شورای نگهبان: مخالفت دولت با طرح امنیت اجتماعی تبلیغات انتخاباتی است
به دنبال حمایت ۱۰ماهه دولت از «طرح امنیت اجتماعی» و به ویژه آنچه «طرح برخورد با بدحجابی» خوانده شده است، سخنگوی دولت کمتر از ۱۰۰ روز مانده به انتخابات مجلس مدعی مخالفت دولت با این طرح شد.
آقای الهام روز سه شنبه در کنفرانسی خبری تاکید کرد که دولت «مسئولیتی» در «طرح امنیت اجتماعی» ندارد.
اما اظهارات غلامحسین الهام نه تنها با پاسخ و تهدید به افشاگری نقش دولت در این طرح از سوی نیروی انتظامی مواجه شد، بلکه محسن اسماعیلی از اعضای شورای نگهبان صراحتا ادعای مخالفت دولت با طرح امنیت اجتماعی را «انتخاباتی» دانست و مورد سرزنش قرار داده است.
وی گفت که مقامات دولتی برای«کسب رای در انتخابات»چنین اظهاراتی را بیان می کنند.
نقش دولت در پشت پرده
غلامحسین الهام سخنگوی دولت پس از تاخیری ۱۰ ماهه می گوید که دولت مسئولیتی در «طرح امنیت اجتماعی» که از فروردین سال ۸۶ از سوی نیروی انتظامی به اجرا در آمده، ندارد.
با این ادعا که نیروی انتظامی ضابط قوه قضائیه است، اقدام این نیرو در دستگیری هزاران نفر، و راه اندازی گشت های ارشاد به اتهام «بدحجابی» و یا عناوینی چون«اراذل و اوباش» را برنامه قوه قضائیه اعلام کرده است.
آقای الهام اولین بار در ۲۳ آذر چنین نظری را ابراز کرد اما طی ۲ هفته اخیر دستکم دو بار دیگر نظرات مشابهی را اعلام کرده است.
همزمان با انتقادات اخیر سخنگوی دولت از «طرح امنیت اجتماعی» احمد رضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی تهران و یکی از مجریان اصلی «طرح برخورد با بدحجابی» نیز واکنش آقای الهام را جدی تلقی نکرده است.
آقای رادان به خبرگزاری ایسنا گفته است:«آقای الهام با کلیت طرح هیچگونه مشکلی ندارند ولی گویا دغدغه ایشان نگرانی از بعضی برخوردها بوده است که در این مورد نیز ذکر مصادیق نکردهاند».
واکنش اصلی در قبال اظهارات سخنگوی دولت را اما فرمانده نیروی انتظامی تهران، بلکه رییس پلیس امنیت کشور ابراز کرد.
حسین اشتری، امنیت عمومی نیروی انتظامی، در اظهاراتی که روز دوشنبه در خبرگزاری ایسنا انتشار یافت، گفت: «طرح ارتقاء امنیت اجتماعی بر اساس مطالبات مردم، وظایف قانونی و با هماهنگی کامل همه مراجع قضایی و اجرایی انجام شده و ادامه مییابد».
وی خبر داد که دستور اجرای طرح امنیت اجتماعی از سوی محمود احمدی نژاد به نیروی انتظامی ابلاغ شده و تاکید کرد: «اگر بخواهیم برخی انتقادات از این طرح را حمل بر صحت بدانیم، باید آن را ناشی از بیاطلاعی بدانیم؛ وگرنه طرح جامع عفاف درعالیترین مراجع قانونی از جمله شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده و از سوی شخص رییس محترم جمهور برای اجرا به نیروی انتظامی ابلاغ شده است».
آقای اشتری ، فرمانده امنیت عمومی نیروی انتظامی، همچنین تهدید کرد که «نقش دولت در پشت پرده اجرای طرح امنیت اجتماعی را فاش» می کند، و افزود: «در صورتی که نیاز به انتشار اسناد و اطلاعات مربوط به این هماهنگیها باشد، بزودی این کار صورت خواهد گرفت تا همه بدانند تفاوت مواضع علنی با آنچه در جلسات و مکاتبات اظهار میشود تا چه اندازه است».
عقب نشینی برای کسب رای
ماجرای مخالفت ظاهری دولت در آستانه انتخابات مجلس با «طرح امنیت اجتماعی» و «برخورد با بدحجابی» دیروز با اظهارات محسن اسماعیلی از اعضای شورای نگهبان ابعاد تازه تری به خود گرفت.
آقای اسماعیلی که در شورای نگهبان یکی از همکاران غلامحسین الهام است، روز سه شنبه در یک همایش نیروی انتظامی ضمن انتقاد از اظهارات اخیر آقای الهام گفت«متاسفم از اینکه برخی برای رأی بیشتر، اقدامات نیروی انتظامی را زیرسؤال میبرند».
بنابر گزارش ایسنا این عضو شورای نگهبان با اعلام این که «چه آفتی بزرگتر از این که اراذل و اوباش ببینند با آنها مقطعی، برخورد یا با توجه به مقتضیات زمان سیاسیکاری میشود، عقب نشینی دولت از طرح امنیت اجتماعی را انتخاباتی» توصیف کرده و گفت: «اظهار تأسف میکنم از این که گاه مسائل انتخاباتی به برقراری امنیت تاثیر میگذارد و افراد با وعدهها، مواضع و صحبتها برای جمعآوری رأی بیشتر، به طور مثال اقدامات ناجا یا سایر دستگاهها را زیر سوال میبرند».
آقای اسماعیلی عزم حاکمیت را لازمه اجرای مداوم «طرح امنیت اجتماعی» دانست و تلویحا دولت را در مورد عقب نشینی از اجرای «طرح امنیت اجتماعی» مورد سرزنش قرار داد و گفت: «ما به عزم حاکمیت نیاز داریم؛ به این معنی که همه یک حرف بزنند و برای خوشامدن دیگران، حرف خود را تغییر ندهند».
فرمانده نیروی انتظامی نیز روز دوشنبه در واکنش به تغییر موضع دولت در مورد «طرح برخورد با بدحجابی» در آستانه انتخابات ادعا کرد که «قبل از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی در آستانه بدحجابی کامل بودیم»، و گفت«اگر طرح برخورد با بدحجابی اجرا نمیشد، امروز با بدحجابی مطلق در کشور مواجه بودیم».
اسماعیل احمدی مقدم ضمن حمله مجدد به «فمنیسم و اومانیسم»، «این اندیشه را عامل ایجاد بدحجابی و فساد در جمهوری اسلامی ایران» برشمرد و ادعا کرد که «۷۵ درصد مردم از اجرای طرح مبارزه با بدحجابی استقبال کردهاند» و« ۹۵ درصدی مردم از طرح مبارزه با اراذل و اوباش استقبال کردند».
وی توضیح نداد که در صورت صحت چنین ادعایی چرا سخنگوی دولت با وجود حمایت صریح محمود احمدی نژاد و همه سران و رسانه های حامی دولت چرا در استانه انتخابات مجلس در اسفند ماه، دولت ادعا می کند که هیج ارتباطی با اجرای طرح امنیت اجتماعی ندارد.
حمایت علنی احمدی نژاد
انتقاد اخیر سخنگوی دولت که با گذشت ۱۰ ماه از آغاز طرح امنیت اجتماعی از سوی نیروی انتظامی صورت می گیرد در حالی است که آیت الله علی خامنه ای، رهبر، و محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری اسلامی، قبل از این به طور علنی از طرح امنیت اجتماعی و برخورد با بدحجابی حمایت کرده اند.
آقای الهام درحالی چنین ادعایی را مطرح کرده که اختیارات فرماندهی نیروی انتظامی که براساس قانون اساسی تحت نظر رهبر جمهوری اسلامی قرار دارد در دولت آقای احمدی نژاد به مصطفی پورمحمدی وزیر کشور تفویض شده است.
همچنین محمود احمدی نژاد پنج شنبه چهارم مرداد ماه گذشته با حضور در برنامه تلویزیونی«گفت وگوی ویژه شبکه دوم»ضمن استقبال از عملیاتی شدن طرح امنیت اجتماعی نیروی انتظامی گفت«این طرح به معنای تامین امنیت اجتماعی، یک چیز ضروری است».
رییس جمهوری اسلامی هدف طرح هایی چون «مبارزه با بدحجابی»،«طرح جمع آوری اراذل»،و دیگر طرح های ضربتی نیروی انتظامی در ماه های اخیر را که تحت عنوان«طرح امنیت اجتماعی»اجرا می شود را«برخورد با اراذل واوباش» برشمرد و تاکیدکرد که«ریشه این افراد باید از جامعه کنده شود».
غلامعلی حداد عادل رییس مجلس شورای اسلامی نیز چهارشنبه ۳مرداد ماه سالجاری گفته بود«طرح ارتقاء امنیت اجتماعی تا ریشه کنی رفتارهای ضد امنیتی باید ادامه یابد».
مصطفی پور محمدی وزیر کشور نیز هفته گذشته با رد اظهارات سخنگوی دولت و بر حمایت خود از اجرای طرح امنیت اجتماعی نیروی انتظامی تاکید کرد.
وی که اختیارات فرمانده کل قوا در امور نیروی انتظامی از سوی علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، به وی تفویض شده و فرماندهی کل این نیرو را بر عهده دارد، در واکنش به انتقاد آقای الهام،گفت«هرکس حرفی دارد، برود با قانون بزند، اگر هم قانون مشکلی داشته باشد از طریق مجرایش پیگیری شود».
طرح امنیت اجتماعی که طی ۱۰ ماه اجرای آن هزاران تن از زنان و جوانان به تحت عنوان «بدحجاب» ، «اراذل» و اتهاماتی از این دست بازداشت شدند و دستکم ۳۵ نفر از دستگیر شدگان در این طرح به اتهام محاربه در شهرهای مختلف اعدام شده و به گفته یکی از مقامات نیروی انتظامی ۳۰ تن دیگر نیز به اعدام محکوم شده اند.
دور جدید این طرح در هفته های اخیر با عنوان«طرح مبارزه با بدحجابی زمستانی» از سوی نیروی انتظامی به اجرا در آمده است.
رادیو فردا
بیژن یگانه
http://hejab-diary.blogfa.com/