احتمال حیات در دو سیاره فرامنظومه شمسی بررسی میشود
دو گروه از ستاره شناسان فرانسوی و آلمانی در حال بررسی امکان حیات در دو سیاره ای هستند که آوریل گذشته در اطراف ستاره "گلیس ۵۸۱" کشف شدند.
در ماه آوریل گذشته گروهی از دانشمندان اروپایی در مجله Astronomy & Astrophysics اعلام کردند که موفق شده اند دو سیاره جدید را کشف کنند که در مدار اطراف ستاره "گلیس ۵۸۱" (Gliese ۵۸۱) می چرخند و جرم آنها به ترتیب ۵ و ۸ برابر جرم خورشید است.
این دو سیاره که در اطراف گلیس ۵۸۱ که یک کوتوله سرخ است می چرخند شباهت بسیاری به زمین دارند و به همین دانشمندان اروپایی احتمال دادند که امکان حیات در این دو سیاره وجود دارد.
بیش از ۱۰ سال از کشف اولین سیاره فرا منظومه شمسی می گذرد و در حال حاضر تعداد سیارات فرامنظومه شمسی که کشف شده اند به بیش از ۲۵۰ سیاره می رسد.
براساس گزارش ساینس دیلی، اکنون دو گروه از ستاره شناسان بین المللی از لابراتوار Bordeaux فرانسه و موسسه "پیک" در پستدام آلمان تحقیقاتی را از دو دیدگاه مختلف در عرصه احتمال وجود حیات در این دو سیاره آغاز کرده اند.
گروه محققان فرانسوی عملکرد اتمسفر این سیارات را در در فواصل مختلف تا ستاره "گلیس ۵۸۱" مورد بررسی قرار داده اند و محققان آلمانی مناطقی از سطح این سیارات که با احتمال بیشتری برای حضور گیاهان فتوسنتز کننده مواجهند را مطالعه کرده اند.
نتایج این دو تحقیق نشان می دهد، سیاره " Gliese ۵۸۱ c" به ستاره خود برای امکان وجود حیات بسیار نزدیک است، این درحالی است که Gliese ۵۸۱ d می تواند با درصد احتمال بیشتری برای وجود حیات مواجه باشد.