KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

شیوه‌ی کنونی برگزاری لیگ‌ها، باعث افت نتایج ورزشکاران شده است


اسماعیلی، مدرس تربیت‌بدنی دانشگاه خواجه نصیر:


شیوه‌ی کنونی برگزاری لیگ‌ها، باعث افت نتایج ورزشکاران شده است



مدرس تربیت بدنی دانشگاه خواجه نصیر معتقد است،‌ مهمترین دلیل افت نتایج ورزشکاران رشته‌های انفرادی همانند کشتی، تکواندو، جودو، ورزنه‌برداری در مسابقات جهانی، المپیک و آسیایی سال‌های اخیر برگزاری مسابقات لیگ است و سازمان تربیت بدنی، کمیته ملی المپیک و فدراسیون‌های مربوطه باید در برگزاری لیگ تجدیدنظر کنند.

به گزارش ایسنا، شهرزاد اسماعیلی گفت: در ورزش قهرمانی، بالاترین هدف هر کشور، هر فدراسیون، هر مربی و هر ورزشکار، کسب مدال المپیک است و پس از آن کسب مدال‌های جهانی و قهرمانی قاره‌ای در رده‌های بعدی اهمیت قرار دارند. در کشورهای پیشرفته در علم ورزش، برنامه‌ی بلندمدت 4 ساله طراحی می‌شود که شروع آن پس از پایان مسابقات المپیک و انتهای آن مسابقات المپیک دوره‌ی بعد است که هدف اوج آمادگی ورزشکاران جهت کسب بالاترین رکوردها و بهترین مبارزات و در نتیجه کسب مدال المپیک است.

وی ادامه داد: برنامه‌های 4 ساله از برنامه‌های یک ساله تشکیل شده است که این برنامه‌های سالیانه و هدف‌گذاری در آنها بسیار مهم هستند. در علم تمرین و برنامه‌ریزی ورزشی، هدف اصلی از طراحی یک برنامه‌ی سالیانه، کسب بهترین نتایج و بهترین اجرا 2 الی 3 بار در سال و در هنگام مسابقات هدف است. این مسابقات هدف برای رشته‌های مختلف ورزشی و سطح کیفی آنها نسبت به رقبا متفاوت است. به عنوان مثال مسابقات هدف اول در رشته‌های کشتی، وزنه‌برداری، تکواندو و جودو کشورمان باید مسابقات قهرمانی جهان باشد و مسابقات هدف دوم مسابقات قهرمانی آسیا. در سایر رشته‌ها که فقط امکان مدال آوری آنها در آسیاست، مسابقات آسیایی هدف اول است.

مدرس تربیت بدنی دانشگاه خواجه نصیر با تشریح یک برنامه بهینه گفت: یک برنامه بهنیه شامل موارد زیر است:

- دوره‌ی پایه: شامل استراحت و آمادگی عمومی و تفریحی

- دوره‌ی آماده‌سازی: شامل تمرینات آمادگی جسمانی، تکنیکی و تاکتیکی

- دوره‌ی مسابقات: شامل مسابقات آمادگی و مسابقات هدف

وی ادامه داد: مسابقات آمادگی یا تدارکاتی برای تست ورزشکار و استخراج نقاط ضعف و قوت تکنیکی و تاکتیکی وی و همچنین آمادگی روحی – روانی وی برای مسابقات، هدف آتی است. حال مسابقات لیگ رشته‌های کشتی، وزنه برداری، تکواندو، جودو، شمشیربازی و شنا در کشورمان در کجای این برنامه‌های سالیانه جای دارند. همان‌گونه که مشخص است مسابقات هدف که نمی‌تواند باشد و قاعدتا می‌بایست جزء مسابقات آماده‌سازی قرار گیرند اما، آیا این مسابقات لیگ خصوصیات مسابقات آماده‌سازی را دارند؟

جواب خیر است. به چند دلیل:

1- طول مدت برگزاری این مسابقات از شروع تا انتها در فدراسیون‌های مختلف به طور میانگین سه ماه است که دوره‌ی زمانی بسیار طولانی یک سال است.

2- هیچ ارتباطی بین دوره زمانی مسابقات لیگ و مسابقات هدف وجود ندارد. در بعضی فدراسیون‌ها این مسابقات در دوره‌ی استراحت، در بعضی دیگر در دوره‌ی آماده سازی و در بعضی دیگر نیز با دوره‌ی مسابقات هدف همپوشانی دارد.

3- باشگاه‌ها از بازیکنان توقع دارند که بهترین اجرای خود را در مسابقات لیگ نشان دهند و برای این کار به ورزشکار پول می‌دهند. ورزشکاران نیز عمدتا بیشترین درآمد سالیانه‌ی خود را در قرارداد با باشگاه‌ها می‌بینند و در نتیجه جهت تامین نظر باشگاه و قراردادهای بهتر، سعی در بهترین مبارزات و بهترین رکوردها در مسابقات لیگ دارند. لذا ناخودآگاه مسابقات لیگ (و گاهی مسابقات انتخابی در بعضی از فدراسیون‌ها) به مسابقات هدف ورزشگاه مبدل می‌شود.

4- تعداد و مدت زیاد مسابقه‌ها در لیگ، موجب نوعی اشباع روحی – روانی در ورزشکار می‌شود.

اسماعیلی گفت: به دلایل فوق لیگ باعث می‌شود ورزشکار اوج مهارت و آمادگی خود را در مسابقات المپیک، جهانی و آسیایی نداشته باشد. در نتیجه ورزشکار به مسابقات قهرمانی جهانی و یا قهرمانی آسیا اعزام می‌شود و در حالی که از او توقع مدال می‌رود، ‌در جایگاهی قرار می‌گیرد که پایین‌تر از لیاقت و داشته‌های وی است. از یک طرف ورزشکار یک سال از جوانی خود را صرف کرده و سختی‌ها و فشارهای ورزش قهرمانی را تحمل کرده و از طرف دیگر دستگاه ورزش هزینه گزافی از استخدام مربیان و کادرفنی گرفته تا حقوق ورزشکاران را متحمل شده ولی در نهایت نتیجه لازم بدست نیامده است. زیرا ورزشکار ما در حالت اوج آمادگی قرار نداشته است.

این مدرس دانشگاه افزود: راه‌اندازی مسابقات لیگ در ورزش‌های انفرادی ابداع ما بود و در دنیا مرسوم نیست. این مسابقات از ورزش‌های تیمی مانند فوتبال، والیبال و بسکتبال الگوبرداری شده و هدف اصلی آن جذب سرمایه از بخش‌های دیگر دولتی و صنعتی به ورزش و تامین مالی ورزشکاران، مربیان و فدراسیون‌هاست. اما متاسفانه موجب می‌شود به هدف اصلی از ورزش قهرمانی که همانا کسب مدال و اهتزاز پرچم کشورمان در میادین بین‌المللی است، صدمه وارد شود.

وی ادامه داد: درمورد تامین مالی ورزشکاران و مربیان راه‌های دیگری نیز وجود دارد که یکی از آنها، استخدام وی در وزارتخانه‌های مختلف است. امید است دستگاه ورزش با مطالعه و پژوهش، راهکاری مناسب در این مورد اتخاذ کرده و با کمک دولت و مجلس آزاد جایگزین مسابقات به اصطلاح لیگ کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد