KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

وزیر کشور: پس از اعلام وصول استیضاح نظر می‌دهم

وزیر کشور:
پس از اعلام وصول استیضاح نظر می‌دهم
در 4 مورد با شورای نگهبان توافق کرده‌ایم
عرف در تعیین مصادیق بدپوششی حرف اول را می‌زند


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی


وزیر کشور با بیان این که طرح استیضاحش هنوز از سوی هیات رییسه مجلس اعلام وصول نشده، در عین حال تصریح کرد که در این مورد آماده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مصطفی پورمحمدی که در حاشیه‌ی جلسه‌ی هیات دولت در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره‌ی طرح استیضاحش در مجلس، گفت: من هم مثل شما از روی سایت‌ها از این خبر مطلع شدم؛ البته هیات‌رییسه هنوز اعلام وصول نکرده است.

وی با بیان این که ما تسلیم قانون و نظر قانون‌گذار و تشخیص هر کسی که حق قانونی دارد، هستیم، در عین حال در پاسخ به پرسش خبرنگاری که پرسید آیا 20 نماینده امضا‌ءکننده استیضاخ با شما صحبتی کرده‌اند، گفت: صحبت‌کردن طبیعی است. در مجلس هر کس ایده‌ای دارد در سوالاتش آن را مطرح می‌کند.

وزیر کشور افزود: هیچ‌کدام از این صحبت‌ها هنوز تثبیت شده نیست.

پورمحمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که پرسید « آیا شما خودتان را برای استیضاح آماده کرده‌اید؟» گفت: ما از روز اول آماده بودیم.

وی هم‌چنین در پاسخ به این پرسش که « برخی می‌گویند به خاطر رایانه‌ای کردن انتخابات قبل از این که به تایید نهایی شورای نگهبان برسد، هزینه‌هایی شده و بحث استیضاح از اینجا آب می‌خورد؟» گفت: نه! چنین چیزی صحت ندارد.

وزیر کشور خطاب به خبرنگاران اظهار کرد: اجازه دهید! هنوز نه به دار است، نه به بار؛ چرا این قدر هول شده‌اید؟

پورمحمدی با اشاره به این که آن طور که ما شنیده‌ایم بحث استیضاح تنها از سوی 12 – 13 نماینده بوده که نیمی از آن ها هم ظاهرا به آن اعتقاد نداشته‌اند، گفت: اجازه دهید تا استیضاح اعلام وصول شود، بعد در این زمینه نظر دهیم.

به گزارش ایسنا، پورمحمدی در ادامه‌ی سخنانش در پاسخ به پرسش خبرنگاری که مجددا پرسید آیا نمایندگان پیش از این برای رفع ابهامات با شما رایزنی کرده بودند؟ گفت: ما در طول هفته با تعداد زیادی از نمایندگان ملاقات داریم و این گونه بحث‌ها طبیعتا صورت می‌گیرد. بنده در این مدت حدود پنج – شش هزار نامه از مجلس دریافت کرده‌ام و نزدیک 800 تذکر و 150 سوال را هر هفته جواب داده‌ام و این فعالیتها از کارهای روزمره‌ی ما محسوب می‌شود؛ از این رو صبر کنید کار از مجرای قانونی تعقیب شود، پس از آن در خدمت شما هستیم.

وزیر کشور هم‌چنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا درباره‌ی انتخابات رایانه‌ای، گفت: خوشبختانه بحث رایانه‌ای برگزار شدن انتخابات تا کنون خوب پیش رفته و ما از این قضیه خوشحالیم.

وی درباره پرسش خبرنگاری که پرسید « عنوان شده شورای نگهبان تنها در دو مورد اجازه‌ی رایانه‌ای برگزار کردن انتخابات را داده است؟» گفت: چنین چیزی نیست! ما در چهار مورد خوشبختانه با شورای نگهبان توافق کرده‌ایم. در سه مورد با پیشنهاد ما به صورت کامل موافقت کردند و یک مورد هم توافق کردیم؛ یعنی بخشی از نظرات شورای نگهبان و بخشی از نظرات ما مطرح شد و با هم تفاهم کردیم. در مورد پنجم هم خوشبختانه کارشناسان به توافق رسیده‌اند و اگر شورای نگهبان نظر نهایی خود را اعلام کند دیگر مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

پورمحمدی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که مجددا تاکید کرد « عنوان شده به دلیل آن که پیش از تایید شورای نگهبان وزارت کشور برای انتخابات رایانه‌ای هزینه‌های زیادی کرده است، بحث استیضاح پیش آمده» گفت: ظاهرا من باید شب انتخابات کامپیوتر را بخرم، نرم‌افزار بنویسم و 700 هزار نفر را آماده کنم. دو سال است که روی این پروژه در حال کار کردن هستم، نمی‌شود که شب بخوابیم و صبح بخواهیم انتخابات برگزار کنیم. ظاهرا کار مملکت هم این جور پیش نمی‌رود.

وزیر کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره‌ی تغییر فرمانداران در آستانه‌ی انتخابات، گفت: در کشوری که هم‌اکنون 360 فرمانداری دارد، هر روز یک فرمانداری مشکل پیدا می‌کند. ما 900 بخشداری و 30 استانداری داریم و 1050 شهرداری و 22 هزار دهیاری. منظور این است که یک سازمان بزرگ اداری در کشور هر روز چند مساله‌ی جابجایی دارد؛ اما با همه‌ی این تفاسیر، سه ماه گذشته هم بنده و هم معاون سیاسی من، هر دو به تمام استانداری‌ها و فرمانداری‌ها بخشنامه زدیم که دیگر از جابجایی مدیران سیاسی پرهیز کنند مگر در موارد ضرورت؛ این سیاست وزارت کشور است و ما این سیاست را برای مدیریت سیاسی و اجرایی انتخابات در کشور مفید می‌دانیم.

به گزارش ایسنا وزیر کشور در ادامه‌ی سخنانش تاکید کرد: من به زودی و در اولین فرصت با رسانه‌ها صحبت خواهم کرد و با جزئیات قضیه‌ی انتخابات رایانه‌ای را شرح می‌دهم؛ چرا که بحث انتخابات جدید ما نیازمند تشریح کامل است.

وی گفت: تا کنون « هر کسی از ظن خود شد یار من»؛ به این معنی که هر کس بخشی از آن را می‌گیرد و افکار عمومی را متشنج می‌کند.

پورمحمدی افزود: مثلا این دغدغه ایجاد شده که در انتخابات که رای مردم پنهان است با برگزاری انتخابات رایانه‌ای رای مردم مخدوش می‌شود. باید گفت این جور برگزار کردن انتخابات اصلا به رای پنهان مردم کاری ندارد؛ لذا من باید همین را با تفسیر شرح دهم.

پورمحمدی با اشاره به این که در سه مرحله‌ی ثبت‌نام کاندیداها، استعلام و تجمیع با شورای نگهبان به توافق کامل رسیده‌ایم، گفت: در مساله‌ی تایید هویت رای‌دهندگان، پیشنهادهای وزارت کشور به اضافه‌ی تمهیدات شورای نگهبان با هم تایید و توافق شد. در بحث شمارش آرا هم کار کارشناسی تمام و گزارش آن تهیه و به شورای نگهبان تقدیم شده است، به نظر می‌رسد زمان چندانی نمی‌برد که آن هم به ما ابلاغ شود. از جهت پروژه‌ای، کار کامل است و ما در این مرحله آماده شده و به مردم توضیح کافی خواهیم داد.

پورمحمدی هم‌چنین با بیان این که مطمئن هستیم در این دوره‌ی انتخابات نیز مشارکت افزایش خواهد داشت و شور و نشاط کافی به دست خواهد آمد، ادامه داد: امروز که هنوز مصادیق انتخابات مشخص نیست و کسی کاندید نشده، دلیلی ندارد مردم بخواهند عکس‌العمل نشان دهند، به اندازه‌ی کافی بحث‌های نظری و تئوریک در سایت‌ها و روزنامه‌ها و محافل تخصصی مطرح می‌شود؛ لذا نباید در این زمینه عجله کرد.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که وزارت کشور قصد دارد چه اقداماتی برای حضور حداکثری مردم انجام دهد؟ گفت: بنای ما این است که انتخابات را سالم برگزار کنیم؛ یعنی انتخابات شفاف و قانونمند باشد و دقیقا آن چه سلامت انتخابات اقتضا می‌کند را رعایت کنیم. ما معتقدیم اگر جامعه چنین اعتماد و حسی را پیدا کند، حتما مشارکت افزایش پیدا می‌کند و ما این تجربه را در انتخابات گذشته داشته‌ایم. در این انتخابات نیز این تجربه را با قوت تکرار می‌کنیم و احساس‌مان هم این است که مردم استقبال خوبی خواهند کرد.

خبرنگار دیگری از وزیر کشور پرسید « نظر شما در مورد طرح مقابله با بدحجابی در زمستان و جمع کردن قلیان‌ها چیست؟» پورمحمدی گفت: نظر شخصی من که ملاک نیست؛ اما ما هر چه قانونی باشد احترام می‌گذاریم. من به عنوان مجری قانون که نه قانون‌گذارم و نه مفسر قانون و نه الآن در جایگاهی هستم که بخواهم تشریح کنم از همکارانم و به ویژه نیروی انتظامی خواسته‌ام در حوزه‌ی قانونی به این امور دخالت نکنیم و تشریح کننده نباشیم، ما فقط قانون را اجرا می‌کنیم، قانون به ما گفته که بدلباسی جرم است و مصادیق آن را هم مشخص کرده، موارد آن هم موکول به نظر کارشناسان و عرف مردم است؛ چرا که عرف مردم در این جا حرف اول را می‌زند؛ عرف بهترین ضابط برای ماست.

انتهای پیام

کد خبر: 8610-02980
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد