KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دانشگاه مأمن بیان اندیشه‌ آزاد است

دبیرسیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران:
- دانشگاه مأمن بیان اندیشه‌ آزاد است
- تحمل تفکرهای مختلف، از مشخصه‌های نظام ایده‌آل است


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران گفت: آزادی اندیشه یعنی تفکر آزاد و این‌که هرکسی این حق را داشته باشد که هرگونه می‌خواهد فکر کند و فکرش را گسترش و بسط داده و برای ترویج آن تلاش کند.

پدرام قدرتی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آزادی اندیشه را حق طبیعی هر انسانی دانست و گفت: در بیشتر قانون‌های کشورهای مختلف به این موضوع تاکید شده و در قانون اساسی ما نیز به این موضوع اشاره شده که هرکسی می‌تواند آزادانه تفکر کند وآن را گسترش دهد.

به گفته‌ی قدرتی، اما به طور معمول این تئوری در بیشتر حکومت‌ها مورد چالش قرار می‌گیرد و حکومت‌ها آزادی اندیشه و بیان را برنمی‌تابند؛ چرا که وقتی ببینند عقیده‌ای فعالیت می‌کند و آن عقیده گاها در راستای عقایدشان نیست، در مقابلش می‌ایستند.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، دانشگاه را مأمن و محل اصلی اندیشه‌ی آزاد بیان کرد و گفت: خط فکری خیلی‌ها در دانشگاه شکل می‌گیرد و دانشگاه‌ها به عنوان مرکز فکر می‌توانند در این راستا بسیار تاثیرگذار باشند و دانشجو نیز به تبع آن می‌تواند به خاطر فضایی که در دانشگاه‌ها برایش وجود دارد یکی از آزاداندیش‌ترین افراد جامعه باشد.

وی با اشاره به این‌که دانشگاه از مقرهای اصلی تفکر آزاد است، افزود: تفکر آزاد در دانشگاه شکل می‌گیرد.

قدرتی خاطرنشان کرد: حدود و مرزی برای اندیشه وجود ندارد و هرکس مختار است که هرطور می‌خواهد، بیاندیشد و این طبیعی است که هرکسی بر اساس مطالعات و یافته‌هایی که به دست می‌آورد، طرز تفکری داشته باشد، اما برای بروز و بیان تفکر همیشه محدودیت‌هایی ایجاد می‌شود.

به عقیده‌ی وی، نظامی ایده‌آل است که بتواند همه‌ی تفکرهای مختلف را در خود تحمل کند و برای همه این تفکرات حقوقی قائل شود تا افراد مختلف بتوانند تفکراتشان را بسط دهند و این‌طور نباشد که در جهت تخریب و از بین بردن تفکر اقدام شود.

وی وجود و بیان عقاید مختلف را از اهداف اولیه‌ی انقلاب عنوان کرد و گفت: به طور معمول، آزادی اندیشه و بیان اندیشه را با هم عنوان می‌کنند، اما اندیشه تا زمانی که بیان نشود وجود دارد اما وقتی که بیان می‌شود همه چیز زیر سوال می‌رود.

قدرتی خاطرنشان کرد: ما طبق آموزه‌هایی که از اول انقلاب داشته‌ایم و حتی اساتید بزرگی که تئوریسین‌های انقلاب بوده‌اند، همچون استاد مطهری عقیده داشتند که حتی در حوزه‌ها هم کمونیست‌ها می‌توانند، تدریس کنند؛ چرا که بیان عقاید مختلف باعث می‌شود که جو پرنشاط‌تری به وجود آید و افراد با شناخت کامل و کافی، طرز تفکرشان را انتخاب کرده و طبق آن پیش می‌روند.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اگر تنها یک طرز تفکر از سوی حکومت‌ها بیان شود و با سایر تفکرات مقابله شود، هم با حقوق شهروندی، هم با قانون اساسی و هم با اهداف انقلاب مغایر است.

وی با اشاره به این‌که معمولا هر حکومت و نظامی که در یک کشور حاکم می‌شود یک طرز تفکر دارد، تصریح کرد: یک نظام برای حفظ خود چند روش می‌تواند داشته باشد؛ یکی این‌که با عقاید دیگر خوب برخورد کند و آنها را در خودش هضم کند و از نقاط مثبتش نیز استفاده کند؛ از سوی دیگر روش دیگر طرز تفکری است که معتقد است، تفکری که همه باید داشته باشند همین است که ما می‌گوییم و چیز دیگری نباید مطرح باشد و این چیزی است که در خیلی از مواقع هم‌اکنون شاهد آن هستیم.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران ابراز عقیده کرد: در برخی مواقع با کسانی که عقاید دیگری در رابطه با اداره‌ی کشور و هم‌چنین مباحث عقیدتی دارند برخورد سیاسی می‌شود و حتی اتهام براندازی به آنها نسبت داده می‌شود؛ در حالی که آنها هم جزء این نظام هستند و می‌توان از افکار و عقاید آنها استفاده کرد و حقوق شهروندی حکم می‌کند که شهروندان جامعه عقایدشان را بیان کنند.

وی با اشاره به این‌که تشکل‌های دانشجویی بر اساس آزاداندیشی بنا نهاده شده‌اند، افزود: در حال حاضر وقتی تعدد تشکل‌ها را می‌بینیم که هرکدام یک اساسنامه، مرامنامه و طرز فکری دارند این نشان از آزاداندیشی در دانشگاه‌ها دارد و به طور معمول تشکل‌ها بر اساس یک عقیده، ایدئولوژی و روش سیاسی خاص شکل می‌گیرند و در جهت تبلیغ عقاید و تفکر خود در این تشکل فعالیت می‌کنند.

قدرتی به این موضوع نیز اشاره کرد که انجمن‌های اسلامی پیش از انقلاب، بنا بر آزادی‌های فردی و سیاسی و براساس مقابله با حکومت شاهنشاهی فعالیت می‌کردند و پس از انقلاب نیز روش منتقدانه را پیش گرفتند و هرجا کم و کاستی دیدند، انتقادشان را اعلام کردند.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با بیان این عقیده که تشکل‌های دیگری در مقابل انجمن اسلامی قرار گرفته‌اند و از سوی دیگر تشکل‌های دیگری هم در حال سر و سامان گرفتن هستند که طرز تفکر خاص خودشان را دارند، گفت: در کل هدف همه‌ی تشکل‌ها بسط عقیده‌های‌شان و حرکت رو به جلو برای پیشرفت کشور است که با عقاید خودشان این را پی‌گیری کنند.

قدرتی به این موضوع اشاره کرد که به دو شکل می‌توان به آزاداندیشی لطمه وارد کرد؛ یکی سرکوب آزاداندیشی و بسط یک اندیشه‌ی واحد و اجبار بر پذیرش آن اندیشه، که این به هر سیستم و نگرش و نظام حکومتی لطمه می‌زند؛ چرا که وقتی نظرات دیگر را برنتابیم نمی‌توانیم پیشرفت ‌کنیم.

دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، بحث دیگر در رابطه با آزاداندیشی را افتادن از طرف دیگر عنوان کرد و گفت: یک عده زمانی که می‌بینند در مقابل آزاداندیشی ایستادگی می‌شود و سرکوب صورت می‌گیرد دست به اقداماتی می‌زنند که به اسم آزاداندیشی است، اما حرکات غیرمعقولی محسوب می‌شود و ممکن است بیشتر به کل قضیه آسیب بزنند که این اقدامات بهانه به دست مخالفان آزاداندیشی می‌دهد.

وی با بیان این‌که آزاداندیشی از هر دو طرف با چالش روبه‌رو است، افزود: هر دو به آزاداندیشی لطمه می‌زنند که البته شاید کلید این ماجرا در دست همان نظام حاکم باشد؛ چرا که اگر به صورت اصولی و منطقی بپذیرد که اندیشه‌های دیگر را به رسمیت بشناسد و برای آنها ارزش قائل شود شاید این اقدامات غیرمعقول نیز شکل نگیرد و همه بتوانند به صورت مسالمت‌آمیز با بیان اندیشه‌های خود فضایی ایجاد کنند که کار به مسیرهای دیگر کشیده نشود.

قدرتی خاطرنشان کرد: بیشتر بحث به نظام حاکم برمی‌گردد که اگر عقاید مختلف را به رسمیت بشناسد و به آنها اجازه‌ی فعالیت دهد، اقدامات غیرمنطقی صورت نمی‌گیرد.

انتهای پیام

کد خبر: 8609-01342
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد