دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی:
- باید بستر آزاداندیشی را فراهم کرد
- حرکتهای تند، مانع آزاداندیشی است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که رسیدن به آزاداندیشی احتیاج به سیر یک دوره دارد، تصریح کرد: باید این زمان بگذرد و تغییر نسل و تغییر و تحول عمده ایجاد شود.
موسوی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) افزود: افراد باید دارای این ظرفیت شوند که بتوانند عقاید دیگران را تحمل کنند و همچنین بدون تعصب بیجا عقاید خودشان را نقد کنند که به این آزاداندیشی گفته میشود.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با بحث آزاداندیشی در دانشگاهها تصریح کرد: آزاداندیشی در دانشگاهها این است که یک سری افرادی که جوان هستند و پویایی و تحرک دارند و هنوز به یک سری مسایل تعصب ندارند بتوانند خود و پیشینیانشان را نقد کنند و باید عرصهای برایشان ایجاد شود تا فکر و اندیشه کنند و حتی اندیشههای غلط را بررسی و انتخاب کنند.
وی افزود: وقتی اندیشه انتخاب شد باید این ظرفیت وجود داشته باشد که اندیشههای دیگرانی که ممکن است در زاویه صدرصد مخالف باشند، نیز تحمل شود.
موسوی با تاکید بر این که حدگذاشتن برای آزاداندیشی معنی آن را از بین میبرد، خاطرنشان کرد: اما آزاداندیشی از عمل جداست به طوری که مثلا یک موقع معتقدیم که هیچ ساختاری در کل نباید وجود داشته باشد و همه چیز باید در هم باشد در این شرایط من میتوانم هر عقیدهای داشته باشم، اما اگر بخواهم این عقیده را در جامعه پیاده کنم همه چیز به هم میریزد و در چنین شرایطی باید برای آن محدودیت وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: حاکمیت آزادی تا وقتی محترم است که به حریم دیگران ضربه نزند و آزادی دیگران را از آنها سلب نکند.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی برخورد سیاسی با آزاداندیشی را بنا به دلیلی بنیادی دانست و ابراز عقیده کرد: آن دلیل بنیادی این است که ما جامعهای هستیم که دچار استبدادزدگی هستیم و در حال حاضر تمام کسانی که به نظام انتقاد دارند این را هم باید بدانند که این نظام با وجود تمام انتقادهایی که به برخی ساختارهای آن وجود دارد، دموکراتیکترین حکومت ایران در طی چند صد سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: مردم ایران مردمی هستند که پیشینه چند صد سال گذشتهشان از نظر تاریخی و موقعیت جغرافیایی در جهان دچار استبدادزدگی است و یک سری تفکرات پایهای در آنها وجود دارد که مبنای استبداد است.
به عقیدهی موسوی چه آدمهای این طرف و چه آدمهای طرف مقابل چندان تحمل عقیده مخالف خودشان را ندارند و برخی دعواهای بیهودهای که در عرصههای سیاسی میبینیم به همین علت است که پیشینه تفکر مردم استبدادی است و نمیتوانند تحمل مخالف را داشته باشند؛ چرا که این طور پرورش پیدا نکردهاند.
وی اظهار عقیده کرد: آزاداندیشی یک موقعی به وجود میآید و با مطرح شدن اندیشه آزاد از آن طرف با آن مخالفت میشود که از هر دو طرف اشکال وجود دارد.
دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی آنچه آن را تفکر استبدادی میخواند را باعث آن دانست که بعضی مواقع برخی تظاهرات که پیش میآید به سمتی پیش برود که از شعار مطالبه به سمت شعار و فحاشی به مسوولان و درخواست براندازی پیش برود و گفت: باید بستر آزاداندیشی را فراهم کنیم تا آدمها آرام آرام در این بستر پرورش پیدا کنند وتحمل یکدیگر را داشته باشند.
موسوی به نقش تشکلهای دانشجویی در بسط آزاداندیشی اشاره کرد و گفت: اگر تشکلها بتوانند این ظرفیت را در خودشان ایجاد کنند، میتوانند نشان دهند که میشود این طور فکر کرد و تشکلها با تعاملی که میتوانند با هم و در چارچوب چیزهایی که با هم موافقند داشته باشند، میتوانند اثبات کنند که میشود آزاداندیشی داشت.
وی در عین حال اظهار کرد: این حس هم اکنون در هیچ یک از تشکلهای دانشجویی وجود ندارد به طوری که برخی تشکلها تحمل عقاید یکدیگر را ندارند، اما در همین شرایط جلو می رویم و امیدوارکننده است.
وی با بیان این که حرکتهای تند مانع آزاداندیشی است، افزود: حرکت به سمت آزاداندیشی باید آرام ارام طی شود و ما نمیتوانیم تفکری که سالهای سال وجود داشته را به یک باره تغییر دهیم و وقتی که بخواهد یک باره تغییر کند طبیعی است که طرف مقابل حالت تدافعی میگیرد و این باعث می شود که آن آزادیهای عادی هم محدود شود و آن بستری که برای ایجاد آزاداندیشی از آن استفاده کرده نیز محدودتر شود.
انتهای پیام