عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با ایسنا:
افراطیون مانع تعامل جناحها میشوند
موتلفه همیشه به دنبال تعامل منطقی بوده است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران حجتالاسلام خرسند تاکید کرد: شدتگرفتن درگیریهای جناحی و سیاسی در داخل کشور، نادیدهانگاشتن منافع ملی را به دنبال خواهد داشت.
سرویس: سیاسی
عضو شورای مرکزی حزب موتلفهی اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خاطرنشان کرد: از آنجا که دشمنان همواره سعی دارند بر طبل درگیریها بکوبند و دامنهی آنها را افزایش دهند، همچنین با توجه به اینکه امام (ره) و مقام معظم رهبری همواره در فرمایشاتشان بر حفظ وحدت تاکید داشتهاند، یکی از راههایی که میتواند این درگیریها را کاهش دهد، تعاملات مثبتی است که گروهها و جریانهای سیاسی میتوانند به ویژه در حوزه مشترکات خود داشته باشند.
وی با اشاره به حضور افراد تند و بیمنطق در برخی گروههای سیاسی گفت: اما از طرف دیگر، افراد منطقی بسیاری هم در این عرصه حضور دارند که اینها باید وارد فضای تعاملات شوند.
خرسند تصریح کرد: درباره برخی مسائل چون سیاست خارجی و داخلی، همچنین اعتقاد به نظام، قانون اساسی و جمهوری اسلامی مشترکات فراوانی وجود دارد که هر چقدر حجم تعاملات در این راستا بیشتر شود، بالطبع آسیبپذیری ما در برابر درگیریهای داخلی و جناحی کمتر میشود.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفهی اسلامی با تاکید بر اینکه عدهای میخواهند اختلافات موجود را به جنگ تبدیل کنند، اظهار کرد: اختلاف یک امر طبیعی است؛ چنانچه میان اعضای یک خانواده نیز وجود دارد و بد هم نیست، اما در صورتی که از چارچوب و خط قرمزیهایی چون امنیت ملی کشور عبور نکنیم.
وی با بیان اینکه آنچه در این مسیر، مضر است جنگ میان افکار و دیدگاههاست نه تضارب آرا و افکار، اظهار کرد: انتخابات نشانه دموکراسی در نظام مردمسالاری دینی همچنین نمادی از تضارب آرا و افکار است. در این عرصه افراد با سلیقههای مختلف شرکت میکنند و دست به انتخاب میزنند که میتواند مقوم امنیت ملی کشور باشد؛ ولی باید توجه داشت که دشمن درصدد است از انتخابات به عنوان وسیلهای درجهت تضعیف امنیت ملی کشور استفاده کند.
وی تاکید کرد: عدهای سعی دارند جناحها و گروهها را به جان هم بیندازند و از هر وسیلهای برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند ، ما چنین رویکردی را نامشروع میدانیم؛ چرا که قدرت را برای خدمت و رسیدن به اهداف نظام و پیاده شدن قانون اساسی میخواهیم و چنین امری را باید در یک فضای مردمسالار دینی تبیین کرد.
خرسند اظهار کرد: تعامل ضمن اینکه یک رابطهی توام با اخلاق و منطق را در بر دارد به معنی این است که دو حزب، گروه و مجموعهای که افکار یکدیگر را قبول ندارند، بر اساس موارد مشترک خود گفتوگو میکنند.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: ما ادعا میکنیم نه تنها با مسلمانان بلکه با مسیحیان و تمام دینداران عالم میتوانیم ارتباط منطقی داشته باشیم و این به نفع ماست. گروهها و جریانهای سیاسی هم این موضوع را قبول دارند و معتقدند میتوان در یک فضای منطقی به تفاهمهای مطلوبی برسند.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفهی اسلامی افزود: یکی از مواردی که باعث میشود مردم دلسرد شوند درگیریهای بیفایدهی جناحی است؛ چرا که مردم نمیخواهند برای قدرتمند شدن دیگران، به پل تبدیل شوند. مردم از جنگ جناحی و گروهی اظهار نفرت میکنند و تصمیماتشان هم قابل پیشبینی است.
خرسند اظهار کرد: اگر مردم ببینند شخصیتهای سیاسی از راه گفتوگو و طبق قانون با هم ارتباط دارند مشارکت بیشتری در انتخابات خواهند داشت.
وی همچنین درباره راهکارهای عملی برای برقراری این نوع تعاملات اظهار کرد: وظیفهی مطبوعات و صدا و سیما این است که از صاحبان دیدگاهها دعوت کنند تا با حفظ دیدگاهها، از طریق تریبونهای مختلف با یکدیگر بحث و مناظره کنند.
خرسند نقش خانهی احزاب را نیز در همین راستا مورد توجه خواند و تصریح کرد: خانهی احزاب باید فعال شود و نباید خود را به یک حزب قلمداد کند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفهی اسلامی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات اینچنینی با حجم بیشتر و به دور از هر گونه پرخاشگری و بیمنطقی به ایجاد یک فضای انتخابات به طریق اسلامی و اخلاقی کمک خواهد کرد.
خرسند، در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود تاکیدات تحلیلگران بر ضرورت تعامل میان احزاب، این اتفاق نمیافتد، اظهار کرد: اگرچه از هر دو جناح سیاسی کشور، دلسوزانی به این مساله فکر میکنند اما متاسفانه برخی تریبونها در دست افراد افراطی است تا اشخاص منطقی.
وی با تاکید بر اینکه تندروی عاقبت هیچ مجموعهای را ختم به خیر نخواهد کرد، گفت: معتقدم برخی، حساب شده بر طبل اختلافات میکوبند و وظیفهی دستگاههای امنیتی و قضایی نیز در این باره این است که به چنین افرادی اجازهی فعالیت ندهند.
خرسند همچنین دربارهی اینکه تا کنون اصولگرایان در جهت ایجاد چنین تعاملاتی چه اقداماتی انجام دادهاند اظهار کرد: اگر اصولگرایی را به معنای واقعی و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در نظر بگیریم، باید گفت که اصولگرایی در یک جریان سیاسی نمیگنجد و فراتر از یک مجموعهی سیاسی است؛ چنانکه افرادی در طیف مقابل اصولگرا هستند که در دایره اصولگرایی میگنجند.
وی افزود: معتقدم در این مورد معتقدم قدمهای خوبی برداشته شده است.
خرسند گفت: اصولگرایان اول از همه اختلافات بین خود را کم کرده و جبههی متحد اصولگرایی را تشکیل دادهاند. در این مسیر برخی جریانهای سیاسی مثل موتلفه نیز همیشه به دنبال تعامل منطقی بودهاند؛ چنانچه وقتی حزب مشارکت در راس قدرت بود و خود را پیروز میدان میدانست، موتلفهی اسلامی باب تعامل و مکاتبه را با این حزب باز کرد.
خرسند در پایان گفت: دو جناح اصلی کشور باید به هر شکلی از طریق تشکیل سمینارها و گفتوگوها، همچنین از طریق رسانهی ملی با تاکید بر اشتراکات خود در جهت مشارکت حداکثری مردم تلاش کنند.
انتهای پیام