KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

تعامل احزاب و جنبش دانشجویی در نشست مشارکت بررسی شد

تعامل احزاب و جنبش دانشجویی در نشست مشارکت بررسی شد


نوروز: نشست هم‌اندیشی شاخه‌های جوانان و دانشجویان احزاب اصلاح‌طلب سه‌شنبه‌شب به مناسبت روز دانشجو به میزبانی شاخه دانشجویان جبهه مشارکت ایران اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار نوروز، «مجید فراهانی» عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در این نشست با طرح این سؤال که «آیا اساسا جنبش دانشجویی وجود دارد یا نه؟»، گفت: عنصر آگاهی اندیشه و تبلیغ و نوعی اعتراض و حرکتی تشکیلاتی و سازمانی برای ایجاد وضعی آرمانی در جامعه باید وجود داشته باشد تا جنبشی به وجود بیاید و دو برهه تبعیض اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی پس از انقلاب تا حدودی این وضع را پدید آورده است.

وی افزود: دو موضوع مورد توجه جنبش دانشجویی در چند سال اخیر دموکراتیزه و پاسخگو کردن حکومت بوده که قسمتی از خواست جنبش دموکراسی‌خواهی کشور بوده است.

فراهانی جنبش دانشجویی را «یکی از پایه‌های قوی جنبش دموکراتیزه کردن کشور» دانست و گفت: بخشی از جنبش دانشجویی به دموکراتیزه کردن انتخاباتی به عنوان بهترین راه و کم هزینه‌ترین راه اعتقاد دارد و دفتر تحکیم وحدت هم به عنوان بخشی از جنبش به مخالفت با این طرح وگسترش بحث تحریم می‌پردازد.

وی افزود: البته با وقایع چند سال اخیر و روی کار آمدن مجلس هفتم و احمدی‌نژاد و وضع ویژه اقتصادی و اجتماعی و دیپلماسی ضعیف چند ساله اخیر ایران با غرب و اروپا در گستره بین‌المللی، بحث تحریم و دوری از صندوق‌های رای امتحان خود را پس داده است.

عضو سابق شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با بیان اینکه «احمدی‌نژاد حاصل دو تحریم بود اول تحریم انتخابات شورای شهر و دوم تحریم انتخابات ریاست جمهوری»، گفت: البته ضعف و ناکارآمدی دولت اصلاحات در روی کار آمدن دولت نهم تا حدی تاثیر داشت که البته تحریم تکمیل‌کننده این جریان شد. البته ما چه بخواهیم و چه نخواهیم با توجه به عملکرد مجلس هفتم و دولت، تغییر و تحولی در آرایش سیاسی اجتماع رخ خواهد داد و جنبش دانشجویی و دموکراسی‌خواهی و احزاب اصلاح‌طلب باید بتوانند با گفتگوهای خود جبهه‌هایی واحد را تشکیل بدهند. چرا که هر زمان این جنبش‌ها واحد شده‌اند، بازدهی مطلوبی داشته است.

وی افزود: ما باید موضع‌های انتقادی را به رسمیت بشناسیم و در مواردی که با یکدیگر اشتراک نظر داریم با یکدیگر متحد شویم و با در نظر گرفتن اختلاف‌نظرها در حوزه‌های مشترک براساس آرمان‌های مشترک تصمیم‌گیری واحد انجام دهیم.

«رضا شریفی» رییس شاخه دانشجویی جبهه مشارکت ایران اسلامی نیز در این نشست با اشاره به اینکه «برنامه‌ سخنرانی خاتمی بسیار باشکوه و فضای دانشجویی بسیار سرحال و زنده بود»، گفت: دانشجویان به‌شدت در مورد شکل فعالیت‌های دولت موضع دارند و حاکمیت هم بسیار در مورد فعالیت‌های دانشجویی نگران است.

وی افزود: وجود بعضی از انجمن‌ها و تداوم حیات آنها نشان دهنده این است که می‌توانستیم انجمن‌های معتدل را به عنوان تنها صدای مخالف حفظ کنیم و ‌برنامه‌های با شکوهی را برگزار کنیم . شاید اگر مقداری آینده‌نگرانه‌تر به مساله توجه می‌کردیم، اکنون وضعیت بهتری را در تشکل‌های دانشجویی می‌داشتیم.

«مسعود شفیعی» رییس کانون جوان اعتدال و توسعه، نیز در این نشست تعامل میان احزاب با جنبش دانشجویی را از اهداف احزاب خواند و گفت: شاید بهتر باشد بازنگری بیشتری در رابطه با نوع کنش‌های احزاب و جنبش‌های دانشجویی شود. تاکنون نوع تعامل جنبش دانشجویی با احزاب پرتنش بوده است.

وی افزود: چون دانشگاه‌ها محل تولید علم هستند و احزاب نیز داعیه تولید علم دارند، ما این تعامل دو جانبه را در این حوزه لازم می‌دانیم که تشکل‌های دانشجویی به عنوان وجدان عمومی یا بخشی از آن برای تعیین راهبردی کلی به احزاب کمک کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد