KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دولت می‌خواهد اذهان عمومی را از توجه به مسائل داخلی دور کند

جلالی‌زاده: دولت می‌خواهد اذهان عمومی را از توجه به مسائل داخلی دور کند


از آنجا که اعتماد سازی‌های دولت گذشته جای خود را به بی اعتمادی‌های امروز جامعه بین الملل نسبت به سیاست های خارجی ایران داده است، می‌توان گفت که برخوردها و سیاست‌های دولت فعلی در به خطر انداختن منافع ملی بیش از کسب آن موثر بوده است.

«جلال جلالی‌زاده» نماینده مردم سنندج در مجلس ششم در گفت و گو با سایت باران با اشاره به زمانی که سید محمد خاتمی از سوی مردم به عنوان رییس جمهور انتخاب شد، یادآور شد که در آن زمان وضعیت روابط خارجی ایران با دیگر کشورها – چه کشورهای همسایه، منطقه و کشورهای موثر در جهان – چندان مناسب نبود. از جمله آنکه در آن دوران کشورهای اروپایی رابطه محکم، استوار وحسنه ای با ایران نداشته و حتی در کشور ما سفیر هم نداشتند.اما به گفته وی، فکر و اندیشه بلند و والای خاتمی بویژه با طرح گفت و گوی تمدنها، اعتبار جدید و شگرفی برای ایران ایجاد کرد. تا جایی که کشورهای مختلف جهان خواهان برقراری رابطه با ایران شدند.

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت با بیان اینکه «با پیروزی اصلاح طلبان و فضای جدید حاکم بر کشور باب تازه‌ای برای برقراری رابطه میان ایران و دیگر کشورهای جهان گشوده شد»، خاطر نشان کرد: اگرچه گروه‌ها و افرادی در آن دوران همواره در مسیر سیاست خارجی دولت و توسعه روابط کشور با دیگر کشورهای جهان، مانع‌تراشی می‌کردند؛ اما دولت اصلاحات در بازسازی روابط و گشودن راه های تجارت، اقتصاد و فرهنگ و ....تلاشهای بسیاری انجام داد و دستاوردهای بسزایی داشت.

جلالی‌زاده با ابراز تاسف از اینکه آن سیاست‌ها با روی کار آمدن دولت نهم ادامه نیافت، ادامه داد: پس از تشکیل دولت جدید شاهد ایجاد تنش ها و بی اعتمادی ملت ها و کشورهای دیگر به ایران بودیم. کما اینکه اعتماد به دست آمده توسط دولت خاتمی این روزها در حال از دست رفتن است و هر روز ایران به مسائل جدیدی متهم می شود.

وی با اعتقاد بر اینکه با تداوم روش موجود دولت در دیپلماسی کشور، 20 سال دیگر هم نمی توان اعتماد گذشته به ایران را بازسازی کرد، افزود:در زمان ریاست جمهوری آقای خاتمی مسائل هسته ای بر اساس نوعی رابطه منطقی در عین حفظ اسقلال فکری و سیاسی و جلب اعتماد کشورهای خارجی پیگیری می شد. آنچنانکه نه امتیازی داده شد و نه تهدیدی علیه ایران برانگیخته شد.

این نماینده مجلس ششم با اشاره به تاکید دولت اصلاحات بر حق مسلم ایران در برخورداری از انرژی هسته ای و کسب دستاوردهای جدید در این عرصه ،اظهار داشت: اما با آمدن دولت جدید همه آن تلاش ها به هدر رفت و نه تنها عقب گردهایی صورت گرفت بلکه تهدیدها و تحریم های دیگری را نیز علیه جمهوری اسلامی ایران بر انگیخت. به این ترتیب نتیجه سیاست های خارجی این دولت چیزی جز افزایش فشارهای بین المللی علیه ایران نبوده است.

عضو هیات علمی دانشکده الهیات و معارف اسلا‌می در خصوص افزایش برد تبلیغاتی دولت در زمینه دستاوردهای هسته ای کشور علی رغم دولت های گذشته که دستاوردهای بیشتری داشتند، گفت: برخی دولت ها و حکومت ها در عین حالی که خدمات شایانی برای کشور و ملت خود دارند، تمایل ندارند که فعالیت هایشان با هیاهو و جار و جنجال همراه باشد. چرا که انجام این کارها را بخشی از وظیفه و تکلیف خود می دانند و منتی برای انجام آن قائل نیستند.

جلالی زاده افزود: اما دولت نهم با وجود شعارها و وعده هایی که برای رفع دغدغه های اقتصادی و معیشتی مردم از جمله آوردن نفت سر سفره مردم و رفع محرومیت ها سر داده بود و در تحقق آنها ناکام ماند، کوشیده است تا با پررنگ جلوه دادن فعالیت های دیپلماسی خود بویژه در مورد پرونده هسته ای کشور، نگاه ها را به خارج از کشور معطوف کند. این مساله و این همه فعالیت تبلیغاتی برای آن است که اذهان عمومی را از مسائل و مشکلات داخلی در زمینه اشتغال زایی و افزایش بی سابقه تورم دور نگه دارد. چرا که دولت نهم نیک می داند که نه تنها دستاوردی در عرصه داخلی نداشته بلکه مشکلات بسیاری را هم به آنچه که در گذشته وجود داشته افزوده است.

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در پاسخ به آنکه دولت نهم تا چه میزان در کنترل تهدیدهای خارجی و ممانعت از افزایش آن موفق بوده است، گفت: این دولت نه تنها تهدیدی را کنترل نکرده بلکه بر آنها نیز افزوده است.در دوران آقای خاتمی نه تنها کشورهای اسلامی و همسایه و بی طرف بلکه بسیاری از کشورهای سابقا مخالف با نظام جمهوری اسلامی ایران نیز به جرگه موافقان و مدافعان ما پیوسته و در قبال تاکتیک های دیپلماسی ایران احساس امنیت می کردند و به ما اعتماد داشتند.

جلالی زاده افزود: اما در حال حاضر حتی کشورهای همسایه حوزه خلیج فارس همچون ترکیه و سوریه که سابقا نسبت به ایران احساس امنیت می کردند، امروزه نسبت به دیپلماسی ایران ابراز نگرانی می کنند. با این حساب چه توقعی از کشورهای صاحب قدرت می توان داشت. در این میان حتی روسیه و چین که دغاعیات سینوسی از ایران دارند، در پی منافع خود هستند. از این رو می توان گفت که برخوردها و سیاست های دولت فعلی در به خطر انداختن منافع ملی بیش از کسب آن موثر بوده است.

این فعال سیاسی کرد در واکنش به تخریب و تخطئه دستاوردهای دولت های گذشته از سوی دولتمردان کنونی گفت: "بزرگش نخوانند اهل خرد / که نام بزرگان به زشتی برد".

وی خطاب به دولتمردان نهم متذکر شد که تمامی مسئولان گذشته نظام صرف نظر از خدماتی که برای کشور داشته اند، جزء مسئولین نظام بوده و هستند و احترامشان واجب است.

به گفته وی کسانی که گذشته را تخریب می کنند، در واقع پل های پشت سرشان را و پله های پیشین نردبان ترقی کشور را تخریب کرده اند که دلیلی جز توجیه شکستشان ندارد.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در عین حالی که بر برخی اشتباهات و نواقص در دولت های قبل صحه می گذاشت، یادآور شد که این کار بسیار غلط و غیر اخلاقی است که برای توجیه شکست های امروز دولت به تخطئه دولت های گذشته پرداخته می شود. نباید فراموش کرد که مردم قاضی خوبی برای بررسی فعالیت ها و دستاوردهای دولت های مختلف هستند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد