته به خاطر نمیآورم از ما چیزی خواسته شده باشد و ما استنکاف کرده باشیم!
آثار مثبت طرح ارتقاء امنیت اجتماعی را مردم پذیرفتهاند
خبرنگار ایسنا از سردار احمدیمقدم در خصوص ماهیت اسناد و مدارکی که طی اطلاعیهای از سوی نیروی انتظامی وعده انتشار آن داده شد و همچنین طرحی که قرار بود از سوی نیروی انتظامی به دولت ارایه شود و ارایه نشد، پرسشی مطرح کرد که وی پاسخ داد: این موضوع که نیروی انتظامی طرح خود را ارایه نکرده است، درست نیست و این درحالیست که مصلحت نمیدانیم خیلی به این مسایل وارد شویم، چرا که آثار مثبت طرح ارتقاء امنیت اجتماعی را مردم پذیرفتهاند و ورود به این مسایل به مصلحت نیست و خیلی ارزش ندارد اما اگر دوستان فکر میکنند نیاز به اینست که ما مستندات خود را بفرستیم این کار را میکنیم؛ اگرچه قرار نیست افشاگری صورت گیرد و به طور مثال اسنادی را منتشر کنیم.
رییس پلیس کشور افزود: مستنداتی که در دستمان است همانهایی است که دولت برای نیروی انتظامی فرستاده که ما هم شمارههای مستندات را برای آنها میفرستیم.
نیروی انتظامی در خصوص
جناحبندی سیاسی اظهارنظر نمی کند
خبرنگاری پرسید: «آیا این حرکت را با توجه به نزدیک شدن زمان انتخابات، یک شائبه انتخابی نمیدانید؛ چون به طور طبیعی تعدادی از افراد جامعه منتقد این طرح بودند و حال دولت در نظر دارد به نفع آنها حرکتی انجام دهد؟»
سردار احمدیمقدم در این رابطه با بیان این که نیروی انتظامی در موضعی نیست که بخواهد در خصوص جناحبندی مسایل سیاسی اظهارنظر کند، تصریح کرد: ما فارغ از این دستهبندیهای سیاسی مواضع و گروهها، اقدامات خود را انجام میدهیم، تصورم این گونه نیست که این اظهارنظرها یک شائبه انتخاباتی باشد.
وی گفت: اگر لازم بود تغییر نگاهی داشته باشیم، دیگر رییسجمهور به صورت مرتب طرح را تایید نمیکرد، ما تاکنون سه بار طرح را به رییسجمهور گزارش کردیم و ایشان نقطهنظرات اصلاحی داشتند که ما اعمال کردیم، چراکه خودمان را مکلف میدانیم که اقداماتمان با دولت هماهنگ باشد.
گزارش آمار تجاوز به عنف افزایش یافته است
رییس پلیس کشور با اشاره به وقوع جرایم خشن، گفت: امسال یکی از برنامههای پلیس آگاهی این بود که با افزایش کشف جرایم خشن از جمله گروگانگیری، قتل، آدمربایی و به ویژه تجاوز به عنف که حتی از قتل نیز بدتر است، هزینه ریسک مجرمان افزایش یابد.
سردار احمدیمقدم با اشاره به کاهش 15 درصدی قتل و 25 درصدی سرقت مسلحانه طی 9 ماه امسال، تاکید کرد: در خصوص آدمربایی، گروگانگیری و... کاهش چشمگیری داشتیم و این درحالیست که متاسفانه آمارها در خصوص تجاوز به عنف نشان میدهد با افزایش وقوع این جرم مواجه هستیم؛ البته باز هم این آمارها قابل اعتماد نیست.
به گفته وی، 99 درصد آمار جرایمی از قبیل قتلها، گروگانگیریها قابل اعتماد است، اما در مورد تجاوز به عنف، از آنجا که وقوع این جرم با آبروی مردم سر و کار دارد و مردم از اعلام آن استنکاف میکنند، از این رو آمارها قابل اعتماد نیست؛ البته از بعد از اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی، زمانی که افراد مطمئن شدند پلیس کار را پیگیری میکند، جلب اعتماد مردم موجب شد تا شکایات افزایش یابد، از این رو گزارشها و آمار ثبت شده تجاوز به عنف در سال جاری بیشتر از مدت مشابه سال قبل است، اما مطلق وقوع این جرم نسبت به سال قبل مطمئنا کاهش داشته است.
سردار احمدیمقدم ادامه داد: تفاوت قتل با تجاوز به عنف در اینست که در قتل، قربانی از پیش مشخص شده است، اما در تجاوز به عنف، قربانی مشخص نیست و به همین خاطر هر شخصی میتواند در معرض وقوع این جرم قرار گیرد؛ البته بیشتر طعمههای این جنایت، افرادی هستند که هنجارهای اخلاقی را رعایت نمیکنند، اما باز هم دلیل نمیشود که امنیت این افراد برقرار نشود، چرا که تخلف این افراد، مجازات مخصوص به خود دارد و قربانی گروههای تبهکار شدن، درست نیست.
در جامعه ما حفظ ناموس مقدم بر حفظ جان است
به گفته سردار احمدیمقدم، در بیش از 70 درصد جرم تجاوز به عنف، گام اول از سوی قربانی برداشته میشود؛ غافل از این که این دامی است که از سوی گروه مجرم گذاشته شده است.
رییس پلیس کشور تصریح کرد: در جامعه ما حفظ ناموس از حفظ جان مقدمتر است.
در برخی باندهای بینالمللی گروهای اختیاری داریم
رییس پلیس کشور از جرایم خشن به عنوان جرایم وحشتآفرین یاد کرد و گفت: این جرایم، امنیت روانی و اجتماعی را به شدت به مخاطره میاندازد؛ البته شاید آمار واقعی زیاد نباشد، اما آثار مخرب آن زیاد است.
وی در پاسخ به آنها که از نیروی انتظامی سؤال میکنند آیا بهتر نیست به جای معلولها به علتها بپردازید؟ تاکید کرد: ما ساخته شدهایم برای برخورد با معلولها و مطمئنا از طریق پیگیری میتوان به پیشگیری دست پیدا کرد.
فرمانده نیروی انتظامی یکی از راهکارهای پیشگیری از افزایش جرم را بالا بردن هزینه ارتکاب آن عنوان و خاطرنشان کرد: اگر کسی بداند که 95 درصد پس از ارتکاب جرم، دستگیر میشود و این مسأله هم در وجدان جامعه جا بیفتد آن موقع یک جرم افزایش مییابد.
وی با اعلام این که آمار گروگانگیری در ایران خیلی پایین نیست و بیشتر به اختلاف در باندهای موادمخدر مربوط میشود، عنوان کرد: در برخی باندهای بینالمللی گروهای اختیاری داریم.
به گفته سردار احمدیمقدم، کشف نیروی انتظامی در این جرایم باید بالای 90 درصد باشد.
تقدیر و تمجید در فیلمها به باورپذیری منجر نمیشود
سردار احمدیمقدم با بیان این که به دنبال تبلیغات برای پلیس نیستیم، چراکه معتقدیم نباید مطلقا از پلیس تقدیر و تجمید کرد، به برخی فیلمهای ساخته شده در این زمینه اشاره کرد و افزود: هدف، آگاهسازی درباره یک جرم است و انجام گرفتن یک کار اجتماعی در آن زمان. منزلت پلیس هم خود به خو بالا میرود، ما باید برای ماموریتمان زمینه و بستر تسهیل کنیم. تقدیر و تمجید در فیلمها به باورپذیری منجر نمیشود، ما میخواهیم باورپذیر باشیم.
رییس پلیس کشور همچنین با اشاره به به موضوع دیگری مبنی بر این که «پلیس هرگز برای قصاص مأمورش، وام نمیدهد.» تاکید کرد: اگر در جایی، پلیس به دلیل مسایل شخصی به قتل رسید و خانواده مأمور قصد قصاص داشته باشند و از ما وام بخواهند، ما نمیدهیم، چرا که نباید برای قصاص، امور را تسهیل کنیم.