آییننامه جدیدنشریات دانشجویی ابلاغ شد:
اعضای دانشجویی کمیته مرکزی ناظر برنشریات افزایش یافت
دانشگاهها موظف به حمایت مالی و تعیین مکان برای توزیع نشریات شدند
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: صنفی - فرهنگی
قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اعلام خبر ابلاغ آیین نامه جدید نشریات دانشجویی از معرفی مراجع صلاحیتدار در خصوص نظارت و حمایت از نشریات دانشجویی، افزایش تعداد اعضای دانشجویی کمیته مرکزی ناظر بر نشریات، الزام دانشگاهها برای حمایت مالی از نشریات دانشجویی، جدیتر شدن قوانین مربوط به کادر تحریریه نشریات دانشجویی و ضرورت تعیین محلی مشخص برای توزیع نشریات دانشگاهی خبر داد.
دکتر خواجه سروی در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با اشاره به ابلاغ آیین نامه جدید نشریات دانشجویی، اظهار کرد: این آیین نامه از گذشته سند بالادستی شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته است، با این حال در آیین نامه جدید اشکالات اجرایی آیین نامه قبلی با هدف تسهیل فعالیت نشریات دانشجویی برطرف شد.
وی با اشاره به فعالیت کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در دانشگاهها، اظهار کرد: این کمیته اولین مرجع صلاحیتدار در خصوص نظارت و حمایت از نشریات دانشجویی است. پس از آن، شورای فرهنگی دانشگاه به عنوان مرجع تجدیدنظر بر احکام مرتبط با نشریات دانشجویی عمل میکند و در نهایت شورای مرکزی نظارت بر نشریات دانشجویی در ستاد وزارت علوم مرجع رسیدگی بر پروندههای مرتبط با نشریات دانشجویی دانشگاهها محسوب میشود.
افزایش تعداد اعضای دانشجویی کمیته مرکزی ناظر بر نشریات
وی با اشاره به نکات اصلاح شده در آییننامه جدید، تصریح کرد: در دستورالعمل اجرایی قبلی، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم از ترکیب اعضای شورای مرکزی ناظر بر نشریات حذف شده بود که این مساله در آیین نامه جدید اصلاح شده است و مدیر کل امور فرهنگی به اعضای این شورا اضافه شد.
به گفته وی این مساله یکی از اصلاحات ضروری بوده است چرا که مدیر کل امور فر هنگی وزارتخانه با بدنه دانشجویی ارتباط تنگاتنگی دارد.
وی افزود: همچنین بر اساس آیین نامه جدید، دو عضو دانشجویی شورای مرکزی ناظر بر نشریات که یکی قطعی و دیگری علی البدل بودند، در آیین نامه جدید به دو عضو قطعی و یک عضو علی البدل تبدیل شدند.
انتشار نشریه منوط به دریافت گواهینامه آموزش شد
دکتر خواجه سروی با بیان اینکه بر اساس آیین نامه قبلی دانشگاهها خود را موظف به حمایت مالی از نشریات دانشجویی نمیدانستند، خاطر نشان کرد: در آیین نامه جدید دانشگاهها موظف شدند تا هر ساله مبلغی را از بودجه فرهنگی دانشگاه به نشریات دانشجویی اختصاص دهند.
به گفته وی همچنین بر اساس آیین نامه جدید، انتشار اولین شماره نشریه منوط به ارایه گواهینامه آموزش از سوی کادر تحریریه شده است. بر این اساس کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه موظف به ارایه آموزش به اعضای تحریریه نشریات شده است و طی آن انتشار اولین شماره نشریه مذکور به ارایه گواهینامه آموزش منوط شده است. همچنین به اعضای نشریات فعلی دانشجویی نیز 8 ماه فرصت داده شده است تا خود را با آیین نامه جدید تطبیق دهند.
دکتر خواجه سروی ادامه داد: بر اساس آیین نامه جدید وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی از این پس هر ساله ملزم به برگزاری جشنواره سراسری نشریات دانشجویی هستند و همچنین علاوه بر آن دانشگاهها نیز مجازند جشنوارههای ملی نشریات دانشجویی را مستقلا برگزار کنند.
وی افزود: همچنین از این پس نشریات دانشجویی حائز رتبههای اول تا سوم در جشنواره سراسری و کشوری نشریات دانشجویی، باید تا یکسال مورد حمایتهای مادی و معنوی دانشگاه مربوطه قرار بگیرند.
جدیتر شدن قوانین مربوط به کادر تحریریه نشریات دانشجویی
درصورت تخلف صلاحیت اعضای تحریریه نشریه مجددا بررسی میشود
وی جدیتر شدن قوانین مربوط به کادر تحریریه نشریات دانشجویی را از دیگر اصلاحات آیین نامه جدید عنوان کرد و گفت: بر این اساس اقداماتی صورت خواهد گرفت تا افراد دارای امتیاز انتشار نشریه خود را ملزم به انتشار منظم نشریه بدانند. به عبارت دیگر ترتیب و توالی انتشار نشریه در آیین نامه اجرایی جدیتر گرفته شده و کمیته ناظر نیز به ترتیب انتشار نشریه نظارت خواهد داشت و طی آن در صورت تخلف صلاحیت اعضای تحریریه نشریه را مجددا بررسی میکند.
وی افزود: در صورتیکه نشریهای بیش از سه نوبت منتشر نشود، کمیته ناظر بر نشریات موظف به بررسی نشریه خواهد بود و در این راستا حتی زمان حدودی مشخصی برای انتشار گاهنامهها باید تعیین شود.
دکتر خواجه سروی با اشاره به سایر بخشهای این آیین نامه، خاطر نشان کرد: بر اساس این آیین نامه دانشگاهها موظفند حتما محلی را برای توزیع نشریات دانشگاهی در محل دانشگاه تعیین کنند تا کلیه متقاضیان از این محل نسبت به دریافت نشریات اقدام کنند.
کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهی باید ماهی یکبار تشکیل جلسه دهند
وی با بیان اینکه جلسات کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهی در گذشته تنها در زمان وجود مساله یا شکایتی برگزار میشد،گفت: بر اساس آیین نامه جدید کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهها موظف شدند تا حداقل ماهی یکبار برای رفع مشکلات و مسائل اجرایی نشریات تشکیل جلسه بدهند. همچنین در صورت وجود مسالهای خاص میتوانند نسبت به تشکیل جلسات فوق العاده اقدام کنند که این مساله در آیین نامه قبلی نبوده است.
قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم در خاتمه با اشاره به سایر تغییرات در آیین نامه جدید، خاطر نشان کرد: بر این اساس کمیتههای ناظر بر نشریات دانشگاهها موظف شدند تا دو ماه یکبار عملکرد نشریات دانشگاه خود را به شورای مرکزی ناظر بر نشریات ستاد وزارت علوم ارایه کنند تا طی آن مشخص شود که کم کاری یا پرکاری از چه بخشی است.
انتهای پیام