KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

نگاه عوامانه همراه با خودشیفتگی مهمترین ویژگی سیاست خارجی دولت

صدر: نگاه عوامانه همراه با خودشیفتگی مهمترین ویژگی سیاست خارجی دولت احمدی نژاد است


نواندیش: سید محمد صدر معاون عربی - آفریقایی وزارت امورخارجه دولت اصلاحات در نشست هفتگی حزب جوانان ایران اسلامی با موضوع "ارزیابی سیاست خارجی دولت نهم" حضور یافت و به ایراد سخن پرداخت. وی ابتدا بنا بر تجربیات خویش در وزارت خارجه از تحزب سخن گفت و سپس به بیان استراتژی های خاتمی و دولت او در عرصه سیاست خارجی پرداخت و در نهایت با تبیین ویژگی های سیاست خارجی دولت نهم سخن خود را پایان داد.

سید محمد صدر فعالیت خود را از دفتر نخست وزیری شهید رجایی آغاز نمود و به مدت بیش از 4 سال در وزارت خارجه دولت میرحسین موسوی به عنوان مدیرکل سیاسی اروپا و آمریکا مشغول به کار بود. وی پس از این دوره به وزارت کشور می رود تا در سمت معاون سیاسی - اجتماعی وزیر کشور، از تجربیات خود در وزارت خارجه ایران در این سازمان استفاده کند.

به گفته خود او، تجربیات و مطالعات قبلی وی درباره نظام های حکومتی سرمایه داری و کمونیستی در طول دوره جنگ سرد وی را به این نتیجه رساند که دولت های کمونیستی به دلیل نظام تک حزبی خود قادر به ادامه حیات نخواهند بود.

وی همچنین دریافته بود که رمز ماندگاری حکومت های غربی، سلطه نظام چندحزبی در این کشورها است. این امر سبب شد تا وی برای اجرایی ساختن قانون احزاب و قانون انتخابات شوراها در وزارت کشور تلاش کند. دکتر صدر پس از وزارت کشور، مسؤولیت معاونت سیاست خارجی و روابط بین الملل مرکز تحقیقات استراتژیک را برعهده می گیرد.

سید محمد صدر در دولت سید محمد خاتمی به معاونت امور کشورهای عربی و آفریقایی در وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران منصوب می شود.

* * * * * * * * *


در نظام های تک حزبی فدرت انتخاب به مردم داده نمی شود. در یک نظام تک حزبی از آنجا که هیچ گاه هیچ دولت و یا حزبی نمی تواند به تنهایی خواسته های مردم را اجابت کند، مردم به سوی تغییر نظام سیاسی سوق پیدا می کنند. اما چون در سیستم چندحزبی به مردم قدرت انتخاب داده می شود، بخش زیادی از خواسته های مردم تأمین می گردد و به همین علت، پدیده هایی چون تغییر نظام سیاسی و انقلاب بوقوع نخواهند پیوست. بدین ترتیب کسانی که طرفدار نظام جمهوری اسلامی هستند می بایست از حضور و فعالیت گسترده احزاب مختلف حمایت کنند تا بقاء نظام جمهوری اسلامی تضمین شود.

به گزارش "نواندیش" این اظهارات از سوی محمدصدر معاون وزارت امورخارجه دولت اصلاحات در نشست هفتگی حزب جوانان ایران اسلامی با موضوع "ارزیابی سیاست خارجی دولت نهم" بیان شد. وی در ادامه مباحث مقدماتی خود افزود : اگر کسی بخواهد کشور با خطر مواجه نشود باید از حضور احزاب حمایت کند و بستر فعالیت آزاد آنها را فراهم سازد.
دکتر صدر در ادامه به تعریف مفهوم سیاست خارجی پرداخته و گفت : سیاست خارجی عبارت است از مدیریت و تنظیم مناسبات و روابط با کشورها، سازمان ها و مجامع بین المللی به منظور تامین منافع ملی، توسعه همه جانبه، حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی کشور.

وی در ادامه با بیان اینکه هر دولتی که بر سر کار می آید دارای استراتژی مشخص است ، به بیان استراتژی های دولت خاتمی در عرصه سیاست خارجی پرداخته و گفت : باتوجه به تجربه جنگ 8 ساله ؛ یکی از مهمترین استراتژی های دولت خاتمی جلوگیری از تحمیل جنگ مجدد به کشور بود و در کنار آن برای پیشبرد این استراتژی، کسب وجاهت بین المللی و مقابله با انزوای سیاسی به منظور تامین امنیت ملی مورد توجه قرار گرفت.

وی گسترش روابط با کشورها و مجامع بین المللی را یکی دیگر از این استراتژی ها عنوان کرد و تاکید نمود : در ادامه این استراتژی شرکت فعال در پیمان های منطقه ای در دستور کار دولت خاتمی قرار داشت.

دکتر صدر با اشاره به تلاش آقای خاتمی و دولت اصلاحات به ارائه چهره منطقی و رحمانی از اسلام و نفی خشونت و تروریسم و نفی سوءاستفاده از ادیان الهی ، گفت : این مساله پس از 11 سپتامبر نمود بیشتری یافت و موجب شد تا غرب اسلام را تنها بن لادن و بن لادنیسم نداند.

وی استراتژی دیگر دولت اصلاحات را تبدیل تهدیدات به فرصت ها و جلوگیری از تحریم های بین المللی عنوان کرد و افزود : در این راستا استراتژی تاکید بر گفتگو و مذاکره و استفاده از راه های مسالمیت آمیز مورد تاکید و توجه قرار داشت.

دکتر محمد صدر در ادامه نشست حزب جوانان ایران اسلامی در تبیین رویکرد دولت نهم در عرصه سیاست خارجی گفت: "نگاه عوامانه به سیاست خارجی همراه با خودشیفتگی" از جمله مهمترین ویژگی های سیاست خارجی دولت احمدی نژاد است.

صدر خودشیفتگی سیاسی را معنای آن دانست که دولتمرد، خود را "محور عالم" بداند ، و گفت: در این راستا برخی اظهارات و تمجیدها درباره سفر اول احمدی نژاد به سازمان ملل از سوی شخص وی و اطرافیانش بیان شد و یا اینکه حضور تأسف آور احمدی نژاد در دانشگاه کلمبیا، یک پیروزی خوانده شد.

دکتر صدر در تشریح اولین ویژگی سیاست خارجی دولت نهم اذعان داشت: خودشیفتگی سیاسی و نگاه عوامانه به سیاست خارجی باعث شده است که دولت نهم، نوعی رسالت جهانی برای خود با هدف هدایت دیگر کشورها قائل باشد که این امر فراتر از توانمندی های کشور است.

وی ادامه داد: ارسال نامه های بی جواب از سوی رییس جمهور برای بوش رییس جمهور آمریکا ، مرکل صدراعظم آلمان و سارکوزی رییس جمهور فرانسه در این راستا قابل تفسیر است و آنجا که رییس دولت از ضرورت تغییر و اصلاح ساختار جهانی و اداره دنیا سخن می گوید ، این موضوع شفاف تر می شود چرا که رییس جمهور به جای استفاده از ادبیات دیپلماتیک همانند یک پیامبر از لفظ بشارت برای تغییر در جهان خبر می دهد.

وی با بیان دستاوردهای دو سفر سیدمحمدخاتمی به نیویورک گفت : نتیجه دو سفر خاتمی به سازمان ملل ، طرح گفتگوی تمدن ها و پذیرش آن بعنوان پارادایم بین المللی و معرفی ایران بعنوان سمبل گفتگو ، منطق و عدم خشونت بود.


دکتر محمد صدر در ادامه نشست حزب جوانان ایران اسلامی سخن خود را با بیان نتایج سفرهای محمود احمدی نژاد به نیویورک ادامه داد و گفت: در حالی که جو سیاسی آمریکا قبل از سفر احمدی نژاد در درون کنگره یا در رقابت های انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا بر بازگرداندن سربازهای آمریکایی از عراق ، محدودساختن بودجه جنگ در عراق و ... متمرکز بود، با سفر دوم رییس جمهور ایران ، موضوع حمله کردن یا حمله نکردن به ایران در رأس مباحث قرار گرفت هرچند که این سوژه با گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا در حال حاضر کمرنگ تر شده است.

دکتر محمد صدر در خصوص دومین ویژگی سیاست خارجی دولت نهم گفت : "عدم شناخت محیط بین المللی و عدم استفاده از کادر کارشناسی وزارت امورخارجه " دومین ویژگی منفی دولت نهم است.

وی در تبیین این ویژگی گفت : برخی اظهارات و مواضع همچون پیشنهاد فرستادن ناظران انتخاباتی از ایران برای نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری 2008 آمریکا و یا ابراز عدم نگرانی از فروش تسلیحات آمریکا به کشورهای منطقه خلیج فارس، با این توجیه که اعراب خلیج فارس برادران مسلمان ما هستند، حاکی از عدم شناخت رئیس جمهور و دولت نهم از محیط بین المللی است. رقابت تسلیحاتی در هر منطقه ای از جهان دارای پیامدهای مشخص است و واکنش مناسب را نیز طلب می کند.

دکتر صدر ادعای رییس دولت بر پایان یافتن مساله هسته ای ایران و مختومه شدن پرونده آن را از دیگر نشانه های ویژگی فوق دانسته و افزود : این سخنان درحالی بیان می شوند که شورای امنیت سازمان ملل متحد همچنان مسأله هسته ای ایران را در دستور کار دارد.
صدر گفت: حتی رییس جمهور در گزارش اقتصادی اخیر خود، نگرانی برای مقابله با تهدیدات و تحریم ها را یکی از عوامل گرانی عنوان کرد. بدین ترتیب مشخص می شود که برخلاف اظهارات رئیس جمهور درباره پرونده هسته ای، این مسأله هنوز لاینحل باقی مانده است و جای نگرانی وجود دارد.

وی در ادامه گفت : سیاست خارجی دولت خاتمی باعث شد پرونده هسته ای ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی باقی بماند و قطعنامه ای از شورای امنیت صادر نشود. در حالیکه در دوره دولت نهم پرونده ایران از آژانس به شورای امنیت رفت و تاکنون دو قطعنامه علیه ایران تصویب شده است.

معاون وزیر امورخارجه دولت اصلاحات با اشاره به پیشنهادات رییس دولت به اجلاس سران اوپک و شورای همکاری خلیج فارس و واکنش ها به آن گفت : رد پیشنهاد تغییر ارز اوپک و نوع واکنش سران اوپک به پیشنهادات ایران نشان داد که پیشنهادات رییس جمهور بدون شناخت صحیح از مناسبات بین المللی و بدون بهره گیری از نظر کارشناسان تدوین شده است. به گفته وی امیر عبداله در واکنش به اظهارات احمدی نژاد در اجلاس رسمی سران اوپک گفته است که این سازمان همواره خردمندانه و با میانه روی حرکت کرده است و این جمله در ادبیات دیپلماتیک بسیار توهین آمیز تلقی می شود چرا که معنای نابخردی و تندروی دولت ایران از آن برداشت می شود. این امر باعث شد که به جمهوری اسلامی ایران توهین شود و شأن ملت ایران به دلیل اظهارات غیرکارشناسی مورد خدشه قرار گیرد.

دکتر محمد صدر در پایان نشست حزب جوانان ایران اسلامی با اشاره به حضور رییس جمهور در اجلاس شورای همکاری خلیج فارس گفت : نوع حضور ، بیانیه گستاخانه شورای همکاری خلیج فارس و در نهایت مصاحبه دبیرکل شورا مبنی بر لزوم بازگرداندن جزایر سه گانه ایرانی به امارات به عنوان شرط بررسی پیشنهادات ایران ، نشان داد که نه تنها سفرهای رئیس جمهور همچنان بدون دستاورد است بلکه باتوجه به عدم تحلیل شرایط موجود و تنزل جایگاه و نقش وزارت امورخارجه ما شاهد زیر سوال رفتن شان و احترام کشور در عرصه بین المللی هستیم.

   پایان خبر

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد