رییس ستاد ائتلاف خبر داد: خوزستان؛ آماده استقبال از خاتمی
نوروز: «غلامرضا شریعتی» رییس ستاد انتخاباتی ائتلاف اصلاحطلبان خوزستان در گفتوگو با خبرنگار نوروز، از آمادگی فعالان سیاسی، شخصیتهای مؤثر، چهرههای فرهنگی و اقشار مختلف مردم این استان برای استقبال پرشور از «سید محمد خاتمی» خبر داد. خاتمی قرار است در ادامه سفرهای خود به استانها و شهرستانهای مختلف کشور این هفته راهی خوزستان شود.
پیش از این، دکتر مهدی بخشنده مسئول هماهنگی سفر آقای خاتمی به استان خوزستان در اینباره اعلام کرده بود: با دعوت هیاتامنای بنیاد خوزستانشناسی و به منظور شرکت و سخنرانی در کنگره بزرگداشت علامه وحید بهبهانی و همچنین با توجه به عوت گسترده اقشار مختلف مردم استان خوزستان و بهویژه احزاب و فعالین سیاسی اصلاحطلب استان، نخبگان، اساتید، علما و روحانیون، جناب آقای خاتمی روزهای 15 و16 و 17 دیماه میهمان مردم خونگرم استان خوزستان خواهند بود.
در این زمینه، رییس ستاد انتخاباتی ائتلاف اصلاحطلبان خوزستان نیز با اشاره به سفر قریبالوقوع خاتمی به این استان، سفرهای ایشان را مصداق عملی شعار «اتحاد ملی و انسجام اسلامی» خواند و افزود: آقای خاتمی به علت صداقت گفتار، یکدلی و یکرنگی که با مردم داشت و به معنای واقعی کلمه قدرت و نیروی خود را مرهون آرای تک تک مردمی می دانست که در انتخابات شرکت کردهاند و خصوصا کسانی که به ایشان رای دادهاند، تلاش بر آن است که ارتباط صمیمانه و نزدیک و مستقیم ایشان با مردم قطع نشود.
وی ادامه داد: ایشان نیز بر اساس وظیفه و دینی را هم که احساس میکند در قبال مردم دارند، در تلاشند که ارتباطشان را با مردم در حد بضاعت و توانشان حفظ کنند. ایشان یک شخصیت بینالمللی و فراجناحی است که مورد وثوق و تایید مقام معظم رهبری و سایر مراجع و شخصیتهای نظام نیز قرار دارند.
معاون سابق امنیتی- سیاسی استاندار سابق خوزستان در ادامه با اشاره به فضای این استان در آستانه سفر خاتمی گفت: استقبال مردم استان خوزستان که هم شخصیت ایشان را درک کردهاند هم جدای از روشنبینی و آزاد اندیشی، وابستگی ایشان به خاندان اهل بیت در نظر اکثریت اقوام و مردم خوزستان اهمیت و جایگاهشان را دو چندان نموده، پرشور، گرم و صمیمانه خواهد بود.
تحلیل شرایط کنونی کشور
رییس ستاد انتخاباتی ائتلاف اصلاحطلبان استان خوزستان در ادامه گفتوگوی خود با خبرنگار نوروز به ارزیابی فضای کنونی کشور و عملکرد دولت احمدینژاد پرداخت و گفت: دستاندازی و دخالتهای دولت در سازکارهای بازار و اقتصاد آزاد آثار منفی رابه دنبال داشته است. به نحوی که احساس میشود شرایط برای فعالیت بخش خصوصی سختتر شده است.
غلامرضا شریعتی گفت: وضعیت امروز ایران از چند منظر قابل بررسی است. تحولات اقتصادی ، اجتماعی ، سیاسی و آزادیهای مدنی. از نظر سیاسی و حقوق مدنی شهروندان، با اعمال فشار بر نخبگان کشور و برخورد و حذف آنها مواجه هستیم. همچنین فشارهای روز افزون بر دانشجویان و تشکلهای دانشجویی ، نگاه بدبینانه به سازمان های غیر دولتی و ایجاد تنگنا برای فعالیت آنها را باید به محدودیت هایی که برای رسانه ها و مطبوعات ایجاد شده اضافه کرد.
این فعال سیاسی معتقد است دولت نهم از نظر اقتصادی نیز نتوانسته کارنامه قابل قبولی را ارائه کند: دستاندازی و دخالتهای دولت در سازکارهای بازار و اقتصاد آزاد آثار منفی رابه دنبال داشته است. به نحوی که احساس می شود شرایط برای فعالیت بخش خصوصی سخت تر شده است. واردات بی رویه و بدون برنامهریزی مشخص نیز لطمات جبران ناپذیری را به تولیدکنندگان و سرمایه گذاران داخلی وارد و در کاهش قیمت ها نیز تاثیری نداشته است.
وی می افزاید: اجرای سیاست های غیر کارشناسی و عدم پیروی دولت از الگوی اقتصادی مشخص و پایدار و به تعبیر یکی از تئوریسینهای اصولگرا با دولت بیبرنامهای مواجهه هستیم. در حالی که دولت نهم با وعده بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم زمام امور را بدست گرفت هم اکنون افزایش بی سابقه نقدینگی و تورم ناشی از آن، فشار روز افزونی را به مردم و خصوصن دهک های پایین جامعه وارد نموده است.
شریعتی در مورد عملکرد مجلس هفتم نیز معتقد است که باید دوبازه زمانی جداگانه را مورد بررسی قرار داد: «در یک مقطع که همزمان بود با دولت سید محمد خاتمی و دربازه زمانی که با دولت نهم همزمان شد. در زمان دولت آقای خاتمی تلاش شد که به مجلس هفتم اختیارات زیادی داده شود و مجلس هفتم از تمام ظرفیتهای قانونی خود استفاده نمود و طرحهایی را به تصویب رساند که مبنای عقلی و کارشناسی نداشت.بخشی از مشکلات اخیر اقتصادی نیز ناشی از تصمیمات پوپولیستی بود که مجلس به تصویب رساند. مصوباتی که بیش از آنکه در جهت بهبود شرایط باشد در راستای ایجاد زمینه مناسب برای تسلط بر قوه مجریه و موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری نهم ارزیابی میشد.
وی به عنوان مثال به طرح جنجالی تثبیت قیمت ها اشاره میکند: این طرح که از آن به عنوان افتخارات مجلس هفتم یاد می شد اما در همان زمان نیز اکثریت کارشناسان پیش بینی نمودند که نه تنها موجب شکل گیری رانت های اقتصادی می شود بلکه روند توسعه را در بسیاری از زمینه ها مختل خواهد کرد. در حالی که رییس مجلس هفتم آن مصوبه را عیدی مجلس به مردم خواند دوسال بعد مجبور شدند برای جبران کمبودها و عدم تغییر قیمت ها، افزایش چند برابر را اعمال کنند. حتی می توان مدعی شد که شرایط به وجود آمده در مورد سهمیه بندی بنزین، ناشی از همان سیاست غلط به اصطلاح تثبیت قیمت ها بود. به واقع مجلس هفتم در زمان دولت سید محمد خاتمی سعی نمود اصلاحات اقتصادی را با مشکل روبرو کند.
وی می افزاید در زمان دولت احمدینژاد مجلس هفتم شرایط کاملا متفاوتی را تجربه کرد: « در مقطع زمانی دوم، مجلس نه تنها از ظرفیت های پیشین خود بهره نبرد بلکه کمتر از نیمی از قدرت قانونی خود را نیر اعمال ننمود. مجلس هفتم در این دوره مجلسی ساکت ، ساکن و تسلیم در مقابل خواستههای غیر کارشناسی و مصوبات عوام پسند دولت بود. مجلسی مطیع که تمامی پیشنهاد های متمم بودجه سال 85 و در برابر خواسته های غیر قانونی دولت سکوت کرد و یا تمکین نمود. مجلسی که دولت به مصوبات آن بهای چندانی نمی داد و در اجرای آنها گزینشی عمل می نمود و مجلس در این میان نظارت کامل بر دولت را در خود نمی دید.»
شریعتی اما مجلس را نیز در وضعیت موجود جامعه مقصر قلمداد می کند: اگر سیاست های غیر کارشناسی دولت ، مردم را با تورم و گرانی و مشکلات روز افزون روبرو نمود ، مجلسی که در برابر این سیاست ها سکوت کرد و با رای به این سیاست ها بر آن صحه گذاشت اگر بیشتر از دولت مقصر نباشد ، کمتر از آن نیست.
این فعال سیاسی با استناد به عملکرد مجلس هفتم و دولت نهم، شکست اصولگرایان را در انتخابات مجلس هشتم قریبالوقوع می داند: اگر فضای آزاد و رقابتی بر انتخابات حاکم باشد و در بحث صلاحیتها منصفانه و قانونی اقدام شود و به مردم اجازه دهیم انتخابی آزادانه داشته باشند من فکر می کنم که اکثریت نمایندگان مجلس هفتم از رای لازم برای حضور در مجلس هشتم برخوردار نخواهند بود.
وی همچنین معتقد است اگر امکان برگزاری انتخاباتی آزاد و قانونی فراهم گردد و در مورد رد صلاحیتها بر اساس قانون و نه تفاسیر فرای آن رفتار شود مجلسی با اکثریت اصلاحطلبان تشکیل خواهد شد: «با توجه به عملکرد هشت ساله دولت اصلاحات و مجلس ششم و مقایسه آن با عملکرد مجلس هفتم و دولت آقای احمدی نژاد بنظر می رسد رفرمیست ها در وضعیت بسیار بهتری قرار دارند. بسیاری از آمار و ارقام و نظرسنجی های موجود نیز به افزایش نارضایتی عمومی از عملکرد مجلس و دولت فعلی نسبت به سیاست های دولت و مجلس اصلاحات در جنبههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی حکایت دارد. اما همه اینها منوط به آنست که انتخاباتی آزاد ، منصفانه و عادلانه برگزار گردد و تجربه تلخ مجلس هفتم بار دیگر تکرار نشود».