KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

توافق همه جریان‌های فعال زنان برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز

«فریده ماشینی» رییس کمیسیون زنان مشارکت در کنفرانس خبری تاکید کرد:
توافق همه جریان‌های فعال زنان برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز


نوروز: کنفرانس مطبوعاتی «فخرالسادات محتشمی پور» رییس شاخه زنان و«فریده ماشینی» رییس کمیسیون زنان جبهه مشارکت ایران اسلامی، به منظور ارائه گزارشی از اهداف، برنامه‌ها و اقدامات این حزب در زمینه مسائل زنان روز دوشنبه در محل دفتر مرکزی این حزب برگزار شد.

به گزارش خبرنگار نوروز، در ابتدای این نشست «فریده ماشینی» رییس کمیسیون زنان جبهه مشارکت در مورد اهداف شکل‌گیری این کمیسیون گفت: این کمیسیون با هدف حساس‌سازی جبهه مشارکت نسبت به جنسیت و داشتن کنش‌ها و واکنش‌های مناسب در زمینه مسایل زنان تشکیل شد.

وی افزود: از جمله اقدامات این کمیسیون برگزاری نشست‌های علمی و تخصصی در حوزه زنان است که مهمترین آن برگزاری نشست‌هایی در خصوص سهمیه‌بندی جنسیتی زنان در دانشگاه‌ها، افزایش مشارکت سیاسی زنان، لایحه حمایت از خانواده است و کمیسیون سعی کرده که در کلیه موارد به صورت فعال و به موقع با صدور بیانیه‌ها، واکنش نشان دهد. هم چنین برگزاری جلسات هم‌اندیشی و مباحث آموزشی و نیز همکاری و برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی زنان از جمله فعالیت‌های کمیسیون زنان جبهه مشارکت در این حوزه است.

ماشینی تصویب سهمیه 30 درصدی برای زنان در حزب، افزایش تعداد زنان در ارکان مختلف حزب از جمله در سمت رؤسای مناطق استان‌ها وپیگیری سهمیه 30 درصدی زنان در انتخابات را از جمله دستاوردهای کمیسیون زنان جبهه مشارکت دانست.

بر اساس این گزارش در ادامه، فخرالسادات محتشمی‌پور رییس شاخه زنان جبهه مشارکت با بیان اینکه «افزایش مشارکت سیاسی زنان هدف اصلی شکل‌گیری شاخه زنان است»، در تشریح سایراهداف این شاخه گفت: برنامه‌ریزی مناسب جهت جذب زنان و سازمان‌دهی و افزایش مشارکت آنان در ارکان و فعالیت‌های جبهه مشارکت، آموزش و توانمندسازی زنان در رده‌های مختلف عضویت، برقراری ارتباط با گروه‌های مختلف زنان و پیشنهاد به هیات اجرایی در جهت ایجاد و تقویت عدالت جنسیتی در حزب و پیگیری تحقق آن از جمله اهداف شاخه زنان است.

محتشمی‌پور تصریح کرد: زنان اکنون در ارکان مختلف حزب فعال هستند از جمله معاون سیاسی دبیرکل و سه نفر از روسای مناطق از 28 منطقه‌‌ای که جبهه مشارکت در استان‌ها حوزه دارد، زن هستند. سه نفر از روسای کمیته‌ها و شاخه‌های هیات‌های اجرایی و یکی از معاونین هیات اجرایی نیز زن هستند و ما سعی کردیم که جریان‌سازی جنسیتی را در جبهه مشارکت داشته باشیم.

محتشمی‌پور در مورد ترکیب شاخه زنان جبهه مشارکت، گفت: این شاخه زیرنظر هیات اجرایی و توسط شورایی مرکب از 7 الی 11 نفر اداره می‌شود و دارای گروه‌هایی همچون گروه مطالعات و برنامه‌ریزی که مجموعه فعالیت شاخه زنان را پردازش و تنظیم می‌کند و در بخش مطالعات با محور اصلی زن و توسعه گزارشی از پژوهش‌های انجام شده مانند مشارکت سیاسی و اقتصادی زنان و نیز اشتغال آنان را ارزیابی می‌کند و نیز گروه آموزش، گروه ارتباطات که ارتباط با احزاب، NGOها و اقشار نهادهای اجتماعی را بر عهده دارد، گروه اطلاع رسانی که ارتباط با رسانه‌ها را بر عهده دارد و نیز گروه مناطق که با شاخه‌های زنان در مناطق مختلف کشور ارتباط برقرار کرده و این شاخه‌ها متناسب با شرایط بومی شهر خود می‌توانند فعالیت‌های خود را داشته باشند.

وی ادامه داد: در بخش آموزش که برای ما بسیار اهمیت دارد، ما به آموزش تشکیلاتی و نیز آموزش‌هایی برای توانمندسازی زنان با تاکید بر مشارکت سیاسی آنان پرداختیم و نیز در بخش ارتباطات سعی کردیم یکی از نقدهایی را که همواره به جبهه مشارکت و نیز سایر احزاب در خصوص ارتباط با سایر گروه‌های اجتماعی وتوده‌ها مطرح است را برطرف کنیم که با تشکیل شاخه‌هایی مربوط به اقشار مختلف و تشکیل گروه ارتباطات درصدد رفع این نقایص بربیاییم. ما با همه گروه‌های زنان حرف داریم، اما با توجه به این‌که تا پایان سال جبهه مشارکت برنامه‌های خود را متناسب با فضای انتخابات پیش می‌برد، سعی می‌کنیم رویکردمان برای حضور اصلاح‌طلبان در عرصه سیاست انتخاباتی باشد.

محتشمی‌پور برنامه‌های در دست اقدام شاخه زنان را برگزاری جشنواره وبلاگ نویسی زن و مشارکت عنوان کرد و گفت: این جشنواره با محوریت زنان و مشارکت فرهنگی ، اجتماعی، زنان و موانع حضور در جامعه مجازی، زنان توانمند، زنان تاثیرگذار، زنان و مشارکت سیاسی ، اقتصادی، چرا به زنان رای می‌دهیم؟، زنان مشارکت مدار، زنان فرد محور، زنان و مدیریت، زن و صلح برگزار می‌شود که علاقمندان برای شرکت دراین جشنواره باید به نشانی وبلاگ shayestegi.persianblog.com مراجعه کنند.

رییس شاخه زنان جبهه مشارکت برگزاری نشست خانواده برابر را از برنامه‌های دیگر این شاخه عنوان کرد و گفت: این همایش که با حضور اسلام شناسان، روانشناسان و جامعه شناسان 15 دی ماه به مناسبت روز خانواده برگزار می‌شود، پیش درآمدی برای سمینار خانواده برابر که در سال آینده برگزار خواهد شد، است.

وی با بیان اینکه «فعالیت‌های شاخه زنان در حال حاضر با توجه به نزدیکی زمان انتخابات معطوف به بحث انتخابات شده است و اعمال سهمیه‌بندی 30 در صدی را در انتخابات هم پیگیری می‌کنیم»، گفت:نماینده مشارکت در ستاد ائتلاف سهمیه 30 درصدی را دنبال می‌کند .آن چیزی که برای ما مهم است این است که حضور در عرصه های اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی را وظیفه و تکلیف خود می‌دانیم، آن‌چه در عرصه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تکلیف ماست این است که زمینه مشارکت زنان را فراهم کنیم و از زنان و مردانی که می‌توانند در این زمینه حمایت کنند، استقبال می‌کنیم.

محتشمی‌پوردر ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که « سهمیه 30 درصدی برای زنان تا چه حد در لیست انتخاباتی ائتلاف اصلاح طلبان اعمال می شود؟»، گفت: تلاش ما بر این است که سایر احزاب را به اهمیت حقوق زنان، افزایش کمی آنان در پارلمان و در نهایت ورود زنان و مردان توانمند به مجلس آگاه کنیم تا بتوانند از حقوق زنان دفاع کنند. ما تجربه خوبی در مجلس ششم داشتیم. بنابراین ضرورت حضور زنانی که حساسیت مسایل زنان را در جامعه درک کنند برای ما محرز است و در تلاش هستیم که سهمیه 30 درصدی را محقق کنیم آنچه مساله ماست شناسایی و ترغیب زنان به شرکت و ثبت نام در انتخابات است.

وی افزود:البته تاکنون هیچ‌گونه بحث جدی در این مورد در ستاد مطرح نشده و این بحث موکول به ثبت نام نامزدها در انتخابات شده است.

فریده ماشینی نیز در پاسخ به پرسشی در مورد فعالیت‌های کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز و فعالیت کمیسیون زنان در رابطه با این قوانین، گفت: یکی از دغدغه‌های کمیسیون زنان همین است و فعالیت زیادی در این زمینه انجام داده. ما در گفت‌وگوها و نشست‌های مختلف بر این خواست مشترک یعنی تغییر قوانین تبعیض‌آمیز تاکید داشتیم. نشست‌های تخصصی را برای بررسی ابعاد مختلف این مساله تشکیل داده‌ایم. همچنین در بحث نواندیشی دینی نسبت به حقوق زنان فعالیت می‌کنیم؛ چرا که یکی از شروط تغییر در قوانین تبعیض‌آمیز بررسی فقهی و حقوقی قوانین زنان است. یکی از جلسات دفتر سیاسی جبهه مشارکت به بررسی این موضوع اختصاص یافته است و تاکید شده که نمایندگانی که از طرف ما می خواهند وارد مجلس شوند باید برنامه‌هایی را برای تغیر این قوانین داشته باشند .

وی در مورد مهمترین موانع پیش رو برای تغییر قوانین تبعیض‌آمیز، گفت: مشکلات زیادی وجود دارد که قابل توجه است، پس از تلاش‌های زیاد در زمینه تغییر قوانین تبعیض‌آمیز با لایحه تحکیم خانواده مواجه می‌شویم که در جهت تبعیض‌آمیزتر کردن حقوق زنان است و نیز سهمیه‌بندی جنسیتی در دانشگاه‌ها، تاکنون دایما این مساله درباره زنان فعال ایرانی مطرح بوده که نمی‌دانستند چه می‌خواهند اما امروز این مشکل وجود ندارد و توانسته‌اند به توافق برسند مبنی بر این‌که چه می‌خواهند وهمه زنان در مورد اهمیت تغییر قوانین به توافق رسیده اند.

ماشینی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر در مورد چگونگی تغییر این قوانین با توجه به اینکه منشا بسیاری از آنها شریعت است، گفت: بسیاری از قوانین امروز منشا شریعت ندارد و به صورت سلیقه‌ای تصویب می‌شود. در آنهایی که منشا فقهی داشته ما با توجه به اینکه به اجتهاد پویا و احکام ثانویه پایبند هستیم. معتقدیم می‌‌توان تغییراتی داد، همچنانکه شاهد تغییراتی در قانون بوده‌ایم. مثلا زمانی که دیه بین زن و مرد مطرح می‌شود مبنای فقهی دارد اما دیه مسلمان و غیر مسلمان تغییر می‌کند در حالی که آن هم مبانی شرعی دارد و یا بحثی که در باره تبرج مطرح شد که بسیاری از علما به آن اعتراض کردند. بنابراین، به نظر من در بیشتر موارد بحث‌ها سیاسی است نه فقهی و امکان تغییر در بسیاری از قوانین وجود دارد، همین که برخی مباحث مانند ارث بردن زن در مجلس مطرح می‌شود، یعنی غیرقابل تغییر نیست.

محتشمی‌پور در پاسخ به سؤالی مبنی تفکیک میان زنان اصلاح‌طلب و اصولگرا گفت: ما چنین تفکیکی نداریم. ممکن است درعقاید سیاسی بین زنان اصلاح‌طلب و محافظه‌کار مرزبندی وجود داشته باشد، اما ما در اصول ـ چه اصول اعتقادی و چه مشکلات زنان ـ با هم مشترک هستیم. ما در جایی مشکل با هم پیدا می‌کنیم که یا دیگران دخالت می‌کنند و یا عقاید سیاسی مطرح می‌شود.

وی افزود: ما هیچ‌گاه یک سره سنت را نفی نکردیم. کما اینکه هیچ گاه مدرنیزم را صدرصد قبول نکردیم؛ بنابراین در جایگاهی قرار داریم که بهترین‌ها را از گذشته و شرایط موجود می‌گیریم و آن را پردازش می‌کنیم.
ما توسعه درون‌زا را توصیه کردیم و مرزبندی ما تنها با کسانی است که سنت را به عنوان یک حربه قرار می‌دهند و آن را با دین مخلوط کرده و دست آویز قرار می‌دهند. اگر زنانی هم با این روش حرکت کنند با آنها مرزبندی داریم.

محتشمی‌پور گفت: در حال حاضردو گروه از زنان وجود دارند گروهی که نسبت به حقوق خود آگاهی دارند و گروهی که هنوز به این آگاهی نرسیده اند، وظیفه زنان آگاه این است که قشر دیگر زنانی را که اگاهی کمتری دارند، آگاه کنند. در عین حال معتقدیم حق گرفتنی است؛ بنابراین وظیفه داریم که جایگاه زن را در جامعه ایران به زنان بشناسانیم.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر «برنامه شاخه زنان جبهه مشارکت برای ارتباط با اقشار مختلف زنان در آستانه انتخابات»، گفت: در یکی دو ماه پایانی مجلس هفتم می‌بینیم که عده‌ای تنها از خواب بیدار شده‌اند و چون در آستانه انتخابات هستیم می‌خواهند با زنانی که نسبت به لایحه خانواده معتقد بوده‌اند، گفت‌وگو کنند که البته دیر است. یکی از سختی‌های شاخه زنان این است که در آستانه انتخابات شروع به کار کرد اما به طور کلی برای ارتباط با اقشار مختلف زنان برنامه‌های دراز مدتی دارد؛ از جمله با تشکیل واحدهای تخصصی زنان در گروه ارتباطات و نیز از طریق شاخه فرهنگیان، جوانان، دانشجویان و اصناف و ایثارگران نیز سعی می‌کند با این اقشار زنان ارتباط داشته باشد. هم‌چنین درباره گروه زنان خانه‌دار چون با تشکل و سازمان‌دهی کمتری مواجه هستیم، کارمان کمی مشکل است. اما برنامه‌ریزی داریم، البته منظور از زنان خانه‌دار با توجه به اینکه مرزبندی مشخصی وجود ندارد، منظورمان بار ارزشی این موضوع نیست؛ چراکه حتی زنان تحصیل کرده‌ای هم هستند که شاغل نیستند، بنابراین می‌توانیم در فضای مجازی با آن‌ها ارتباط برقرار کنیم و مهم این است که ما این ضرورت را رد کردیم.

بر اساس این گزارش در پایان این نشست، فریده ماشینی گفت: شاید عده‌ای فکر کنند بحث مشارکت سیاسی زنان برای کسب قدرت است اما ما در درجه اول به این موضوع به عنوان حقی نگاه می‌کنیم که زنان نیز باید از آن بهره‌مند شوند و نکته بعدی این است که بتوانیم در عرصه سیاسی موضوع زنان را به عنوان موضوع اولویت‌دار مطرح کنیم، در انتخابات مجلس نیز دغدغه ما این است که کسانی وارد مجلس شوند که بتوانند به گونه‌ای عمل کنند که گروه‌های مختلف اجتماعی از جمله زنان از آن منتفع شوند.

وی افزود: هدف نهایی ما این نیست که تنها چند زن به عنوان نماینده وارد مجلس شوند بلکه هدف ما این است که نمایندگان مسایل زنان را مورد توجه قرار دهند و مشارکت سیاسی زنان و آگاهی بخشی به آنان را در صدر اولویت های‌مان قرار دهند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد