KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

آیت‌الله‌ صانعی: با ارتجاع و عوام‌فریبی نمی توان به کمال رسید

 آیت‌الله‌ صانعی: با ارتجاع و عوام‌فریبی نمی توان به کمال رسید 


اعضای شورای مرکزی سازمان اسلامی دانشجویان ایران (سادا) در دیدار با آیت‌الله‌العظمی صانعی بر لزوم وحدت حوزه و دانشگاه تاکید کردند.

به گزارش ایسنا آیت‌الله‌العظمی صانعی در این دیدار ضمن تاکید بر وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: اگر یک فرد یا یک جامعه بخواهد به کمال برسد یا اگر حکومتی بخواهد زیردستان خود را به کمال اعلی برساند این امر مستلزم فهم دقیق و عمیق مسائل و ریشه‌یابی امور است و با ارتجاع و عوام‌فریبی نمی توان به کمال رسید.

وی با اشاره به فرمایش امام باقر(علیه السلام) که می فرمایند" الکمال کل الکمال التفقه فی‌الدین و الصبرعلی‌النائبه و تقدیرالمعیشه" اظهار داشت: لازمه تفقه در دین سوال است و حق سوال کردن باید در همه جا اعم از خانه، مدرسه، دانشگاه و مراکز دولتی و حکومتی محفوظ باشد و سوال شونده هم باید با حوصله جواب بدهد و شما مطمئن باشید وقتی کار برای خدا باشد، تفقه و ریشه‌یابی و سوال کردن ما برای خدا باشد، این امر نتیجه خواهد داد و این درسی است که امام باقر(ع) به ما آموخته است.

وی افزود: دومین لازمه رسیدن به کمال اعلی ایستادگی در برابر مشکلات است" الصبر علی النائبه" چه فرد باشد چه استاد دانشگاه باشد و چه حکومت و البته توجه داشته باشیم که حل مشکل با سوال متفاوت است، صبر بر نایبه این نیست که حکومت به مردم بگوید ما هم مثل شما درد را می فهمیم حالا چاره کار چیست؟ بلکه صبر بر نائبه یعنی این که انسان در مقابل فشارها و مشکلات ایستادگی کند و آنها را حل نماید.

آیت‌الله‌العظمی صانعی در ادامه و با اشاره به فراز سوم کلام امام باقر(ع) در موضوع تقدیر معیشت و اهمیت آن در زندگی دنیا و آخرت مردم گفت: امروز همه اعم از حکومت، جامعه شناسان، اقتصاددانان و غیره باید بنشینند و این وضعی را که به وجود آمده حل کنند.

وی هم‌چنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بررسی طرح ارث زن از اموال غیرمنقول شوهر در مجلس شورای اسلامی افزود: این موضوعی است که بنده حدود 10 سال قبل در درس خارج فقه در مدرسه فیضیه براساس کتاب و روایات صحیحه و اجتهاد جواهری نظر فقهی آن را داده‌ام و معتقدم زن پس از فوت شوهر از تمام اموال منقول و غیرمنقول شوهر ارث می‌برد. این نظریه سابقه تاریخی فقهی دارد و علمای سلف همانند ابن جنید اسکافی و حاج آقا رحیم ارباب به این مساله به طور صریح فتوی داده‌اند هر چند مساله از نظر اقوال و روایات مورد اختلاف بین فقها بوده و هست.

به گزارش ایسنا در این دیدار هم‌چنین سید محمد امین موسوی، دبیر کل سادا ضمن تاکید بر وحدت این دو نهادعلمی تصریح کرد: دانشگاه به عنوان جایگاه آگاهی‌بخش جامعه باید در جهت کمال و اعتلای جامعه اسلامی گام بردارد و وحدت این دو نهاد علمی نیز باید در جهت آگاهی عموم مردم و تقویت عقلانیت باشد.

وی هم‌چنین اظهار داشت: حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های علوم انسانی باید در جهت تولید علوم انسانی اسلامی قدم بردارند؛ چرا که گفتمان غالب علوم انسانی در دانشگاه‌ها ترجمان کتب غربی است.


   پایان خبر

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد